seneye görüşürüz....
-borç versene seneye öderim.
+o zmn bende senelik faiz koyarım
görüşmeyeli bir yıl olmuş.
+ bu yılbaşı nerdesin ?
- divan'dayım.
+ oo çok iyi ya. eğlenirsin.
- evdeki divandayım.
-bizim sokakta hayri abi var. büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçırınca delirmiş, sonra da intihar etmiş.
+olum her yıl sizin sokaktan birine aynı oluyo zaten. sen olmasan kimseye bişey olcağı yok ya neyse...
-nasıl yani?
+lan olum ne yalancı adamsın lan sen, her yıl aynı yalan.
-abi söz bu sene hiç yalan söylemiycem. bak delikanlı sözü.
+2009 da delikanlı değildim diyosun yani?
-nasıl abi?
+o zaman da aynını dediydin.
-senin ben.... her şeyi hatırlıyon. bak anlaşalım; ben yalan söylemiyim, sen de hatırlama her şeyi.
+olur.
ilköğretim okullarında yeni yıl resmi yaparken eski yılı ihtiyarlamış bir adam, yeni yılı da gülümseyen bir bebek olarak resmetmek.
- hüseyin abi yılbaşında nerdesin?
- ne yılbaşısı bizim dinimizde yok öööle şeyler.
- nası yani?
- portakal elma alırız çocuklarla evde yeriz, kutlarız yeni yılı.
tombala oynamak. bunu oynamak için başka bir zaman yoktur. illa ki yılbaşında oynanır. kafada da koni şeklinde yılbaşı şapkaları. bunların da kağıt püskülleri yerlere saçılır hep.
yeni yıla 10 saniye kala 10 dan geriye bağıra bağıra saymak...
eskiden televizyonda dansöz oynatılırdı. eski bir geyik olarak adlandırabiliriz bunu. bir çok aile dansöz çıkınca televizyonu kapatırdı. tabi o zamanlar başka kanal da yok zaplamak için. zaman çabuk değişti velhasıl. dansözleri kapatan da yok. zaten her gün bir kanalda dansöz oynuyor.
yilbasina nasil girersen butun bir yil oyle gecer denmesi velhasil butun koyunlar egleniyor gibi yaparak girerler, senenin oyle gecmesi muhtemel olabilir?.
yılbaşında napıyonuz hamdi abi?
aaaa, görüşmeyeli bi yıl geçmiş lan!
seneye görüşürüz arkadaşlaaarr.
ho ho ho! ben noel babayım!
hadi yılbaşı için hediye çekilişi yapalım.kim kime çıkmış kimse söylemesin, sürpriz olsun.
ay aytenciiiim, kocaman bi hindi almış benimki, kuzu kadar valla.dedim ben bunu nasıl pişircem, sığmaz evdeki fırına. verdik mahalledeki ekmek fırınına, naaar gibi kızartıcaklar, gelin de beraber yeriz.
"yeni yılın hepinize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz sevgili seyirciler; bir dahaki programda görüşene dek şen ve esen kalın" laflarının trt'nin tüm sunucuları tarafından yıllardır bıkmaksızın, usanmaksızın tekrarlanması.
tehlikeli bir virüsten dolayı bilgisayarınızı yılın ilk günü kullanmayın.
haber kanalları hastane hastane gezerek yeni yılın ilk bebeğini ararlar. sonra da anası yatakta, gariban bebede kucaktan kucağa çekim yaparlar henüz 1 günü bile dolmamış bebeciğe.