YeteNek Sınavı ..

coolrap

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar bu sene yetenek sınavına giricem.Yetenek sınavında neler çizdirirler, kazanmak için çoook mu yetenekli olmak lazım.Kazanmak için ne yapmam gerekiyor.Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler...

valla hocalara bağlı . benim akrabam girdi 1. olmuştu gerçi

değişir bakarsın bi heykel koyarlar önüne bakasın sandalye bakarsın birini bakarsın bi meyva sepeti yada en berbatı bi konu verirler yani sen hepsinede çalış bana şu ana kadar sandalye heykel vede konu çıktı konu berbattı ama şuan ki hislerini çiz dedi ya :S afallayıp kalmıştım ama zaten ölesine bu arada kayıt tarihleri bitttimi ya takip etmiyorum bu senede girim :D

yetek sınavı nedır neye benzer bellı baslı okullar:
marmara uni gsf: desen agırlıklıdır sınavı 2 kademeden olsur 1. kademede onune antin kuntin objeler koyarlar .. 2 kademede imgesel dır..
gecen sene sınav 3 gun surdu ı3 gun boyunca aynı aynı objeler ve konular cızdırıldı .. cok sacma sapan hatta tarıhınını en aptal snavı ve ogren cı yerlestırmesını yaptı marmara gsf...
1. sınavda objeler vardı .2 sınavda 1. gruba baca kapagı 2. guruba cıcek sulama aletı gosterıp bunuları kurgulamalarını ıstedıler..

mimar sınan unı gsf: fıgur agırlıklıdır cızdıgınız modelınj anatomısıne ve hareketıne cok dıkkat etmlısınız.. sınavı 2 aşamadan olusur 1. aşama tum bolumlerde ortaktır
gecensene 1. aşamada bısıkletıyle gazete dagıtan cocuk ve ve ıcınde el arabası kullanılan 2 insaat işçili kurgu ıstedıler..
entas ve iç mimarlık sınavında 2 benzın pompası ve bır arkası acık araba ıstedıler galıba.. ole bıseydı
grafıkte : konu direnç ti

anadolu uni gsf: gecen sene ılk asamayı canlı model sordu 35*50 kagıda cızldı ..

hacettepe .ılk asamada canlı model sorar her zaman
ızmır 9 eylul sınavı yaklasık 1.5 hafta surer canlı model obje suluboya ımage aklınıza ne gelıyosa tek tek uygular uzerınızde cok gereksız bır okuldur genellıkle 185 ı gecemeyenerın tercıhıdır...
marmara :160
mımarsınan:185
anadolu:190
puan sıstemı boyledır ... sınav ucretlerı cok pahalıdır sımdıden paranızı hazırlayın
bol şans............

DrEaM_y' Alıntı:
değişir bakarsın bi heykel koyarlar önüne bakasın sandalye bakarsın birini bakarsın bi meyva sepeti yada en berbatı bi konu verirler yani sen hepsinede çalış bana şu ana kadar sandalye heykel vede konu çıktı konu berbattı ama şuan ki hislerini çiz dedi ya :S afallayıp kalmıştım ama zaten ölesine bu arada kayıt tarihleri bitttimi ya takip etmiyorum bu senede girim :D

Hocam sen giriceksen Mimar Sinan'a gir.Bizim önümüzü kapatma çok iyi çiziyorsun.

princeofdarkness' Alıntı:
yetek sınavı nedır neye benzer bellı baslı okullar:
marmara uni gsf: desen agırlıklıdır sınavı 2 kademeden olsur 1. kademede onune antin kuntin objeler koyarlar .. 2 kademede imgesel dır..
gecen sene sınav 3 gun surdu ı3 gun boyunca aynı aynı objeler ve konular cızdırıldı .. cok sacma sapan hatta tarıhınını en aptal snavı ve ogren cı yerlestırmesını yaptı marmara gsf...
1. sınavda objeler vardı .2 sınavda 1. gruba baca kapagı 2. guruba cıcek sulama aletı gosterıp bunuları kurgulamalarını ıstedıler..

mimar sınan unı gsf: fıgur agırlıklıdır cızdıgınız modelınj anatomısıne ve hareketıne cok dıkkat etmlısınız.. sınavı 2 aşamadan olusur 1. aşama tum bolumlerde ortaktır
gecensene 1. aşamada bısıkletıyle gazete dagıtan cocuk ve ve ıcınde el arabası kullanılan 2 insaat işçili kurgu ıstedıler..
entas ve iç mimarlık sınavında 2 benzın pompası ve bır arkası acık araba ıstedıler galıba.. ole bıseydı
grafıkte : konu direnç ti

anadolu uni gsf: gecen sene ılk asamayı canlı model sordu 35*50 kagıda cızldı ..

hacettepe .ılk asamada canlı model sorar her zaman
ızmır 9 eylul sınavı yaklasık 1.5 hafta surer canlı model obje suluboya ımage aklınıza ne gelıyosa tek tek uygular uzerınızde cok gereksız bır okuldur genellıkle 185 ı gecemeyenerın tercıhıdır...
marmara :160
mımarsınan:185
anadolu:190
puan sıstemı boyledır ... sınav ucretlerı cok pahalıdır sımdıden paranızı hazırlayın
bol şans............

Bilgilerin için çok saol. Sınavda Füzen,2B vs.. gibi kalemleri kullanabiliyormuyuz.

ben macromedia freehand ile giricem bu sene :D bi decupe çakacam :p hehe

walla bildigim kadarıyla füzen yasak.. 2b veya 3b ideal.. 4B 5B'de olur ama cozuttumu desen kayar walla... :)

füzen kullnamk yasak.. kagıtlar okuldan verılıyo... kagıtınız ın greenı az yanı puruzzus bı kagıt alocak.. pıyasada ucuza satılan resım kagıtları var onlarda deneme yapabılırsınız.. bunun dısında bazı okullar cetvele ızın verıyo zaman zaman 4b 3b 5b hepsını kullanbılırsın... zaten fuzenlık bı durum yok.. fuzenle gırersen ölürsun sınavda.. hıc tavsıye etmem. ıdealı 3b kalem kullan 3b yı adam gb kullnırsan 8b tonunu bıle yakalayabılırsın...
kagıdınızı kırletmemeye dıkkat edın 2. bır kagıt sansınız yok.. mımarsınanda kagıdın uzerıne eskız cızmek yasaktır..zaten sınav oncesı uyaracaklar.. duralıtlerınız temız olsun uzerınde cızım olmasın...

Füzeni çok iyi kullanıyorum keşke olsaydı.2b-3b füzenle karşılaştırılınca çok silik kalıyor.Neyse bilgin için saol!

Bu yetenek sınavına giren arkadaşlar çok iyi mi çiziyorlar? yani harikulade mi? yaptıkları yaklaşık kaç kişi girior bu hacettepe ünv. gibi bir yere yani katılıma kaç kişi katılıor.

hacettepeyi bilemem ama gecen sene anadolu da 20 00 mımar sınan da 2500 e yakın kısı sınava gırdı.. hacettepe de daha azdır.. gırın adamların cogu oss de basarı kazanammıs belkı bıyerlerden bısey kaparım seklınde sınava gırıyorlar.. ama cok saglam adamlar da var.. guzel sanatlar lısesınde okuyanlar var mesela...

2500 kişide baya fazlaymış zaten topu topu 50 kişi falan alıyorlar.Neyse artık girip görcez bilgin için saol princeofdarkness!

50 den fazla kısı alınıyo.. grafık-,iç mimarlık-entas-sahne dekor-heykel-resım-turk el sanatları falan fılan bı suru bolum var...

Bunların yedekleri kaç kişi oluyor?

princeofdarkness bilgiler için saol...!

Sorularım olunca sana danışıyorum.Tekrar tüşekkür ederim.

Yetenek sınavında yarışmalarda derecemi veya sergiye giren resimlerim olduğunu söylesem acaba artı bi puan kazandırır mı?Hiç bunu ölçerler mi?

marmara dısında benım bıldıgım hıc bır okulda sozlu gorusme yapılmıyor..ama sınavdan once calısmalarını hocalara gosterırsen bu senın ıcın + olabılır

Geri