Uzaktan eğitim..

sistemi diyorum aynı sistemle yürüyo işler sonucta derslere gitmeden sınavlara girerek sadece egitim değilmi bu
aynısı işte of:D

evet sistemi Sakarya üniv. bu işi çok iyi yapıyor sonuçta eğitim tabi ki çalışırsan notların yüksek oluyor
bu okulun notları çan eğrisi sistemi ile işleniyor yani sınıfta kalman gibi bir seçeneğin yok
ha sen kalmak istiyorsan elbette kalırsın
notlat 4.00 üzerinden alınır mezuniyet notu 2.00 dır
 
Uzaktan eğitimin merkezi yani kaynağı Eskişehir arkadaşım.

Eskişehir deki uzaktan eğitim merkezlerinden varsa bir kaçın ismini ve bu merkerlerdeki bölümleri vere bilirmisin acaba hangi bölümler okutuluyor ve ayrıca önlisansmı yok sa 4 yıllıkta varmı
 
hemen her bölümün açıgı var eskişehirde 4 yıllık da var 2 yıllık da o verdiğim linkte bakabilirsin
 
Soruyu soran arkadaş piyasada yok.

Zaten bizim yorumları okuyunca muhtemelen vazgececek bu işten =)
 
Eskişehir deki uzaktan eğitim merkezlerinden varsa bir kaçın ismini ve bu merkerlerdeki bölümleri vere bilirmisin acaba hangi bölümler okutuluyor ve ayrıca önlisansmı yok sa 4 yıllıkta varmı

Açıköğretim Sistemi
Tarihçesi
Türk yükseköğretim sisteminde 27. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi, 1.500 bin öğrencisi ve bir milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.



Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi eğitim yaptığı toplam 35 programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 6 Batı Avrupa ülkesinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş uzaktan eğitim sistemi ile götürüyor. Bugün Türkiye’de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık % 40’ı Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve Açıköğretimli...

Bunların bir kısmı; koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler. Uzaktan Eğitim, bu yönüyle, fiziksel, işitme ve görme engeline sahip vatandaşlar yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor.

6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5. ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine Sürekli ve Açıköğretim yapmak hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev bilimsel birikim, akademik deneyim, nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlarda teknik/teknolojik altyapıya sahip olan Anadolu Üniversitesi’ne 20 Temmuz 1982’de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinden doğan Uzaktan Eğitim Sistemi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.

1981 yılında Türkiye’de yüksek öğrenime olan talep 420 bin iken, üniversitelere girebilen öğrenci sayısı 54 bin dolayındaydı. Yani o dönemde var olan üniversiteler talebin yaklaşık % 13’ünü karşılayabiliyordu. Öte yandan eğitim teknolojisindeki gelişmeler, eğitimin duvarların dışına taşınması düşüncesini, uzaktan eğitim modelini zorunlu kılıyordu. Bu düşünceler uygulamaya dönüştü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 1982-83 öğretim yılında, yüksek eğitimde yüksek standartlarda fırsat eşitliği ilkesiyle ve uzaktan eğitim sistemi ile eğitim veren ilk fakülte olarak hizmete başladı. İlk yıl İktisat ve İş İdaresi lisans programlarına 29.500 öğrencinin kaydolması, Uzaktan Eğitim Sistemi ile yüksek öğrenim ihtiyacının ve talebinin boyutlarını açıkça ortaya koyuyordu.
1982-1993 yılları arasında Türkiye’de, Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu Açıköğretim’e olan talep hızla arttı. Bu yıllar arasında sadece İşletme ve İktisat Lisans Programları ile yetinilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince yaklaşık 200 bin öğretmene önlisans ve lisans tamamlama olanağı sunuldu. Ayrıca, KKTC’den de uzaktan eğitim programlarına öğrenci kaydına başlandı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereğince iki yıllık Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Teknikerliği Ön Lisans Programları; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereğince iki yıllık Tarım ve Veterinerlik Önlisans Programları açıldı. 1987 yılında Batı Avrupa Projesi adı altında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik lisans ve önlisans programları uygulanmaya başlandı.

1993 yılında Uzaktan Eğitim Sistemi, 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile günün eğitim gereksinimlerine göre yeniden yapılandı. İktisat ve İşletme programları dört yıllık İşletme ve İktisat Fakültelerine dönüştürüldü. Bu Kanun Hükmünde Kararnameye göre Açıköğretim Fakültesi ise, Uzaktan Öğretim Sistemi ile ilgili kitap, radyo-tv programları, bilgisayar, akademik danışmanlık, organizasyon, sınav ve her türlü öğrenci işleri gibi hizmetleri vermekle yükümlü kılınmış ve önlisans, lisans tamamlama, lisans ve her türlü sertifika programlarını yürütmekle görevlendirilmiştir.

1993-1997 yılları arasında Açıköğretim Fakültesi bünyesinde kurulan Sosyal Bilimler, Ev İdaresi, Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler gibi 17 önlisans programı geliştirildi. Daha önceden ÖSYM tarafından yapılmakta olan Açıköğretim sınavları 1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaya başlandı. 1998 yılından itibaren ise değişen teknolojik koşullar ve özellikle eğitim gereksinimlerinin farklılaşmasıyla, başta İnternet olmak üzere çağdaş iletişim teknolojilerinin çok daha yoğun olarak kullanıldığı ve Uzaktan Eğitimi klasik işlevlerinin ötesine taşıyan yapılanmalarla birlikte yeni bir dönem başladı.

Türk Yükseköğretim Sistemi ve Üniversitemiz açısından son derece önemli olan Uzaktan Eğitim Sistemi 1998 yılından itibaren klasik amaçların ötesine geçirildi ve bu değişimin gerektirdiği etkin bir yönetsel yapıya kavuşturuldu. Bu yönde Anadolu Üniversitesinin tüm akademik, teknik ve idari birimleri Uzaktan Eğitim Sistemi’ne etkin bir şekilde katkı sağlayabilir hale getirildi. Diğer yandan bu sistem içinde eğitim yapan fakülteler arasında iletişim ve işbirliği daha etkin ve verimli düzeye kavuşturuldu. Oluşturulan proje grupları ile Türkiye’de Uzaktan Sistemi ile açılacak yeni eğitim alanları tanımlanarak, yaşam boyu eğitime fırsat sağlandı. Böylelikle çağdaş bilgi ve iletişim teknolojilerinden daha yoğun ve yaygın biçimde yararlanıldı ve eğitim programları tasarımlanarak uygulanmasına başlandı.

1998 yılından itibaren uzaktan eğitim yöntemiyle hizmet sunan İşletme, İktisat ve Fakülteleri’nin akademik programları yeniden yapılandırıldı. Önlisans ve lisans dersleri arasındaki tekrarlar giderildi; içerikler gözden geçirildi. Tüm kitaplar uzaktan eğitimdeki çağdaş gelişmelere paralel olarak yeniden tasarımlandı, yazıldı ve basıldı; kitapların içeriği ile paralel olacak şekilde TV eğitim programları yenilendi; CD-Romlar üretildi. Uzaktan Eğitim Sistemi’ne öğrenci alımında kontenjan kısıtları kaldırıldı. 1998 öğretim yılından itibaren TRT 4’ ten, öğrencileri bilgilendirmek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla “Üniversitemizden Haberler” isimli haber programı eğitim-öğretim dönemi süresince akademik takvime uygun olarak yayınlanmaya başladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin akademik sorumluluğunda İlahiyat Önlisans Programı açıldı. Fakültemizin Açıköğretim Sistemi adresinde bulunan İnternet sitesi, öğrencilerin hizmetine sunuldu. 1999 tarihinde ise öğrencilerin sınavlara daha etkin hazırlanmalarını sağlamak amacı ile “İnternet Tabanlı Deneme Sınavları” uygulaması başlatıldı. Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi üniversitelerle kurduğu işbirliği çerçevesinde karasal hatlar üzerinden ve uydu bağlantılı olarak Videokonferans ortamını oluşturdu. 1999 yılından başlayarak ara sınav, yıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı öncesinde TRT 4’ten bir hafta banttan, bir hafta da canlı olarak “Sınava Hazırlık” programları yayınlanmaya başlandı. 1999 yılında İletişim Merkezi, öğrencilerin her türlü soru, sorun ve önerilerini aktarabileceği bir merkez olarak kuruldu.


2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Açıköğretim Fakültesinde Okul Öncesi ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programları açıldı.
2001-2002 öğretim yılında ülkemizde ilk kez İnternet dayalı Bilgi Yönetimi Önlisans Programı eğitim-öğretime başladı. Yine aynı öğretim yılında gelişen koşullara uyum sağlamak, kendini farklı alanlarda geliştirmek isteyen örgün bölümde okuyan ve halen bir yüksek öğretim programına kayıtlı olan ya da mezunlara yönelik olarak ikinci öğretim olanağı veren “İkinci Üniversite” uygulaması başlatıldı. Açıköğretim’in, örgün yüksek öğretime entegrasyonunu sağlamak amacıyla YÖK ile birlikte gerçekleştirilen “Dikey Geçiş” uygulaması başladı.

Yine 2002-2003 Öğretim yılında öğrencilerimizin daha başarılı olabilmeleri için İnternet üzerinden ve CD ile alıştırma yazılımlarının üretimine başlandı.

2003-2004 Öğretim yılında Jandarma ve Polis Önlisans Meslek Eğitimi Programlarıyla, Jandarma Genel Komutanlığındaki astsubaylarımızın ve Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapan polislerimizin eğitim düzeylerini yükseltmek amacıyla önlisans eğitimi programları başlatıldı.

2004-2005 öğretim yılında ise Kara, Hava ve Deniz Komutanlıkları Personeline Önlisans eğitimi verilmektedir. Bu bölümlerde okuyan öğrenciler için lisans tamamlamalarına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

2005-2006 Öğretim Yılında “Birleşmiş Markalar Derneği” üyesi kuruluşların mezunlarını işe almada öncelik verecekleri “Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı” eğitime başlamıştır.

2006-2007 öğretim yılında Adalet Bakanlığında çalışan lise ve dengi okul mezununa Meslek Eğitimi Önlisans Programı başlatılmıştır.

2007-2008 öğretim yılında öğretime başlamak üzere Sınıf Öğretmenliği lisans tamamlama programına ilişkin çalışmalar da başlatılmıştır.

Uzaktan Eğitim Sistemi İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesi’nden oluşmaktadır.


Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde e-Öğrenme hizmetleri; İşletme, İktisat ve Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin televizyon ve kitaplara paralel olarak bilgisayar etkileşimli ders çalışmalarını sağlamak amacı ile 1994 yılında başlamıştır. Bilgisayarın eğitimde kullanılmasının Türkiye'de en kalıcı ve yaygın uygulaması olan BDE hizmetleriyle, öğrencilerimiz bilgisayar ve ders yazılımlarını kullanarak bazı derslerini kendi öğrenme hızlarında ve etkileşimli olarak çalışabilmektedirler.

Anadolu Üniversitesi tüm öğrencilerin İnternet erişimli bilgisayar sahibi olmasını hedeflemektedir. Böylece Anadolu Üniversitesi, Türkiye'nin bilgi toplumuna geçişinde öncü kurumlardan birisi olma konumunu pekiştirecektir.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan eğitim Sistemi’nde 1999 yılından bu yana öğrencilerin sınavlara daha etkin hazırlanmalarını sağlamak amacı ile İnternet Tabanlı Deneme Sınavları uygulaması başlatılmıştır. Öğrenciler interaktif olarak uygulanan bu hizmet ile bölümlerine göre ders seçimi yapmak kaydı ile yüzlerce soruya ulaşabilmektedir. İnternet Tabanlı Deneme Sınavları için soru bankasında 134 derse ait 12 000 soru bulunmaktadır. Deneme sınavları değişen kitaplara ve öğrenci sayısına göre güncellenmektedir.

İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin İnternet üzerinde istedikleri zamanda ve istedikleri yerde ders çalışmalarını sağlayan bir dizi elektronik öğrenme hizmeti 'Açıköğretim e-Öğrenme Portalı' adı altında sunulmaktadır. Yıl boyunca 7 gün 24 saat İnternet üzerinden ücretsiz olarak sunulan Açıköğretim e-Öğrenme Portalında bulunan etkinlikler şunlardır:

Elektronik ders kitapları (e-Kitap)
Televizyon Eğitim Programları (e-Televizyon)
Alıştırma yazılımları (e-Alıştırma)
Deneme Sınavları (e-Sınav)
Akademik Danışmanlık Hizmetleri (e-Danışmanlık)
Sesli Kitaplar (e-Sesli Kitap)
Öğrenciler Açıköğretim e-Öğrenme Portalına Anasayfa - Açıköğretim e-Öğrenme Portalı adresini kullanarak doğrudan erişebilirler. Öğrencilerimizin Açıköğretim e-Öğrenme Portalında oturum açabilmeleri için, T.C. Kimlik Numaralarını kullanmaları gerekmektedir.

e-Öğrenme Portalının Mayıs 2005'de kullanıma açılmasıyla birlikte Kasım 2007 süresince, 14 milyon öğrenci e-Öğrenme portalından, yaklaşık 1 milyar 248 milyon kez yararlanmıştır. e-Sınav hizmetlerinden 32 milyon, e-Alıştırma hizmetlerinden 15 milyon, e-Kitap hizmetlerinden 9 milyon, e-Televizyon hizmetlerinden 4 milyon, e-Sesli Kitap hizmetlerinden de 904 bin kez yararlanılmıştır.


e-KİTAP

2003-2004 öğretim yılında öğrencilerimize yönelik olarak başlatılan e-Kitap uygulamasında, Açıköğretim Ders kitapları üniteler halinde İnternet’te üzerinden PDF formatında yayınlanmaktadır. e-Kitap uygulaması öğrencilerimiz kitapları ellerine ulaşmadan, İnternet ortamında bulunan e-Kitap'lardan yararlanabilmektedir. e-Kitap uygulaması kapsamında bu ders yılında 2922 üniteyi kapsayan 232 e-Kitap yayınlanmaktadır. Açıköğretim e-Öğrenme Portalı kapsamına alınan e-Kitap hizmetinde PDF teknolojisinden Flash Paper teknolojisine geçilmesiyle, PDF okuyucusu bulunmayan öğrenciler artık e-Kitaplardan kolaylıkla yararlanabilmektedirler.



e-TELEVİZYON

2003-2004 öğretim yılında e-Öğrenme hizmetlerimiz kapsamında öğrencilerin derslere ait TV Programlarını bilgisayarlarına kaydederek izleyebilmeleri olanağı sağlayan e-Televizyon hizmeti başlamıştır. Öğrenciler, TRT4'te belirli tarih ve saatlerde yayınlanan ders programlarına, İnternet aracılığıyla istedikleri yerden ve istedikleri anda erişebilmekte ve bilgisayarlarına kaydettikleri videoları izleyebilmektedirler. Öğrenciler bu hizmetlere T.C. Kimlik Numaraları ile ulaşabilmektedir. e-Televizyon uygulamasında 172 derse ait 1780 ders programı yayınlanmaktadır.



e-ALIŞTIRMA
Alıştırma Yazılımları Projesi, Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nin bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda, yeni bir eğitim ortamını, öğrencilerin hizmetine sunduğu etkileşimli bir uygulamadır. 2003 yılında Genel Muhasebe dersinin alıştırma yazılımının üretimi ile başlayan uygulama ile uzaktan öğretim öğrencileri çoklu medya (TV video, audio, metin, grafik, animasyon) ortamında etkileşimli olarak ders içeriklerini izleyerek, soru örnekleri çözerek, kendilerini sınayarak bu uygulamaya katılabilmektedirler. Geleneksel iletişim ortamlarıyla yeni iletişim ortamlarını bütünleştiren ve etkileşimli bir çoklu ortam yaratan bu yeni hizmet ile öğrenciler kitaplardaki ve televizyon programlarındaki bilgiler doğrultusunda çok sayıda soru örneği çözerek, hem konuları daha iyi kavrayıp daha iyi öğrenmekte hem de çok sayıda alıştırma çözerek, sınavlara hazırlanabilmektedir.


Zengin içerikli eğitim yazılımı olarak da tanımlanan alıştırma yazılımlarında şu anda sistemde 74 ders olmak üzere toplam 1029 ünite yayına girmiştir. Yapımı tamamlanan derslerle, 2004-2005 öğretim yılında Uzaktan Eğitim Sistemindeki bazı bölümlerde İnternet destekli derslerin tüm derslere oranı yüzde 50'lerin üzerine çıkmıştır. Örneğin, İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde içinde bulunduğumuz öğretim yılında derslerin yüzde 87'si Internet ortamında yayınlanmaktadır. İktisat Fakültesinin bölümlerinde bu oran yüzde 83 ile 87 arasında değişmektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe, Yerel Yönetimler, Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi iki yıllık uzaktan eğitim programlarında internet destekli derslerin oranı yüzde 50 ile yüzde 78 arasında değişmektedir.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Sistemi’ndeki İnternet’e dayalı alıştırma yazılımları sunulan içerik miktarı açısından Türkiye'nin en büyük e-Öğrenme projesidir. İnternet üzerinden yayınlanan alıştırma yazılımlarına girmek isteyen öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden T.C. Kimlik Numaraları ile bu hizmetimizden yararlanabilmektedir.


e-SINAV

e-Sınav Hizmeti, Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim gören öğrencilerinin, örgün sınavlar öncesi kendilerini denemeleri ve başarı durumlarını gerçeğe yakın biçimde ölçmeleri amaçlanarak hazırlanmıştır. 2007-2008 öğretim yılı için 134 derse ait 12 bin sorudan oluşan bir soru bankası yayına girmiştir.

e-Sınav uygulamak isteyen öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden T.C. Kimlik Numaraları ile bu hizmetimizden yararlanabilmektedir.


e-DANIŞMANLIK
Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim gören öğrencilerinin yüz yüze akademik danışmanlık hizmetlerinin bir benzeri İnternet ortamında da gerçekleşmeye başlamıştır. Alıştırma yazılımlarına paralel olarak, öğrencilerin akademik danışmanlara, dersleriyle ilgili soru sormalarına olanak tanıyan e-Danışmanlık, 2007-2008 öğretim yılında e-Alıştırma hizmeti olan 74 ders uygulamaya girmiştir.

e-Danışmanlık almak isteyen öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden T.C. Kimlik Numaraları ile bu hizmetimizden yararlanabilmektedir.


e-SESLİ KİTAP

e- Sesli Kitap uygulamasına 2005 yılında başlanmıştır. Bu uygulamadan yalnızca görme engelli öğrenciler değil kitabı dinleyerek çalışmayı tercih edecek bütün öğrenciler yararlanabilecektir. Kitaplar profesyonel seslendirme sanatçıları tarafından radyofonik bir biçimde seslendirilmekte ve ses efektleri ile anlatım zenginleştirilmektedir. e-Sesli Kitap uygulamasında 32 derse ait 474 ders programı yayınlanmaktadır.



Kamuoyunda yaygın adıyla Açıköğretim olarak bilinen Uzaktan Eğitim Sistemi Türkiye‘de yalnızca Anadolu Üniversitesi’nde uygulanmaktadır. İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri’nde uygulanan bu sistem bünyesinde 1.100 bin öğrenciyi barındırmaktadır. Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim alıp diploma sahibi olanların sayısı 950 bine yaklaşmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, “Uzaktan Öğretim” modeliyle yalnızca ülkemizdeki öğrencilere değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde ve Batı Avrupa‘da yükseköğrenim görmek isteyen yurttaşlarımıza eğitim-öğretim olanağı vermektedir. Bu sistem Üniversitede okumak isteyen öğrencilerin isteklerine cevap vermenin yanı sıra, ülkemizin eğitim - öğretim düzeyini daha da yükseltip, eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi, sadece üniversite çağındaki gençlerimize değil; daha önce yükseköğrenim görme fırsatı bulamamış olanlara, bir işte çalışıp da örgün öğretimi izleme olanağı bulamayanlara, ön lisans diploması olan ve bunu lisans derecesine yükseltmek isteyenlere de olanak yaratmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi’nde derslerin yürütülmesi sırasında, basılı ders malzemeleri ve televizyon yayınlarından yararlanmanın ötesinde, İnternet, bilgisayar destekli eğitim, telekonferans gibi gelişmiş teknolojileri kullanarak öğrencilerin de bu teknolojilere uyumunu sağlama, bu teknolojileri öğretme ve teknolojik etkileşim yaratma çabası içindedir. Ayrıca uygun bulunan bölgelerde akademik danışmanlık ve uygulama hizmetleri (yüz yüze eğitim) de verilmektedir.

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Microsoft firması işbirliği yapılarak uygulanan “Bilgi Yönetimi Programı” İnternet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu program kendi alanında ülkemizde uygulanan ilk ve tek programdır.

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim veren fakültelerden mezun olanlar, benzer eğitim veren örgün fakültelerden mezun olanlarla eşdeğer haklara sahiptir.

Lisans programları: Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı, İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı

Önlisans programları : Bilgi Yönetimi (internet üzerinden yürütülmektedir), Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Ev İdaresi, Halkla İlişkiler, İlahiyat, Muhasebe, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tarım, Yerel Yönetimler, Adalet, Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Lojistik, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Spor Yönetimi, Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Hava Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Jandarma Meslek Eğitimi (*), Polis Meslek Eğitimi (*), Adalet Mesleki Eğitimi (*),Turizm ve Seyahat Hizmetleri (**), Coğrafi Bilgi Sistemleri (***), Eczane Hizmetleri (****), Gıda Kontrolü ve Analizi (****), Kimya Teknolojisi (****), Tıbbi Laboratuar Teknikleri (****), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (****).

(*) Kurumlar arası protokol kapsamında.
(**) Kontenjanlı.
(***) Yıllık Kredili - Kontenjanlı.
(****) Dönemlik Kredili - Kontenjanlı.

Tanıtım Kataloğu Donanım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 17 79
Faks: (0222) 330 46 26
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR

Eczacılık Fakültesi
Birimin Sayfası

Uluslararası deneyime sahip nitelikli öğretim elemanlarının çağdaş laboratuvar ortamlarında yetiştirdiği binlerce Eczacılık Fakültesi mezunu, yurdumuzun hemen her tarafında halkımızın sağlık sorunlarına çözüm üretmek için çalışmaktadır. Öğrenciler, eğitimleri süresince laboratuvar olanaklarını sonuna değin kullanmakta, aynı zamanda birer araştırmacı olarak yetişmektedir. Eczacılık Fakültesi düzenlediği ulusal, uluslararası araştırma ve eğitim programlarıyla öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının gelişimi için ortam hazırlamakta, birikimlerini tüm ilgili araştırmacılarla paylaşmaktadır.


Bölümler : Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü, Eczacılık Teknolojisi Bölümü, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü

Tanıtım Kataloğu Donanım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 07 50
Faks: (0222) 335 07 50
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Edebiyat Fakültesi
Birimin Sayfası

Edebiyat Fakültesinde, sosyal ve kültürel değerleri aklın ve bilimin yol göstericiliğinde ortaya çıkarmak, onları korumak ve gelecek kuşaklara aktarma amacıyla eğitim verilmektedir. Başta Eskişehir’in yakın çevresindeki kültür değerlerini ortaya çıkarma ve tanıtmayı hedefleyen Edebiyat Fakültesinin tüm bölümleri, yurdumuzun tamamını ilgi alanı içinde görmektedir. Bu anlayışın sonucu olarak da Rize’den Antalya’ya; Bilecik’ten Mersin’e kadar yurdumuzun çeşitli yerlerindeki tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve dünyaya tanıtılması için öğrencisi ve öğretim elemanları elbirliğiyle çalışmaktadır.


Bölümler : Arkeoloji (**), Sanat Tarihi (**), Sosyoloji (**), Tarih (**), Türk Dili ve Edebiyatı (*), Felsefe (**)
(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.
(**) İsteğe bağlı ingilizce hazırlık programı vardır.

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 05 80 / 4036 - 4060
Faks: (0222) 320 61 01
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Eğitim Fakültesi
Birimin Sayfası

Çocuklarımız hem bizim, hem ülkemizin, hem de dünyamızın geleceğidir. Geleceğimizi, yalnız bilgilerle donanmış olmasının yeterli olmayacağına inanan, çağdaş, Atatürk İlke ve Inkılaplarına bağlı, özgür düşünen, düşündüğünü çeşitli etkinliklerle hayata geçirebilen ve bunları gelecekte çocuklarımıza aktarabilecek öğretmenlere teslim etme hedeflenmektedir. Eğitim Fakültesi de bu hedefler doğrultusunda eğitim vermekte ve yarının öğretmenlerini yetiştirmektedir.



Öğrenci alınan programlar : Almanca Öğretmenliği (*), Fransızca Öğretmenliği (*), İngilizce Öğretmenliği (*), İngilizce Öğretmenliği (UOLP-SUNY Cortland ABD) (*) (***), Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**), İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği

(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır
(**) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı vardır
(***) Eğitim, birinci ve dördüncü sınıflarda Anadolu Üniversitesinde, ikinci ve üçüncü sınıflarda SUNY Cortland’da verilmektedir.

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 05 79
Faks: (0222) 335 05 79
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Fen Fakültesi
Birimin Sayfası

Fizik, kimya, biyoloji; insan yaşamının olmazsa olmazları... Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesinde bunlar matematik ve istatistikle bütünleşiyor. Fakültede, eğitim-öğretim, ileri teknoloji ile donatılmış laboratuvar olanaklarından yararlanılarak yürütülmektedir. Öğrenciler, sosyal içerikli seçmeli dersler de almakta, böylece çok yönlü, “bilimi kendine yol gösterici” edinmiş, araştırmacı nitelikli, kendine güvenen ve çağdaş bilgilerle donanımlı bireyler olarak yetişmektedir.



Bölümler : Biyoloji (*), Fizik (*), İstatistik (*), Kimya (*), Matematik (*)
(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.

Tanıtım Kataloğu Donanım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel : (0222) 320 49 10
Faks: (0222) 320 49 10
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Güzel Sanatlar Fakültesi
Birimin Sayfası

Modern Türkiye’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, “Sanatsız topulumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyor. Anadolu Üniversitesi de sanatı ve sanat eğitimini toplumun hayat damarlarından biri olarak görmektedir. Bu anlayışla sanatı bir yaşam biçimi olarak kabul eden Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, çağdaş eğitim ve öğretim için gerekli olan atölyeler, öğretim elemanları, teknik elemanlar ve çağdaş teknoloji ürünü araç ve gereçlerden oluşan altyapıyla eğitim vermektedir. Öğrenimleri süresince, öğrencilere tasarımcı kişilik, bilimsel düşünme ve üretme alışkanlıkları kazandıran fakültenin tüm bölümlerine ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Bölümler : Çizgi Film (Animasyon) (*), Baskı Sanatları (**), Cam (**), Grafik (*), Heykel (*), İç Mimarlık (*), Resim (*), Seramik (*)
(*) Zorunlu ingilizce dil hazırlık programı vardır.
(**) İsteğe bağlı ingilizce hazırlık programı vardır.

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 12 90
Faks: (0222) 335 12 90
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Hukuk Fakültesi
Birimin Sayfası

Canlı ve cansız tüm varlıklar, hatta tüm kavramlar için hukuk vazgeçilmezdir. Hukuk Fakültesi, hukukla ilgili tüm alanlarda çalışacak, hukuk danışmanı, yargıç, savcı ve avukat olarak görev yapacak nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Hakim ve savcılık sınavlarına katılan mezunlarımız, bu sınavlarda başarılı olarak hakim ve savcı olmaya hak kazanmakta, stajlarını tamamlayan mezunlar da serbest avukat olarak mesleki yaşamlarına başlamaktadırlar. Bunun için fakültede konular gerçek dosyalarla öğrenciler yargıç, savcı ve avukat konumunda örnek mahkeme salonunda ele alınmakta ve eğitim bir adliye ortamı içinde sunulmaktadır.


Bölümler : Hukuk (*)
(*) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık (İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde) sınıfı vardır.

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 320 09 53
Faks: (0222) 320 09 53
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Birimin Sayfası

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) 1958 yılından bu yana sürekli geliştirilen akademik altyapısıyla, örgün öğretimde güçlü bir modeli temsil eder. Disiplinlerarası bir yaklaşımla oluşturulan ve sektörel gelişmelere bağlı olarak güncellenen ders programları analitik düşünme, strateji oluşturma, sorun çözme ve doğru kararlar alma yeterliliğine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlar.




Bölümler: İngilizce İşletme*, İşletme Gündüz **; İşletme İkinci Öğretim; İngilizce İktisat*, İktisat Gündüz ** ; İktisat İkinci Öğretim; İktisat Uluslararası Ortak Lisans Programı-SUNY,Cortland (UOLP)*; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri**; Maliye**

(*) Zorunlu hazırlık sınıfı
(**) İsteğe bağlı hazırlık sınıfı

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 05 95
Fax: (0222) 335 05 95
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


İktisat Fakültesi
Birimin Sayfası

İktisat Fakültesi, uyguladığı uzaktan öğretim yüksek öğretimin kitleselleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunarak, örgün eğitime girme olanağı bulamayan on binlerce kişiye fırsat yaratmaktadır. Fakültemizin içinde bulunduğu sistem, sadece üniversite çağındaki gençlerimize değil; daha önce yükseköğrenim görme fırsatı bulamamış olanlara, bir işte çalışıp da örgün öğretimi izleme olanağı bulamayanlara, ön lisans diploması olan ve bunu lisans derecesine yükseltmek isteyenlere de olanak yaratmaktadır.



Bölümler : Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 320 13 04
Faks: (0222) 320 13 04
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


İletişim Bilimleri Fakültesi
Birimin Sayfası

İletişim Bilimleri Fakültesi, çağımıza adını veren “iletişim” sözcüğünün gerektirdiği her alana nitelikli elemanlar yetiştirmektedir. Mezunlarının yurt çapındaki performansları ve uluslararası düzeydeki başarılarıyla haklı bir üne sahiptir. Çağdaş teknolojiyle donatılmış laboratuvar ve stüdyoları, uluslararası deneyime sahip ve kendi alanlarında ülkemizin önde gelen öğretim elemanları; öğrencilere sunulan sosyal olanaklarla İletişim Bilimleri Fakültesi, kendi alanında ülkemizde öncü konumdadır. Mezunların bir çoğu medya dünyasının her kademesinde olduğu gibi yönetim kademelerinde de görev yapmaktadır.


Bölümler : Basın ve Yayın (*), İletişim (*), Reklamcılık ve Halkla İlişkiler (*), Sinema ve Televizyon (*)
(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.

Tanıtım Kataloğu Donanım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 320 45 20
Faks: (0222) 320 45 20
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


İşletme Fakültesi
Birimin Sayfası

İşletme Fakültesi, yüksek öğretimin kitleselleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunarak, örgün eğitime girme olanağı bulamayan on binlerce kişiye fırsat yaratmaktadır. İşletme Fakültesi, kitaplarını en yetkin yazarlardan yararlanarak, her dönem en güncel bilgilerle dünya ölçeğinde yenilemekte ve uluslararası güncel bilgiyi alan ve bu ülkenin koşullarıyla bağdaştırabilen öğrencilerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

Bölümler: İşletme, Konaklama İşletmeciliği

Tanıtım Kataloğu

Web : Birim Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 335 59 47
Faks: (0222) 335 59 47
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR


Mühendislik Mimarlık Fakültesi
Birimin Sayfası

Mühendislik Mimarlık Fakültesinde tüm bölümler, gereksinim duyulabilecek gelişmiş laboratuvarlar ve en son teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış durumdadır. Fakültede, binaların depreme dayanıklılığından seramiğin yaşamın değişik alanlarında kullanılmasına, kentsel yerleşim haritalarının hazırlanmasına kadar çok değişik alanlarda araştırma ve ürün geliştirme projeleri eğitimle birlikte sürdürülmektedir.

Değişik bölümlerde, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Üniversitemiz Araştırma Fonu ve çeşitli sanayi kuruluşları tarafından desteklenen çok sayıda araştırma ve geliştirme projesi yürütülmektedir.

Bölümler : Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce (*)), Çevre Mühendisliği (*), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (*), Endüstri Mühendisliği (*), İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (*), Kimya Mühendisliği (*), Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce) (*), Mimarlık (*)
(*) Zorunlu ingilizce yabancı dil hazırlık programı vardır.

Tanıtım Kataloğu Donanım Kataloğu


Web : Birim Web Sayfası Birimin Özel Web Sayfası
E-mail: [email protected]
Tel: (0222) 322 36 62
Faks: (0222) 323 95 01
İki Eylül Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR
 
Açık Öğretim Sisteminin Tanıtımı - Anadolu Üniversitesi

yeni değil bilgiğim kadarıyla ilk aöf eskişehirde açıldı

27 yıldır varmıs öyle yazıo

teşekkür ederim ben hep kendi bölümlerimle uğraştığım için elk.elktronik
bu bölümleri yeni ğördüm öğrendiğimiz iyi oldu.


* Bilgi Yönetimi Önlisans Programı
* Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programı
* Eczane Hizmetleri Önlisans Programı
* Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı
* Kimya Teknolojisi Önlisans Programı
* Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı
* Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı
 
bende ankara üni tds okuyorum uzaktan eğitim gerçekten çok zor nete kitapları veriyolar ama bu hafta sınavım var ve hala kitaplarım gelmedi :( azimli olmak lazım yoksa püfffffff
 
kardeş gazi uzaktan eğitim okuyorum

birincisi harç paraları çok uçuk doğru ben 900 veriyorum dönem başına ama şöyle düşün mesela oraya gitsen aylık masraflarını hesapla kat kat ucuza geliyor

sınavsız geçiş hakkın var aöfye direk olarak notların yüksek olursa örgüne geçebilirsin

başka sormak istediğin konu varsa özelden msj atabilirsin : )
 
Geri
Üst