- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Peynire Dikkat!

Peynirdeki yağ oranı yüzünden hep dikkatli yemek zorunda bırakıldık. Oysa peynir yemenin sağlığımız üzerinde büyük etkisi var. Kemik ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur. Kalsiyum içerir ve osteoporoz gibi hastalıklara karşı güçlü kalmamıza yardım eder.
Çikolata Şeytandır!

Kimyasal olarak değiştirilmiş yağlar, sütlü çikolata, çoğu çikolata barların trans-yağ seviyesi yüksek olduğu için zararlı olduğu doğrudur. Aslında iyi kalite bitter çikolatanın aslında sağlığa faydası bile vardır. Bitter çikolata, serbest radikallerle mücadele eder ve kalp hastalığı ile erken yaşlanma riskini azaltan yüksek düzeyde antioksidan içerir.
Kırmızı Et Şişmanlatır!

Yağsız sığır filetosu ve bonfile gibi, mermer döşeli gibi görünen kırmızı etler, yağ alımınızı azaltır. Özenle seçilen kırmızı etler, tavuk gibi az yağ oranına sahiptir ve protein almanızı sağlar.
Kurutulmuş Meyveler Tazeleri Kadar İyi Değildir!

Sağlıklı ve dengeli bir diyetin parçası olarak günde 5 porsiyon meyve ve sebze yiyin denir. Çoğu zaman bu kurallar kafamızı karıştırır. Konserve, kurutulmuş meyveler de porsiyondan sayılır mı? Cevap evet! Kurutulmuş, dondurulmuş, konserve veya suyu olan şeftali, incir, üzüm ve hurma gibi meyveler lif açısından zengindir ve vitamin, mineral deposudurlar.
Avokado Diğer Meyveler Kadar Yararlı Değil!

Bilinenin aksine avokado, doymuş yağ oranından çok doymamış yağ oranına sahiptir ve kolesterol üzerinde olumlu etkisi olan zengin bir besindir. Avokado kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Tereyağı Margarinden Kötü!

Tereyağı margarinden daha kötü bir üne sahiptir. Oysa her ikisi de aynı miktarda yağ içerir. Tereyağı ve margarin aynı tip yağdır. Kötü kolesterolün seviyesini yükseltirler.
Kahve İçmemelisiniz!

Kahve pek çok iftiraya maruz kalmış bir içecektir. Oysa bir fincan kahve, söylenen kadar kötü değildir. Kanada Waterloo Üniversitesi’nde bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre; spor salonunda gitmeden veya spor yapmadan yarım saat önce içilen kahve, dayanıklılık düzeyini arttırıyor. Daha az yorgunluk hissetmeyi sağlıyor. Ayrıca metabolik hızlandırıcı olarak da mütevazı bir etkiye sahiptir. Yağ yakıcı olarak son derece işe yarar; elbette abartmamak şartıyla!
Şeker Kötü, Tatlandırıcı iyi!

Çoğu kişi kalori almamak için şeker yerine tatlandırıcı kullanır. Purdue Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda vücutta kalori alımı konusunda tatlandırıcılar da şeker kadar suçlu bulundu.
Gece Yemek Şişmanlatır!

Fazla kaloriyi yakmak için zaman olmadığı mantığından yola çıkılarak kilo almanızı engelleyecek en sık öneri, gece yemeği kesmeniz yönündedir. Oysa araştırmalar böyle söylemiyor. 2500 kişilik bir grup üzerinde yapılan araştırmaya göre, hangi saatte değil, ne kadar yediğiniz önem kazanıyor. Günlük alınan kalori miktarını aşmadığınız sürece, hangi saatte yediğiniz fark etmiyor.
Karbonhidrat Şişmanlatır!

Karbonhidratlar hakkında genel bilgi şöyledir; zayıf kalmak istiyorsanız düşük karbonhidrat ve yüksek protein içeriği ile beslenmelisiniz. Ancak bütün karbonhidratlar kötü değil. Sağlığınız için iyi ve gerekli olanları da var. Beyaz ekmek, rafine edilmiş tahıllar, makarna ve patates şeker seviyenizde hızlı dalgalanmalara yol açabilir ama sebze ve tüm tahıllı ürünlerde bulunan karbonhidrat kan şekeri düzeyinizi yavaş şekilde düzenler.