- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Popüler gezi rehberi ‘Lonely Planet’ yemekleriyle ünlü 10 ülke seçti. Listede ilk sırayı Tayland aldı. Hindistan ve Çin’in arasında yer alan Tayland’ın yemeklerinde bu arada kalmışlığın tatlarını bulmak mümkün. Bir yanda Hindistan’ın egzotik baharatları diğer yanda Çin usulü erişte ve çorbalar...
Tayland

Bu farklı tatların birleşmesinden denge kuran Tayland mutfağı, yemeklere canlılık veren tatlı, tuzlu, ekşi ve acı lezzetlerin başarılı bir birleşimi.

Yemekler genelde bol sarımsak ve acı sosla servis ediliyor. Misket limonu suyu ve kişniş yörenin karakterislik tatları.
Yunanistan

Akdeniz’in derinliklerinden gelen taze balık, dalından zeytin, ahtapot ızgara yanını süsleyen uzo. Birkaç yemek Yunan mutfağını özetlemeye yetebilir.

Her şey taze ve tadında. Yunan mutfağı sık sık Türk mutfağıyla karşılaştırılsa da denemeye değer.
Çin

Çin mutfağında Ying Yang felsefesinin izlerini bulmak mümkün. Lezzetli sebzeler ve baharatlarla harmanlanmış et yemekleri, kendi içinde ahenk ve denge ile birleşiyor.

Çin’de her bütçeye göre seçenekler var. Bu özel tatları sokak pazarlarında veya lüks restoranlarda tatmak mümkün.
Fransa

Fransız mutfağı, lezzetli yemekleriyle dünya mutfağında seçkin bir yere sahip. Fransa’nın yörelerine göre değişen tatları, farklı yemek seçenekleri sunuyor.

Öğle yemeği en önemli öğün. Eskiden kalma bir gelenek olarak 2 saatlik yemek maratonu büyük şehirlerde izini kaybettirmiş.

Peynir ve şarap çeşitleri, iddiali bir yemek olarak salyangoz ya da Eiffel’e karşı krep seçeneklerden sadece birkaçı.
İspanya

İspanyol mutfağının kalbi Katalan özerk bölgesinin başkenti Barselona’da atıyor. Diğer İspanyol yemeklerinde olduğu gibi Katalan mutfağında da bolca safran, kimyon, balık ve tatlı soslar kullanılıyor.

Dileyenler ‘tapas’ restorantlarına giderek küçük tabaklardan oluşan farklı tatlar deneyebilir.

İspanya’ya gitmek isteyenler için bir tavsiye: akşam yemekleri 9’dan sonra başlıyor.
Meksika

Eski İspanya kolonisi olan Meksika mutfağında bolca İspanyol etkisi bulmak mümkün. Ülkedeki çoğu yemek mısır ve fasulye kullanılarak yapılıyor. Bol acı da yemeklerin vazgeçilmezi.

Oraya kadar gitmişken Meksika’ya özgü tortilla ekmeğinden yapılan ‘enchilada’ ve ‘quesadilla’ mutlaka tadılmalı.
İtalya

Her ülkede İtalyan restoranlarının çok olmasının bir sebebi olsa gerek. Bu başarının sebebi aslında basit gözüken yemeklerin içindeki gizemli tatlar.

Napolitan pizza, İtalyan mantısı ‘ravioli’ ve farklı malzemelerle yapılan risotto da İtalya’nın ulusal yemekleri arasında. Yemeğin üstüne İtalyanların en iyisi olduğu içecek kahve mutlaka içilmeli.
Hindistan

Hint mutfağı sadece bölgelerine göre değişiklik göstermiyor. Şehrin içindeki farklı mahallelerde özgün yemeklere rastlamak mümkün. Hint yemeklerinin en önemli özelliği özel baharat, sebze ve bitkilerle tatlandırılmış olması. Yemekler genellikle pirinçle yapılıyor.

Yanına yöresel olarak yeşil mercimek ya da sebzeler tercih ediliyor. Yemek ne olursa olsun her zaman egzotik baharatlarla pişiriliyor.
Japonya

Japonya’da yemek yapmak bir sanat. Mevsimlik malzemelerin harmanlanması ve özel pişirme yöntemleriyle bu mutfak, yemek yemenin özel bir an olduğunu hatırlatıyor.

Japon mutfağının öne çıkan yemekleri arasında şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyor. Japon mutfağında ekmek bulunmuyor. Onun yerine bol bol pirinç tüketiliyor.
Endonezya ve Malezya

Endonezya ve Malezya yemekleri Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyor. Pirinç tarlalarının bolluğu, yöresel baharatlar bu bölgede yemeği tutkuya dönüştürüyor.

Bu mutfağın en önemli özelliği sade ve lezzetli olması.
Listesinde büyük bir eksiklik olduğu aşikâr