Yuh be... 1 Gül 15 ytl...

LLEHKCAH

Anarchist
Reaction score
0
Çiçek bizim ülkemizde yetişmiyomuydu ya bildiğim kadarıyla bu işi en iyi yapanlardandık... az önce çiçekçiden birini gül alırken gördüm 15 ytl tek bir gül...

1 ay öncesinde falan en iyi gülcülerde bile gül taş çatlasa 5 ytl idi ama şuan dışarda satılan güller bile 10 ytl bide sosyete semtindeki güllerin fiyatını duyun siz:D:D adamlar paraya para demicekler:D

Normalde 3 lira olan gül 14 Şubatta 15-20 lira olur maalesef :D

Çiçekçilerde Yılda Bir 2 Defa, Bayram Hesabı Faydalanmak İstiyor. Onlarda Bi Açıdan Haklı. Çünkü Artık Kimse Birbirine Çiçek Göndermiyor. Yılbaşı ve Sevgililer Günü Onlar İçin Bir Fırsat...

firatay' Alıntı:
Çiçekçilerde Yılda Bir 2 Defa, Bayram Hesabı Faydalanmak İstiyor. Onlarda Bi Açıdan Haklı. Çünkü Artık Kimse Birbirine Çiçek Göndermiyor. Yılbaşı ve Sevgililer Günü Onlar İçin Bir Fırsat...
bak dostum bunun adı fırsatçılıktır ve bu çok ayıp bişeydir...
şöyle düşün mesela; herkez çok satış yapacağı gün fyatlarını en azından 2 ye katlasa ki bu en az 3 katlamış... aşure yapıcaksın normal 0,75 ytl olan buydağın kilosu 1,5 ytl 5 ytl ye normalde aldığın aşureliği 5 ytl ye kapatabilecekken 10 ytl... diyelim ki bayram şu anda 70 milyon olan 1 kotu adam 140 ytl ye vermek zorunda... böyle bir saçmalık olabilirmi? o zaman hemen hemen her gün olan özel günler birilerini yada bişileri hatırlatmak yerine esnafa fayda sağlamak gibi olur... bizde ticaretle uğraşıyoruz ama hiç bi zaman bayram yada yılbaşı hiç bir ürünümüzde fiyat katlamıyoruz....

aga hala haklı diosunuz valla helal demekki biz buna layıkız... işte bu yüzden bir türlü borçlarımızdan kurtulamıyoz...
işte böle fırsatını bulanda itelio gitsin...

Bizim esnafın zihniyeti bu işte buldumu fırsatı gömüyorlar.Haberlerde izledim adam halden 5 YTL ye aldığı balığı tezgahta 35 YTL ye satıyor ondan sonra millet niye bişey almıyor ulen 5 e aldığını 35 e satarsan kim nasıl alsın.

walla kardeşler bi sevgilim olmadığı için masrafta yapmadım doğal olarak.. yapsaydım koyardı elbette ama sevdiğin insanada değer diye düşünüyorum.. sonuçta hergün değil ya ;)

wala cok doru nıe bu kadar pahalı bu cıcekler yaw????bende cıcekcıye gıttım bugun cıcek alıyım dıe..surprız yapıp 101 adet gul alcaktım 100 tane kırmızı arasında bıtane beyaz olmak kosulu ıle adama tanesı ne kadar dedım 15 dedı..abı ben 101 tane alcam tanesını kaca getırırsın dedım sana 14 olur dedı dalgamı gecıo uyuz herıf annamadım..sora yandakı cıcekcıye gıttım oda allah razı olsun 15 ten 5 e ındı dolayısıylada gıren anneme gırdı yaklasık 505 mılyon ama askıma deger....bıraz ucuzlatsalar cok ıı olcak..

Geri