Yoğurdun Yararları

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B

6443D1435D37A287F525B68F59513A.jpg

C9E46CE6AE8EC336CC3D1CBCF9458.jpg

Yoğurdun suyu çok vitaminlidir. Bu yüzden, süzmeden yenilmesi yararlıdır. İçinde yüksek oranda B vitamini bulunur.

78CBBD28041B1C4281C89A48875E4.jpg

Şeker hastaları için çok yararlı bir besindir. Kaymağı alınmış ve ekşimemiş bir yoğurdu, rahatlıkla şeker hastalarına yedirebilirsiniz. Özellikle akşam meyve tüketiminden sonra yenilen yoğurt, midede biriken şekeri dengeler. Böylece bedenin şekeri ortadan kaldırmak için ürettiği ensülin salgısını azaltıp, ensülinin bedene verdiği zararı ortadan kaldırır.

FBE8302FAD70731B32E9215083E0.jpg

Yoğurdun bir diğer özelliği sindirimi kolaylaştırmasıdır. Bağırsakların çalışmasına yardım eder. Ancak midesi çok duyarlı olanlara ve onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir.

37D2616066FDE29E18D6312D7B97.jpg

Yoğurt, hasta ve zayıf bünyeler için, sütten daha besleyici, sindirimi kolay bir gıdadır. Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmasına ve yaşamasına engel olur.Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde önemli etkisi vardır. Özellikle çocuklarda görülen, bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalığının tedavisinde kullanılır.

4BE87CC9332DCD20482993B56E7531.jpg

Yoğurdun içinde bulunan kalsiyum, diş ve saç gelişimini sağlar. Sinir sistemini düzenler ve kişiyi çabuk öfkelenmeye karşı korur. İçerdiği iyot sayesinde tiroit bezlerini çalıştırır. Guatr hastalığının tedavisine yardımcı olur.

8BBDF59814D71923174852BE25E2A1.jpg

Rahatlatıcı etkisi vardır. Gece yatmadan önce yoğurt yemek, deliksiz bir uyku çekmenizi sağlar.

apla,uzun zamandır evde yapar bizim hanım,çiftlikten direk eve gelir,standardı 4 kilodur ve yaklaşık 3 kilo yoğurt çıkar.Geçen hafta zam yaptı sütçü :) ama yinede markette satılanı ağzıma bile sokmam evdekini yedikten sonra.Maşallah üstünde 1 parmak da kaymak cabası :)

sizin sütçü süte su karıştırmıyormuş demek :p

evde yapılan paket yoğurtlardan daha iyidir elbette. : )

geçen haftaya kadar 1,25 lirdan alıyorduk

bu hafta 1,5 lira yaptı ama vallahi hakediyor,yemin ediyorum yoğurdu yedikçe ağzına sanki tereyağ yermiş gibi tat geliyor.Bunca sene sonra çocukluğuma döndüm,

zaten hazır ayran içemezdim,çıkarırım,midede tutamam.Hazır yoğurtta markasına göre değişirdi,ama şimdi aç kalırsam bile 2 dilim ekmek koca bir kase yoğurt,hele ki dolaptan buz gibi olunca :)

bak az önce mayalandı bu günkü,akşama çık gel :)

yada istersen mailine göndereyim :)

geçen haftaya kadar 1,25 lirdan alıyorduk

bu hafta 1,5 lira yaptı ama vallahi hakediyor,yemin ediyorum yoğurdu yedikçe ağzına sanki tereyağ yermiş gibi tat geliyor.Bunca sene sonra çocukluğuma döndüm,

zaten hazır ayran içemezdim,çıkarırım,midede tutamam.Hazır yoğurtta markasına göre değişirdi,ama şimdi aç kalırsam bile 2 dilim ekmek koca bir kase yoğurt,hele ki dolaptan buz gibi olunca :)

bak az önce mayalandı bu günkü,akşama çık gel :)

yada istersen mailine göndereyim :)

yoğurtla aram fena sayılmaz öylesine yemek yerine mantının üzerinde ya da cacık olarak tercih ediyorum ya da sarmanın (acıktım sanki :saskin ) ama yoğurt yedikten sonra çok üşüyorum nedense :biggrin:

akşama oraya gelme olasılığım olmadığına göre ben maile alayım yoğurdu :p size de afiyet olsun : )

yoğurtlara bol kaymaklı olması için mantar ilacı ve uzun ömürlü olması için domuzdan elde edilen jelatinler katılıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum..

yoğurtlara bol kaymaklı olması için mantar ilacı ve uzun ömürlü olması için domuzdan elde edilen jelatinler katılıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum..

kardeş bizim domuz çiftliğimiz yok :durdurun

o yüzden evde kendi halinde yapıyoruz,hatta sulu olmasın diye oğlan maya çalar yoğurda,kereta bir başka üflüyor sanki :durdurun

:D ne yapalım şizofrene bağladık, içtiğim sigaranın filtresinde bile domuz katkılı bir şey olup olmadığından şüpheleniyorum, yahudi madalyalı büyük müslüman recep milleti delirtmeye başladı ... adnan islamoğulları recep tayyibe şu soruyu sormuş? -kaç kız tecavüze uğrayıp sussun? :D

galiba recebin akıbeti bir delinin elinden olacak, gidişat onu gösteriyor.

Geri