Çözene HeLaL OLsun.....:D

reavenn

qяσηι¢ υуυz
Reaction score
0
İnandığım iki şey var: Aynaya baktığımda gördüğüm,
İki eski arkadaş bir gün yolda karşılaşırlar…Muhabbette dalarlar ve 1. arkadaş ben evlendim ve 3 çocuğum var der…Bunun üzerine 2. arkadaş yaşlarını sen söyleme ben tahmin edeyim dedi ve biras ipucu istedi…

1. ipucu--- üçünün yaşları çarpımı “36”

2. ipucu--- yaşları toplamı karşı binadaki cam sayısına eşit

3. ipucu--- büyük oğlum saçını kırmızıya boyattı..

üçüncü ipucuyuda duyduktan sora adam çocukların yaşlarını teker teker söylüyor….ama nasıl biras düşünün….

Bu soruyu lise 1 mat hocam sormuştu bi gün düşündüm ama yaptım…
Size kolay gelsin…cevabı vericem yakında

iki cevabı var 1 4 9 ya da 2 3 6.(bence)

abi ne düşinim büyük ihtimalle 1/4/9 yada 2/3/6 olur nolcak başka

1/4/9................

1,1,36
büyük cocugun yası beyazladığından kırmızıya boyatmış.
ama cam olayını çözemedim...

sallamadık yav. 1-1-36 olmaz çünkü: büyük oğlum diyor demekki küçük oğul da var. yani ikiz olayı yok.
2-3-6 da olmaz diye düşündüm. bu biraz atmasyon ama olsun. şöyleki: bir binadaki cam sayısının toplamı çift olur diye düşünüyorum. 6+3+2 ise 11 ediyor. biraz salladım ama olsun.......o yüzden cevap: 1/4/9 diye düşünürken asıl cevabı buldum ama sebebini bulamadım. sebebini de forumdan biri bulur artık. gerçek cevap:1-2-18

sebeb şu olabilir: 6 yaşında veya 9 yaşında bir çocuk saçlarını kırmızıya boyatmaz. ancak gençlik çağındaki biri saçlarını kırmızıya boyatabilir. ewt buldum buldum cevap ve sebebi bu işte.....(yazılı düşündüğüm için kusura bakmayın)

1,2,18 bence,genelde 18 yas kızlar boyatır,toplam 21 bide genelde evlerde 7 pencere oluyo 3 katlı binaysa 21,bole dusundum

pardon son yazdıın msj ı okumamısım

hadi leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!!!!!!!!!!!

sen banlanmışsın ama ben cevabı verdim gitti.

4-3-3

edit: 9-2-2

niçin?
çarpımları: 36

toplamları 13. bu rakam uğursuz olduğu için adam söylemekten çekindi.

9 yaşında bir oğlu var ve bu diğerlerinden büyük , eğer bu ipucunu vermeseydi cevap 6-6-1 de olabilirdi.

boşver' Alıntı:
sen banlanmışsın ama ben cevabı verdim gitti.

4-3-3

niçin?
çarpımları: 36

toplamları 13. bu rakam uğursuz olduğu için adam söylemekten çekindi.

4 yaşında bir oğlu var ve bu diğerlerinden büyük , eğer bu ipucunu vermeseydi cevap 6-6-1 de olabilirdi.
iyi de arkadasım 4+4+3=13 mü? :D

yav haklısın valla. gözden kaçmış. insan doğrudan en çok onu bulduğunu sandığı an uzaklaşıyor. cevap(bu beşinci cevabım filan sanırım) son kararım, 9-2-2

(çaktırmadan üstteki mesajımı da editlerim ben şimdi.....)

Geri