Yazıcıoğlu 'Kaza'sında Şok BELGE!

b_clonel

New member
Reaction score
0
Yazıcıoğlu 'Kaza'sında Şok BELGE!

Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü zaman diliminde bölgede askerî uçaklar olduğu iddiasını güçlendiren yeni bilgiler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda yer alan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü zaman diliminde bölgede askerî uçaklar olduğu iddiasını güçlendiren yeni bilgiler ortaya çıktı. Genelkurmay'ın resmî yazısına göre, kaza bölgesine 28,5 km mesafede üç savaş uçağı bulunduğu kesinleşti. Askerî radarlar ise kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandı.

Bölgedeki bütün radarlar kısa süreli karardığı için 15.03.02 ile 15.07.40 arasında görüntü alamadı.Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter 25 Mart 2009'da düşmüştü. 6 kişiye mezar olan helikopter kazasıyla ilgili çok şey yazıldı çizildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) yaptığı araştırmalar, helikopterin bir savaş uçağı tarafından savrulmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Soruşturma daha sonra Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na geçti.

konuların yeniden araştırılması yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, kazayla ilgili soruşturmanın seyrini değiştirecek yeni bulgular ortaya çıktı. Genelkur may Başkanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, kazanın yaşandığı gün saat 15.03.02 ile 15.07.40 arası dijital radar görüntü kayıtlarının, doğu bölgesindeki tüm radarlarda meydana gelen kısa süreli bir arıza nedeniyle alınamadığını aktardı. DDK'nın daha önce yaptığı tespitlere göre helikopter tam da bu zaman aralığında düştü. Yani helikopterin düştüğü anda etrafından bir savaş uçağının geçip geçmediğini gösterecek radar kayıtları yok. Çünkü radarlar o anda 4 dakika 47 saniye boyunca bozulmuş.

Genelkurmay'ın açıklamasındaki bir diğer çarpıcı bilgi ise, kaza mahallindeki savaş uçaklarının hareketliliğiyle ilgili. DDK daha önce yaptığı tespitlerde, helikopterin düşmesinden birkaç dakika önce saat 14.58.57'de bir jetin, sivil radarda gözüktüğünü ve daha sonra kaybolduğunu ortaya koymuştu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise yaptığı açıklamada, kaza bölgesinin 74 km çevresinde herhangi bir savaş uçağı bulunmadığını açıklamıştı. Fakat Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği bilgiler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın açıklamasını doğrulamıyor. Genelkurmay'ın gönderdiği yazıda üç savaş uçağının 14.59.47'de kaza mahallinin 28.5 km güneydoğusundan 7 bin 528 metre yükseklikten geçtiği belirtiliyor.

Bu noktadan sonra olayın aydınlatılması için, askerî radar görüntülerinin incelenmesi ve üzerlerinde sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığının anlaşılması gerekiyor. Ayrıca kaza bölgesinin 28,5 km yakınında görünen jetlerin güzergƒhlarının hesaplanması ve Genelkurmay radarlarında tam da kazanın olduğu anda meydana gelen teknik arızanın sebebinin açığa kavuşturulması büyük önem taşıyor.

SAVAŞ UÇAKLARININ KAYITLARI SİLİNMİŞ

Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği bilgilerde ilginç bir durum daha göze çarpıyor. Savaş uçaklarının tuttuğu kayıtlar silinmiş. Konuyla ilgili ifadeler şöyle: "Anılan üslerdeki tüm FD16 ile bazı F4 uçaklarında kayıt sistemleri mevcut olup bu sistemlerin kayıt süreleri 30 dakika ile 10 saat arasında değişmektedir. Yapılan kayıtların saklanması uçuştan hemen sonra talep edilmediği takdirde, müteakip uçuştaki bilgiler aynı kasete kaydedilmektedir. Bu nedenle söz konusu tarihteki uçuşlara ait kayıt bulunmamaktadır. Diğer taraftan bu kayıtlar olsa dahi, uçağın uçtuğu rotanın bu kayıtlardan yararlanılarak harita üzerine aktarılması mümkün değildir."

Öte yandan Genelkurmay'ın verdiği bilgilerin ardından DDK da yeni bir durum değerlendirmesi yaparak s savcılığa gönderdi. DDK'nın Genelkurmay Başkanlığı tarafından kendilerine gönderilen bulgularla yeni ortaya çıkan bilgilerin farklı olduğu ve söz konusu kuşkulu konuların yeniden araştırılması yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor.

emre soncan-zaman

Kaynak

Askeri uçaklar mı düşürmüş yani helikopteri? Zaman gazetesinden ne beklenir ki zaten.Çamur at,izi kalsın...

ölen ölmüşşş giden gitmişşş bu tip haberleri gündeme getirerek yakınlarının psikolojisini bozuyorlar en yalın gerçek.

Şaka mısın sen..? Ölen ölmüşmüş. Bu nasıl bir zihniyettir, mentalitedir böyle! Hey Allah'ım yaa! Hem yakınları bizzat kendileri istiyorlar ve bunun için uğraşıyorlar.

sorunsuz uçan helikopter her türlü uydu takip sistemi olan bir halikopter düşüyor ve bulunması günler alıyor mantıksız bu okadar teknolaji nereye gidiyor en son haber alınan yerden bulunamıyor bunlar hep karanlık eller....

Askeri uçaklar mı düşürmüş yani helikopteri? Zaman gazetesinden ne beklenir ki zaten.Çamur at,izi kalsın...

Asıl sendeki nasıl bir düşünce yapısı o gün orda askeri uçaklar var radarlar kapatılıyor bazı kimseler herşey için yorum yaparken bu tür olaylarda nedense susuyor kazada ölen kişi öyle yada böyle bir siyasetçi değil idi hala davası süren bir konuda ki büyük şahit ve delili sağlayanlardan biri idi. Birde bu açıdan düşün olayları ve şu anda yargılananların kimler olduğunu

Asıl sendeki nasıl bir düşünce yapısı o gün orda askeri uçaklar var radarlar kapatılıyor bazı kimseler herşey için yorum yaparken bu tür olaylarda nedense susuyor kazada ölen kişi öyle yada böyle bir siyasetçi değil idi hala davası süren bir konuda ki büyük şahit ve delili sağlayanlardan biri idi. Birde bu açıdan düşün olayları ve şu anda yargılananların kimler olduğunu

Sen ne içiyon ya.. Senin basının öyle yazıyor.. Sende yiyorsun.. Madem adam öldü şahitlik yapamadı bugün yargılananları neye dayanarak tutukluyorsun.. Muhsin Yazıcıoğlu ile hala haberleşiyor musunuz? Ayrıca aynı teknoloji polistede var polis niye arayıp bulmamış.. (Şimdi bana oraya polis bakmıyor gibi klişe laflar etme..) Vali niye müdahale etmemiş.. Adam öldürüldü belki Türkiyede böyle köklü sevilen bir lider istemedi birileri..

Yıllardır şu dava bitmedi gitti,nedense! 70-80 yaşına gelmiş ayakta zor duran adamlar darbe yapacak...Gazetecilerde tutuklanıyor,o zaman gazetecilerin de parmağı var bu işte,senin mantığına göre.Yazıcıoğlu ölmeseydi gidip şahitlik yapacak ve dava kapanacak öyle mi? Bu kadar basit yani.Asker öldürdü davalar hala devam ediyor,tüm tutuklu askerler mutlu(!)

Bu işin arkasında başka şeylerin olduğu çok uzun zamandır söyleniyor zaten..Muhsin Yazıcıoğlu bazıları için büyük sorundu başa gelebilecek kabiliyette bir liderdi..Bir aralarda otopsi raporunda kanında zehir bulunduğu söyleniyordu..

Sen ne içiyon ya.. Senin basının öyle yazıyor.. Sende yiyorsun.. Madem adam öldü şahitlik yapamadı bugün yargılananları neye dayanarak tutukluyorsun.. Muhsin Yazıcıoğlu ile hala haberleşiyor musunuz? Ayrıca aynı teknoloji polistede var polis niye arayıp bulmamış.. (Şimdi bana oraya polis bakmıyor gibi klişe laflar etme..) Vali niye müdahale etmemiş.. Adam öldürüldü belki Türkiyede böyle köklü sevilen bir lider istemedi birileri..
Sen diyorsun ki senin basının yazıyor inanıyorsun peki sen hangi yere ve kime inanıyorsun adam yaşadığı dönemde savcılara sürekli yardımcı olmuş bildiklerini anlatmış ki birşeyler. O teknoloji polisdede var diyorsun ama helikopteri bulması sağlayacak cihazlar yok nasıl bulsunlar bana bir cevap verir misin?
Yıllardır şu dava bitmedi gitti,nedense! 70-80 yaşına gelmiş ayakta zor duran adamlar darbe yapacak...Gazetecilerde tutuklanıyor,o zaman gazetecilerin de parmağı var bu işte,senin mantığına göre.Yazıcıoğlu ölmeseydi gidip şahitlik yapacak ve dava kapanacak öyle mi? Bu kadar basit yani.Asker öldürdü davalar hala devam ediyor,tüm tutuklu askerler mutlu(!)

Dava neden bitmiyor davada yargılananlar suçluğu değil ben bilmem sonuç belli olunca göreceğiz ama sürekli bu davaya ek davalar geliyor devamı gelen bir davayı nasıl bitireceksin. 70 80 yaşındaki darbeyi kendileri yapmaz akıl hocalığı yapar planları yaparlar. Ben asker öldürdü demedim ama bu radarlar nasıl karardı.

ne sandın ya ? Aydın Doğanın Darbeci Medyası mı doğruları yazıyor sandın ?
ben olayın olduğu gününün akşamı tv de Askerleri olay yerine giderken ki görüntülerini görünce evde dedim hemde VALLAHİ ki Muhsin Başkan asla SAĞ bulunmaz ve yaşıyorsa bile SAĞ çıkamaz dedim.... ve öylede oldu ?????
hainler her ülkede GENELKURMAYLARDA ORDU içlerinde örgütlenir Dünyada bu böyledir ...fabrikada tarlada bakkal dükkanında örgütlenmezler

Konu İçerisinde Bilgi sahibi oLunmadan sınırsızca saLLanmış.

Bir KahramanmaraşLı oLarak bu tür haberLerin son derece yaLan,orduyu yıpratmaya yöneLik fethuLLah güLen medyası tarafından diLLendiriLen haberLer oLduğunu açıkça söyLeyebiLirim.

Kazanın oLduğu yer Kahramanmaraş/Göksun'dur.Bahse konu oLan havalimanı Göksun a yaklaşık 250 km uzakLıktaki ta Malatya Erhaç Askeri Üssüdür.Buradaki uçakLar eğitim uçuşu için ayda yıLda bir Elbistan İlçesi sınırLarında eğitim uçuşu yapar.Göksun a gitmesi imkansız gibi birşey.Kaldıki Malatya dan kaLkıp o sırada KarLı ve Yoğun Tipi Altındaki bir iLçenin üzerinden uçmak akLa getiriLebiLecek birşey değiLdir.

Yoğun kar ve tipi aLtında uçan bir heLikopterin düşme oLasıLığı yüksektir.Nitekim Bölgenin kış şartLarı oLdukça ağırdır.Bu oLay üzücü bir oLay oLmuştur,böLge haLkıda oLdukça etkiLenmiştir bu oLaydan. fakat kaza nedenini orduya bağLamak çok saçmadır.

Başka bir üLkenin ordusumu üLkemizde görev yapıyor?

Bu ordu hepimizin,Türk Milletinin..

KompLo teoriLeri üreteceğinize orduya atıLan bu çamurLarın nedenini bir araştırın.

Durun ben söyLeyeyim;LaikLiğin siLahLı tek savunucusu orduyu da hergün 3-5 komutanı içeri aLarak,bu tür iddiaLarı yıLLar sonra diLLendirerek yok etme çabası,başka birşey değiL..

Hepsi organize bir şekiLde yapıLıyor..

karmış,kışmış BAHANE YOK... Bu millet yemiyor varını yoğunu TSK ya veriyor ...
onun için mi 30 senedir 4 çapulcu pkk yı BİTİRMİYOR ?

Allah rahmet eylesin çok severdim kendisini...

karmış,kışmış BAHANE YOK... Bu millet yemiyor varını yoğunu TSK ya veriyor ...
onun için mi 30 senedir 4 çapulcu pkk yı BİTİRMİYOR ?

Senin eLine de siLah vereLim git 4 çapuLcu pkk Lıyı bitir,bitirebiLiyosan.

BöyLe kör cahiL konuşmaLar yapmayaLım.

Bu Ülkeyi 9 Yıldır Yöneten iktidarın bu sorunu nereden nereye getirdiğine bakın.2002-2011..Terör ve Ayrıştırmanın nereden nereye geLdiğine bakın.Ekonomik ve diğer aLanLardan bahsetmiyorum!,terör ve ayrıştırmadan bahsediyorum.

Bu orduya para vermiyorsunuz.DevLete veriyorsunuz.Gidin devLetten hesabını sorun.Yıllarca Nice SavaşLara katıLmış Şanlı Türk Ordusunu FethuLLahçı değiL diye yaftaLamayın..

Rahmetli Muhsin Başkanı muhbir olarak tanımlamak ona yapılacak en büyük hakarettir. Suikasti ergenekona bağlama için zaman gazetesinin yoğun çabaları gözden kaçmıyor. Muhsin Başkan kimin ne mal olduğunu doğrudan yüzüne söyleyen ender siyasetçilerdendi kapalı kapılar ardında onu bunu gammazlamak kitabında yazmaz. Kendine işkence eden devleti avrupalı müfettişlere şikayet etmekten imtina eden bir karakter iktidarın güç kumpası haline gelmiş bir davada taraf olacaktı öylemi?

Muhsin Başkan kürdistan yolunda engel görüldüğü için katledildi. Ölümünün akabinde açılım soytarılığının başladı eyalet, federasyon, konuşulmaya başladı. Muhsin Başkanın partisi küçüktü, halk desteği yoktu, teşkilatı maddi açıdan zayıftı, ancak özgül ağırlığı tüm Türk dünyası üzerinde etkiliydi. Muhsin Başkanın katilleri ülkenin güneydoğusunda kürdistan kurmak isteyen dış güçler ve yerli uzantılarıdır. Bunların içinde malesef ordumuz içindeki amerikancı işbirlikçi yapıda dahil.

AKP nin ulaştırma bakanı binali yıldırım "bu mesele çok uzadı" diyor kaza hakkında. İktidarın meseleye bakış açısı budur, baş sorumlu olduğu halde ilgilenmemek üzerini kapatmak, yazıklar olsun..

çok derin bir mevzu...uçaklarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum...

Askerî radarlar ise kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandı.

Araştırılması gereken nokta bu bence bunu kim nasıl yapabilir?

Allah rahmet eylesin muhsin başkan çok temiz ve dürüst bir siayetciydi. yaşasaydı belkide ilerde başbakan bile olabilirdi. ayrıca zamanın kendisi recep tayyişp erdoğana çok büyük yardımda bulunmuştur. bunu bilen bilir.. Hatta recep tayyipe rdoğanın bu gün başnabakn olmasının sebebi muhsin başkandır...

Geri