Yeni Opera, Chrome'a Toz Yutturdu!

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Yeni Opera, Chrome'a toz yutturdu!

Opera hızda Chrome'a bile toz yutturdu! İşte yeniden doğan en hızlı ve en şık Opera sürümü...

Windows 7 entegrasyonu ile çok şık gerçektende

Opera kendine format attı!

Opera 10.5 ile en hızlısı!İndirin! Deneyin Müthiş > )

Opera'nın pek yaygın kullanılmayan Opera tarayıcısı 10.50 beta sürümüyle herkesi şaşırttı.

Gelişmiş özellikleri ve sağladığı kullanım kolaylıklarıyla adından söz ettiren, ancak JavaScript hızı olarak sınıfta kaldığı için bir türlü yaygınlaşamayan tarayıcı, bu defa şeytanın bacağını kırmış gibi görünüyor.

Hızıyla övülen ve diğer tarayıcıları uzun vadede tehdit eden, güçlü bir çıkış yapan Chrome bile ilk ölçümlere göre Opera beta'sından yarım saniye geride kalıyor. Opera'nın Carakan ECMAScript motoru yepyeni ve çok hızlı! Ayrıca Opera, uzun süredir direttiği bazı şeylerden vazgeçerek kayıt defteri kullanmaya başladı.

Önceki Opera sürümleriyle kıyaslanacak olursa neden JavaScript hızında bugüne kadar sınıfta kaldığı anlaşılabilir. Opera 10.50, Opera 10.2'den 2.5 kat, 10.1'den 7 kat daha hızlı!

Ancak yenilikler bununla bitmiyor, tasarım olarak da Windows 7'ye yakışır bir hal alan
Opera 10.50'de şeffaflık çok şık bir şekilde kullanılmış.

Minimalist bir tasarım, yüksek hız ve uzun zamandır bünyesinde mevcut bulunan rafine
özellikler ile Opera 10.50 denemeyi hak eden bir tarayıcı halini almış.

Adres satırındaki isimleri otomatik doldurarak aramayı hızlandırma özelliği nihayet eklenmiş. Ayrıca artık bütün tarayıcılarda yer alan, ama Opera'da bulunmayan Gizli Sörf özelliği de 10.50'de yerini almış. Bu moda gezdikten sonra tarayıcıyı kapattığınızda, sörf geçmişinizden hiçbir veri tarayıcı geçmişinizde tutulmuyor.

Şu an zengin özellikler barındıran, buna karşın arayüzü yıllardır çok şişmeyen tarayıcı, IE, Firefox, Chrome ve Safari karşısında güçlü bir avantaj elde etmiş durumda. Elbette tam sürümü çıktığında daha detaylı bir test sizleri bekliyor

Yıllardır kullanıyorum operayı hızı , performansı , stabilitesi ile gerçekten göz dolduruyor tavsiye ederim arkadaşlar.

Opera 10.5 ile en hızlısı! İndirin! Deneyin Müthiş > )

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı 2.jpg
    Ekran Alıntısı 2.jpg
    106.5 KB · Görüntüleme: 6,341
teşekkürler Newwave ama denedinmi yani bi randıman aldınmı firefox kullanıyorumda

Tavsiye Ederim

teşekkürler Newwave ama denedinmi yani bi randıman aldınmı firefox kullanıyorumda

Denemezmiyim Yıllardır Deniyorum.. Konuyada Yazdım ya Zaten Bak İşte Burada > ) ;

"Yıllardır kullanıyorum operayı hızı , performansı , stabilitesi ile
gerçekten göz dolduruyor tavsiye ederim arkadaşlar."

Alttaki resimde zaten süper şeffaf hale getirdiğim kendi opera'mın görüntüsü > )

Benim kendi şahsi kanaatim diğer tüm tarayıcılardan ie , firefox , chrome'dan özellikle 10.50 sürümüyle çok daha hızlı bir tarayıcı..

Tabi insanların alışkanlıklarından vaz geçmesi oldukça zor hızlıda olsa firefox'a alışkın bir insan yine firefoxda kalıcaktır yeni sürümlerini bekleyecektir aynı durum ie içinde geçerli ama ben oparayı tek geçerim bu nette tavisiye ederim > )

sırf bu konuyu okudum diye operayı indirip de bir kurayim madem

Denemezmiyim Yıllardır Deniyorum.. Konuyada Yazdım ya Zaten Bak İşte Burada > ) ;

"Yıllardır kullanıyorum operayı hızı , performansı , stabilitesi ile
gerçekten göz dolduruyor tavsiye ederim arkadaşlar."

Alttaki resimde zaten süper şeffaf hale getirdiğim kendi opera'mın görüntüsü > )

Benim kendi şahsi kanaatim diğer tüm tarayıcılardan ie , firefox , chrome'dan özellikle 10.50 sürümüyle çok daha hızlı bir tarayıcı..

Tabi insanların alışkanlıklarından vaz geçmesi oldukça zor hızlıda olsa firefox'a alışkın bir insan yine firefoxda kalıcaktır yeni sürümlerini bekleyecektir aynı durum ie içinde geçerli ama ben oparayı tek geçerim bu nette tavisiye ederim > )

görsellik açısından çok daha gelişmiş gözüküyor firefox'dan ama hız açısından çok az biraz daha yavaş. bide firefox java, flashplayer gibi özellikleri kullanırken cpu'dan fazla yemeye başladı. bide operayla deneyelim teşekkürler

Ben zamanında çok kullandım operayı ancak eksikliklerinden dolayı açamadığı siteler vardı sonra kaldırdım,bakalım indirip kuralı yine aynı ise yani sadece görsellik ise değmez.

firefox forever.. yorumlar için sağolun ;)

Forever MoziLLa Firefox :)

Opera Çok Karışık GeLiyor ßana ZevkLer Ve renKLer Hesaßı TartışILmaz..

xp de hız açısından mozillayı yakalayamadı denedim
win 7 de durum farklı olabilir
ilgilenen arkadaşlara bilgi olsun

Opera bence en iyisi.
Tek kötü yanı downloand tarafı.Orda Firefox'a göre biraz ağır kalıyor.
Ama ben 2 aydır opperadan vazgeçemiyorum =)

Opera'da download hızınızın düşüyor olmasının nedeni aslında Operanın bir özelliği.Sizin operayı kullanımınıza bakarak download hızını ayarlar ki birşeyler indirirken aynı zamanda internette geziniyorsanız sayfaların yüklenmesinde gecikmeler olmasın.

-
Opera zaten her zaman diğer tarayıcılardan daha hızlıydı.Hem sayfa yükleme olarak hem ram tüketimi olarak hep daha iyiydi.
Chrome bir ara geçer gibi oldu ama Firefox hiçbir zaman yarışamadı bile her zaman geriden takip etti.

opera nın ,
chrom un ,
ie nin(varsa tabi) çoğu özelliğini FFye ekleyebiliyrsunuz zaten
görsellik , pratiklik vs. açısındna istediğiniz hale getirebilirsiniz , ne yazıkki her eklenti ve tema fazladan ram tüketimi demek , zaten default FF yeterince ram yiyor ama sisteminiz elveriyorsa
FFF -firefoxforever :D

Bu kadar övgüden sonra bir kez bile olsa denenmeli. Teşekkürler.

ram kullanımları
11cfhjk.jpg

yorum yapmama gerek yok sanırım

FF 29k , opera 58k ben mi yanlış gördüm :hhmencool: :hhmencool: :hhmencool:

Geri