Çilekli Tartölet Tarifi

KıRmızıKız

Kayıp üLkenin Prensesi
Reaction score
0
evet yine leziz tariflerle karşınızdayım :p

bugün kü tarifimizde de çilekli tartölet var..

buyrun burdan :melek (elleri yıkamayı unutmayın :Sopa)

1-11.jpg

2-12.jpg

3-12.jpg

Malzemeler:

125 gr margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya

İç malzemesi:

1 paket sade krem şanti
çilek

Yapılışı: Bir kabın içerisine unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek koyun üzerine oda ısısındaki margarinimizi bıçakla küçük parçalara bölerek unumuzun içine ilave edin ve karıştırın.şekeri,vanilyayı,yumurtayı da ilave edip yoğurun hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığımız tartölet kalıplarına elimizle kalıba yayalım hamurumuza çatalla delikler açalım.önceden ısıttığımız 180 C fırınımıza tartöletlerimizi koyup yaklaşık 20 dakika kadar kızarmadan beyaz şekildeyken çıkartıp soğutalım.

Kremşantimizi sütle çırptıktan sonra küçük küçük doğradığımız çilekleri kremşantinin içine ilave edip kaşıkla karıştıralım.Tartöletlerimizin içine çilekli kremşantimizden kaşıkla koyup üzerini çilek dilimleriyle süsleyelim.isterseniz sade kremşanti yerine çilekli kremşantide kullanabilirsiniz hepinize afiyet olsun.Unutmayın tartöletleriniz fırından çıktıktan sonra şekilsiz ve kuru görünürler fakat içine kremamızı koyup dolapta üzeri kapalı şekilde 2-3 saat bekletirseniz yumuşacık lezzetli tartöletleriniz olacak.Buda püf noktası ;)

Afiyet bal şeker olsun :melek​

Ne ya tarif tarif. Hep aynı şey. Bir gün yapında yiyelim. :melek

bunu begendim bundan istiyorum çileği bol olsun her tarafında çilek olsun bundaki az cimrilik yapma :hadiordan

bunu begendim bundan istiyorum çileği bol olsun her tarafında çilek olsun bundaki az cimrilik yapma :hadiordan

oturda sen yap gelin olcan tövbe yarabbim:durdurun:durdurun

gökdelenci eniştem sonra kızınız beni aç bırakıyo demesin.:durdurunutandırma bizi.sana öğrettiğim diğer şeyleride güzel yap:hadiordan:sigara:

cimrilik yapma dio ya. ne cimriliğimi gördün..
9wvlBGno55yNwXVhFeV3BkYNhm4.gif

ben uyarayım da sonra begenmem filan mecburiyetten de yemek zorunda kalırım zaten sen yapınca çileğin hatrına yiyeceğim için :sigara:

oturda sen yap gelin olcan tövbe yarabbim:durdurun:durdurun

gökdelenci eniştem sonra kızınız beni aç bırakıyo demesin.:durdurunutandırma bizi.sana öğrettiğim diğer şeyleride güzel yap:hadiordan:sigara:

2 gündür yaptıklarım yetmedi mi ben mutfaktan cıkmadım o burda sizle muhabbette =( her yemegi bilirim hem ben :hadiordan

parmaklarını yemede sonra :sigara:

evet sen git yapmaya devam et.. hakan abi gelsin msn e . çok sevdim onu. onu istiom msn e :hadiordan

ben uyarayım da sonra begenmem filan mecburiyetten de yemek zorunda kalırım zaten sen yapınca çileğin hatrına yiyeceğim için :sigara:

2 gündür yaptıklarım yetmedi mi ben mutfaktan cıkmadım o burda sizle muhabbette =( her yemegi bilirim hem ben :hadiordan

hııııııııııııııııııııhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh şuna bak sözlendim die iki günde bizi beğenmiyo havalandı hıhhhhhhh :hadiordan:hadiordangökdelenci enişteme derim bak seni...:hadiordan:hadiordan biz damat tarafı olduk çoktan:sigara::sigara: elinin hamuruyla öle herşeye karışma gelinsin sen 2 eksik konuşacan kızım:durdurun:durdurun

evet ben de damat tarafıyım artık. kerem öyle dedi kusura bakma peluşum :melek

hııııııııııııııııııııhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh şuna bak sözlendim die iki günde bizi beğenmiyo havalandı hıhhhhhhh :hadiordan:hadiordangökdelenci enişteme derim bak seni...:hadiordan:hadiordan biz damat tarafı olduk çoktan:sigara::sigara: elinin hamuruyla öle herşeye karışma gelinsin sen 2 eksik konuşacan kızım:durdurun:durdurun

evet ben de damat tarafıyım artık. kerem öyle dedi kusura bakma peluşum :melek

ne kadar verio hakan size damat tarafı olmanız için 2 katını verecem :sigara:

ne kadar verio hakan size damat tarafı olmanız için 2 katını verecem :sigara:

bana dublex ev hedaye etcek hıhhhhhhhhh:sigara::sigara:

düğünede davet etti havamdan geçilmez daha:hadiordan:hadiordan

yok para vermio yapmaz o öle şey :sigara:

geliniyim ben onun. kusura bakma kabul et artık :sigara:

Geri