Çocuk eğitiminde ailemi önemli çevremi

InDaRkNeSS

New member
Reaction score
0
Arkadaslar Türkçe öğretmenim benden "çocuk eğitiminde ailemi önemli yoksa çevremi" konulu bi anket hazırlamammı söledi. Bana yardımcı olun lütfeeeen :(

Bence aile çok ama çok önemlidir..!

Çevrede önemli tabiki ama daha çok aile..! ;)

Öğretmenine söyle üye olsun buraya kendisi bi anket açsın..! ;)

yardımcı olmak ise
bencede önce aile gelir
çevrenin aşırı bir olumsuzluğu olmadığı sürece aile tüm açıkları kapata bilir.
çocukluktan çıkıp genç olunca burada işler değişiyor.
çocuk eğitimi aile ile başlar ve ilk öğretilen çevre seçimini nasıl yapması gerektiği olmalıdır.

Ne sacma bir soru. Böyle basit sorular soran ögretmenler varmi hala ya?
Bireyin gelisimini elbette ikiside etkiler, yanliz bu etkilerin sosyolojik cevreye ve aileye göre degisir. Ama bu ayni baklava mi daha tatli yoksa balmi ? gibi sacma bir soru...

fatu' Alıntı:
Bence aile çok ama çok önemlidir..!

Çevrede önemli tabiki ama daha çok aile..! ;)

Öğretmenine söyle üye olsun buraya kendisi bi anket açsın..! ;)

Abi avatardaki resmini gece mi cektin yoksa gündüzmü:)

aile de çevrede birbirinden ayrılmaz bütündür..yani en azından öğretmenlik eğitimim boyunca karşıma çıkan sonuç buydu..
ikinci olarak ta anketine koyabileceğin birkaç soru olabilir;
eğer cocuğa sorulcak ise:
1-Cevabını bulamadığın sorularda ailenden yardım alıyormusun?Alıyorsan ne kadar ve nasıl?
2-Arkadaşlarınla yaptığın tartışmalar/konuşmalar sonucunda bugüne kadar duymadığın birşeyi duyduğun öğrendiğin oldumu?
3-Örf ve adetler hakkında bilgi sahibimisin?
4-En son ne zaman bildiğin bir doğrunun aslında yanlış olduğunu öğrendin?Nasıl ve kimden?
gibi çoğaltılabilir sanırım.Uzunca vakit ayırmak en doğrusu olur bence..

Arkadaslar Türkçe öğretmenim benden "çocuk eğitiminde ailemi önemli yoksa çevremi" konulu bi anket hazırlamammı söledi. Bana yardımcı olun lütfeeeen :(

Bu konu orta okulda münazara konumuzdu.Biz "eğitim ailede başlar" savunucularıydık.Nitekim münazarayı biz kazandık.Soruna cavap olarak yalnızca "aile"demenin yetersiz olduğunu biliyorum.Şüphesiz bir çok açıdan tartışmaya açık bir konu.Eğitimde çevrenin de etkisi olduğu gerçektir fakat temel ailede atılr.En önemlisi; çevreye - yani dünyada olup biten herşeye- olan bakış açımız ailenin verdikleriyle şekillenir.Sonrası kişiye mensuptur..

sevgili arkadaşım bu bir soru değildir.
tartışma konusu olarak verimiştir.
öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine olanak ve bir konuyu savunabilme becerilerine katkıda bulunmak amaçlanmıstır.o küçük beyninle "ne saçma soru,hala böyle basit sorular soran öğretmenler var mı?" demeden önce iki kere düşün.anlaşılan sen böyle tarışma konularına dahil olmadığın için cevabında bu yönde olmuş....

sevgili arkadaşım bu bir soru değildir.
tartışma konusu olarak verimiştir.
öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine olanak ve bir konuyu savunabilme becerilerine katkıda bulunmak amaçlanmıstır.o küçük beyninle "ne saçma soru,hala böyle basit sorular soran öğretmenler var mı?" demeden önce iki kere düşün.anlaşılan sen böyle tarışma konularına dahil olmadığın için cevabında bu yönde olmuş....

hakaret edici sözlerden uzak duralım, ceza alırsın...

aile de cevrenin bir parcasidir ve yakin cevremizi olustur...

Geri