Çerçeveden Fırlayan 3D Resim Yapma....Süper birşey...Tutorial By BlackwomaN

BlackWomaN

New member
Reaction score
0
Yapamayan Arkadaşlar Bana Pm olarak MSn adresinizi Atın ,online şekilde en başından başlayarak birlikte yapalım resmi böylece 2.d takılma derdiniz olmaz....Yardım için daha ne yapabilirim bilmiyorum...Ayrıca arkadaşlar sadece bu konu için dilediğiniz her konuda takıldığınız her konuda yardım etmeye çalışırım...Kolay gelsin

Buda son yaptığım buyrun....

BLACKWOMAN.jpg

Umarım beğenmişsinizdir neyse şimdi başlayalım....

1-ılk once resmımızı acıyoruz
d1uo9.gif

ve resmımızın kılidını açıyor layer paletine bakarsanız yanında kilit resmi olduğunu görüceksiniz bilmeyenelere söylüyorum üzerine çift tıklarsanız kilidin o zmn açılana ok deyin açılacaktır...actıktan sonra

2-İki tane yenı layer acıyoruz ve resmımızı layerların arasına yerleştiriyoruz yani background diye geçen orjinal resmimi layer 1 ve layer 2 nin arasına gelecek

3-En alttakı layeri paint bucket tool ile siyaha boyuyoruz

d2lm9.gif

4-En usttekı layer'a gelıp rectangular marquee tool ıle bolgeyı secıp ıcını paint bucket tool ıle bu sefer beyaza boyuyoruz ve o layerda devam ediyoruz aşağıdaki gibi

d4or1.gif

5-Select+modify+contract'ı secıp 15 pixel verdım ben sızde ıstedıgınız sekılde uygulayabılırsınız bunu yaptıktan sonra delete'ye basın sımdı cercevemıze sahıp olduk

6-Şimdi ctrl+d(deselect) yapın sonra da edit>transform>perspective ıle shift'e basılı tutarak soldan veya sagdan cerceveye boyut kazandırın (bazı pclerde shifte gerek kalmadan yapılabilmektedir...)gereklı bolgeyı sıldıkten sonra cercevelı olan layerı yerleştirdiğinizde orjinal fotonuzun üzerine denk gelen beyaz çerçeve kısımlarını silin...Sonrada dilerseniz efekt verin çerçeveye emboss fln contour olabilir bunun içinde bilmeyenlere açıklayayım layer 2 nin üstüne çift tıklayın ve çıkan kutunun sol kısmındaki bewel and emboss ve contour yanına tik koyun sonra kılıtleyebılırsınız bu cercevemızı sılmememız ıcın en sonda orta layer yani resmminizin çerçeve dışındaki istemediğiniz alanlarını silin tamamdır....

d5hy8.gif

Gerisi Hayal Gücünüze Kalmış Daha Deneyimli Kişilerin yaptıkları aşağıdadır....

fim6qlv9ncexcfd467-small.jpg

ellerine sağlık kardeş..

Ya zaten reismlerde öyle anlatılan birşey yoktu...Herkesin anlayacağı kdr net anlattım kanımca ama yinede düzelttim...Kusuruma bakmayın tekrar ...Sorun hallollmuştur...

gerekli bölgeden kastettiğim:

Çerçeveyi boyutlandırın ve çift tıklayıp yerine oturtun sonra resminizin olmaması gereken yerlerindeki çerçeve kısımlarını silin mesela örnek olarak benim en üstte yaptığım resimde eteğin ve kızın üzerinden geçen çerçevenin o alandaki kısmını sildim...

Sonra o çerçevenin olduğu en üstteki layer yani heh işte onu kitleyin...

Ortadaki layer a gelin ve çerçevenin dışına taşmış olan orjinal resmin kısmını silin...ok sadece çerçeve içindeki ve dışarda kalmasını istediğiniz kısım kalsın diğer alanı silin olay bu....

Sağolasın blackwoman birşey daha kaptık olmuşmu?Yanlız çerçevenin kenarlarındaki gölgeler niye tırtıklı çıktı çözemedim.:durdurun

emeğin için çok sağol çok güzel bi paylaşım..
yapılışına gelince ilk bakışta çok kolay bişeye benziyor ama yazılanları okumaya başlayınca herşey değişiyor...:durdurun
yemin ederim 2 saattir uğraşıyorum sırf anlatılanları anlayabilmek ve çözmek için...:durdurun
baştan anlatıcak biri yokmu yaw :(:(:(

emeğin için çok sağol çok güzel bi paylaşım..
yapılışına gelince ilk bakışta çok kolay bişeye benziyor ama yazılanları okumaya başlayınca herşey değişiyor...:durdurun
yemin ederim 2 saattir uğraşıyorum sırf anlatılanları anlayabilmek ve çözmek için...:durdurun
baştan anlatıcak biri yokmu yaw :(:(:(

dostum istersen msn e ekle beni ordan birlikte yapalım olur mu?

Bana pm at msn adresini birlikte yuapalım aynı ok ...Daha ne yapayım

Uzaktan Davulun Sesi Hoş Geliyor Ben Yapamadım Bir Türlü

Çok güzel bir tutorial olmuş, eline sağlık..

enteresan bir yerde daha görmüştüm bu tür fotoları ama nasıl oluyor diye düşünmüştüm valla züperrr
bence üstad emeğine sağlık

emegine sağlık kardes

emegine sağlık kardes

Geri