Yurtdışından Turist Getirmek İçin Stratejik Ortaklık Teklif Ediyorum.

mudurmu

New member
Reaction score
0
Merhaba ben 1 yıldır yurtdışından turist getirmek için çalışıyorum. Birkaç başarısız denemem oldu. Denemeye devam ediyorum.

hangi sektörde yer aldığı: Turizm Sektörü

hedef kitlesi: Başlangıç ve ağırlıklı olarak Rus turistleri hedefliyorum. Rusça ve ingilizce tanıtım çalışmaları yapıyorum. Ama başka ülkelerden de "eser miktarda" turist hedefliyorum. Bu hedef grubu içinde, Bir yabancı dil öğrenip Türkiye'de yaşamak ve çalışmak isteyen her yaştan bireye hizmetlerimi sunma amacındayım.

projem için tam olarak neye ihtiyaç duyduğum: Aşağıda birkaç madde sıralıyorum. Bir veya birden fazlası, mümkünse hepsi olursa ne mutlu :)

Eğer mümkünse bunlar ricalarım, sürç-i lisan edersek affola )

1- Facebook ve vk.com da grup üyelerinin artırılması ve grup aktifliğinin sağlanması konusunda hh üyelerine destek çağrısının hh yönetimi aracılığıyla yapılması. (Ben yaparsam pek mesajın "tın"ısıyla ilgili olumsuz durumlar olabilir. Malum internet ortamı, güven sağlamak zor.)

2- Rusça bilen, Rus tanıdığı olan ya da Rus asıllı olan Türk vatandaşları ile de hh aracılığıyla irtibat kurabiliriz. Rusça açıklamalarımın kontrolünü ve face, vk gruplarımdaki rusça mesajlara kısa cevaplar verebilirler.

3- HH bünyesinde sabit bir sayfa oluşturulması, rusça ve ingilizce açıklamalar olması pek faydalı olur. (hh Rusya'da açılır mı? bilmiyorum ama yaptırdığım bir site Rusya'da açılmadığı için yarım bıraktık.) (Hiç bir madde olmasa da en azından, Turizm projem için hh'de sabit bir sayfa açılması, bu sayfa üzerinden açıklamalar ve gerekli bütün bilgilerin yer alması sağlanabilir. )

4- Yurtdısında açılma problemi yaşatmayacak bir site için host + domain + webmaster desteği fena olmaz.

ve en önemlisi bu projeniz'de neden bizim sizinle olmak isteyebileceğimiz?:

Herşeyden önce elbette bunun bir maddi karşılığı da olacağından bahsetmeye gerek yok. O zaten sponsorluğun gereğidir. Bunun ötesinde İnternet ortamında her ne kadar inandırıcı olmasa da söyleyeyim, bana da güvenebileceğinizi görür, yeni bir dost kazandığınızı zamanla anlarsınız. Projeye katkı sağlayan herkesin bir şekilde bir geridönüş alması hh aracılığıyla sağlanır. Gerçek indirimlerin yapıldığı tatil fırsatları olur en basitinden. Benim de zaman içide hh e katkı yapma fırsatım olur, bu proje ile alakasız konularda ve maddiyat haricinde, hh ile, alanında hh'in prestijine prestij katacak bitmemiş bir yazılım projesini paylaşabilirim. Ancak bu işten elde edilecek kârla finanse edilebilecek bir yazılım projesi, tek başına bitirilecek bir çalışma değil. Öyle ki sadece algoritma yazım/Kontrol ve Yeniden yazım aşamaları bile 6 yıldan fazla sürmüş bir proje. Halen orjinal. Tabi bunu ticari olarak bitirip piyasaya sunacak kaynak da yok. Ama bu turizm işini yaparsak kaynak olarak kullanabiliriz. hh ile projeyi devam ettirebilecek kaynağı bu turizm işinden sağlarsak ek kaynak alabileceğimiz bir yer var. Yazılım için doğrudan hibe de alabiliriz. hh in katılımıyla. (Yazılımın ilk ticari deneme versiyonu 2 yıldan önce çıkarılamaz. o kadar kapsamlı. bu yüzden ek bir gelir kaynağı lazım, devlet desteği alacak aşamaya gelene kadar.)

Bu yazılımın hikayesini öğrenmek ve algoritmasını görmek, daha da önemlisi algoritmaya göre program yazım aşamasından ticarileştirilmesine kadar sürecin içinde olmak sanırım bir programcının (Ben bütün hh yöneticilerinin programcı olduğunu varsayıyorum) hayatındaki en önemli zamanlar ve en muhteşem haz verici deneyim olsa gerektir. Bu yazılım projesinin tamamlanması da bir bakıma Turizm projesinin başarısına bağlı.

Benim için bu projede en önemli olan şey kazanılacak para değil, para sadece amaca ulaşmak için bir araç. Ben iş planıyla hareket ederek bu işe giriştim. Bu işi yapmak için zaten çok para harcadım. Asıl amaç para olsa bu işe girmezdim. Hatalı bir karar sebebiyle bir yılım boşa gitti. O hatalı kararım olmasaydı başarmıştım çoktan. Şimdi tek eksiğim internet üzerinden tanıtım ve pazarlama yapacak bir site. Site yaptırmak bu işte başarılı olmak için benim izlemeyi düşündüğüm yol için pek verimli olmadı istediğim teknik desteği alamadım. Turizm projemin diğer tur firmalarının sağladığı ürün/hizmetlerden farkını eğer ilgilenmeye değer görülürse p.m. den hh yönetimine açabilirim. Turizm projesi de bir araç. hh yönetimi projenin her aşamasında yönetimde olarak kontrole sahip olabilir. Benim için önemli olan projenin gerçekleşmesi. Kontrol bende olacak diye bir takıntım yok. Önemli olan potansiyel müşterilere ulaşabilmek.

Okuyan herkese teşekkürler )

Geri