Çok İlginç Deneyler....

KOMANDO_TC

New member
Reaction score
0
Bunlar çok ilginç sakın denek olmak istemeyin

FİLLER LSD SEVER Mİ?

1962’nin Ağustos ayında ABD’nin Oklahoma City kentinde Lincoln Park Hayvanat Bahçesi’nin müdürü Warren Thomas tüfeğini doğrultup nişan aldı. Koca hayvanı kıçından vurdu. Ama Tusko adlı file saplanan kurşun değil, halisünojik LSD maddesi dolu bir kartuştu. Tabii LSD’nin miktarı filin cüssesine göre ayarlanmıştı. Tam 3000 kişiye yetecek dozda LSD vardı kartuşta.

Kartuşu yiyen Tusko, LSD kanına karışmaya başladığı ilk birkaç dakika ortalıkta dolandı durdu, bağırdı çağırdı. 10 dakika sonra yere devrildi. Bir daha da onu ayağa kaldırmak mümkün olmamıştı. Bir buçuk saat sonra öldü Tusko.

Deneyi yapan müdür Thomas ve ekibi LSD’nin filleri saldırgan yapıp yapmadığını araştırıyordu iddiaya göre. Hatta bu deneylerini dört ay sonra US Journal Science adlı bilimsel dergide yayınladılar. Sonuç açıktı: “Filin, LSD’nin etkilerine çok duyarlı olduğu görülüyor.”

HEYECANDAN ELİM TİTRİYOR

Amerikan ordusu da böyle ilginç deneylere meraklıymış demek ki! 1960’lı yıllarda 10 askeri Kaliforniya eyaletinden bir uçağa bindirip havalandırıyorlar. Uçak hemen 5 bin fite (1500 metre) çıkıyor. Tam o anda uçak yana yatıp düşmeye başlıyor. 10 asker hoparlörden pilotun sesini duyuyor: “Acil durum! Motorlarımızın biri durdu, iniş takımları çalışmıyor. Okyanusa inmeye çalışacağım.”

Askerler, ölüm heyecanıyla boğuşurken bir uçuş görevlisi yanlarına gelip sigorta formları getirip doldurmalarını istiyor. Neden mi? Çünkü öldükleri takdirde giderlerini karşılamak isteyen Amerikan ordusu böyle bir yöntem geliştirmiş. Kan ter içinde son asker de formu doldurduktan sonra pilot yeniden sesleniyor: “Şakaydı beyler!” Şaka çünkü bu insanların heyecan altında bilişsel yeteneğini nasıl kullandığına dair bir deneydi.

Neyse ki bir dahaki deneyde, eski deneklerden birinin bıraktığı notu gördüler de bu stresten bir parça kurtuldular.

DİĞER DENEYLER

Deney: Rus bilim adamı iki kafalı köpek yarattı, köpekler birkaç gün, en geç birkaç hafta içinde öldü.

Sonuç: Doku uyuşmazlığı hayvanları birbirine uyumsuz hale getiriyor.

Deney: İnsan her ortamda uyuyabilir mi deneyi için gönüllülerin gözleri bağlanıyor ve gözlerine parlak ışık tutuluyor.

Sonuç: Denekler 12 dakikada sızdı.

:utan:utan:utan
Teşekkür etmeyen denek olsun

:hhman:

Kanka bunarı nerden buluyorsun ya. Helal olsun. bu mesajlara devam.teşekkürler

wayy güzel deneylermiş :D hayatimda bukadar saçma deney görmemiştim :D

wayy güzel deneylermiş :D hayatimda bukadar saçma deney görmemiştim :D

bi yerde okumuştum hitler zamanında yapılan bir deneymiş
bir tane yahudi anne ve bebeği bir tanede zengin bir kadın ve bebeği alınıyo yahudiye yemek vermiyolar zengin olan rahat rahat yiyip içiyo sonra çocuklarına süt veriyolar doğal olarak tabi sonra bu anne sütlerini karşılaştırıyolar ve sonuç olarak iki anna sütününde aynı özellikte olduğu anlaşılıyo
tabi yahudi anne deki süt kadının bedeninden gelen besinlerle yapılıyo yemek yemediği için ve daha az süre süt veriyo ama sütlerin özellikleri aynı
bu deneye çok şeşırmıştım

walla her kosulda uyurum birazda alkol varsa oooo anında sizarım bilen bilir marmaris back street barda uyumus adamım ben:)

teşekkürler emeğine sağlık

İlginç bir deneyde ABD den bana pek inandırıcı gelmedi yorum sizin....

ABD'nin bir eyaleti olan philadelphia'da ilginç bir deney yapılmıştı...Tonlarca ağırlığında bir gemiyi ışınlamak içindi hepsi.Herşey hazırdı geminin mürettabatı,makinalar herşey.Gemi tam orda duruyordu limandan makinaları açtılar ve büyük bir şimşek gemiyi göz önünde kaybetti bir kaç saniye sonra gemi geri geldi evet işte olmuştu ilk ışınlanma mürettabat yorulmuştu ve onları alıp yerine başka mürettabatlar konulmuştu işte asıl hikaye şimdi başlıyor...Gemi hazırdı tuşa basıldı ve gemi kayboldu bu ilk denemedeki gibi geri gelmedi,philadelphia eyaletinin kilometrelerce uzağında bulunmuştu.Bazı mürettabatlar geminin eriyip tekrar katılaşan kısmına sıkımılardı bazıları kendiliğinden yanıyorlardı bazıları kaybolup tekrar geri geliyorlardı işin en kötü yanı kaybolanlarda olmuştu o günden sonra bir daha o deney yapılmadı işi yürüten kişi arabasında ölü bulundu o gemide olan bazı kişiler ise herkesin gözleri önünde duvardan duvara geçebiliyordu.Bence ABD gizliden gizliye hala bu deneyi yapıyor.Bu deney galiba 1943 yılında gerçekleşti.İnanmak yada inanmamak size kalmış .Hatta denilene göre her yıl aynı tarihte o bölgede büyük bir elektrik oluşuyormuş.

Denek olma gibi bir merakım olmadı bunları okuduktan sonrada olamaz artık paylaşım için sagol

Geri