Çok ilginç bir durum yaşıyorum.Çıkamadım işin içinden

kevser2010

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Çok ilginç bir durum yaşıyorum.Çözümü varsa yardımcı olurmusunuz?WD harici diskim var 1tb.Bu disk Bilgisayarıma sağ tıklayınca yönette adı gözüküyor sürücü harfini değiştiremiyorum.Harddiski kullanamadım.Bilgisayarımdada gözükmüyor.Usb aygıtları listesinde var.Win 7 kullanıyorum.Diski başka bir pcde xp de takıyorum.Çalışıyor.Sürücü harfini değiştiriyorum.Getiriyorum benim laptopa takıyorum çalışıyor.2 veya 3 gün gidiyor.Gene kayboluyor.Götürüyorum gene aynı şekilde sürücü harfini değiştiriyorum.Gene çalışıyor.Şuan çalışmıyor.Gene xp li pc arıyacam.Yokmu bunun bir çözümü?

Harici disk'i çalışr haldeyken anakartınızda hot swap özelliği açık olmamasına rağmen çıkarttınız mı çalışır haldeyken?yani donanımı güvenle kaldır demeden...

bilmiyorum şimdi ne yapabileceğimi söyleyebilirmisiniz

Peki diski kutudan çıkartıp dahili disk olarak çalıştırmayı denedinin mi?Belki sorun dönüştürücü kutudaki elektronik devrede olabilir..??

disk my passport 070a diye geçiyor western digital hiçbişi yapmadımçokda anlamıyorum.Format çekmekte halletmiyor sorunumu.Yönette diski başlat dediğimzaman yazma koruması var hatası veriyor.sanalda...ne yapacağımı şaşırdım.lütfen

Garantisi varsa garantiye göndermeni tavsiye ederim.Ha bilgiler önemli diyorsan dahili olarak kutuyu açıp kullanmayı dene.. !

hdd taktıgın kabloyu kontrol ettin mi ?

başka pclerde sorun yok laptopta dell studio 1535

o zaman Xp yükle o zaman çalışır madem xp de calisiyor en son bunu tavsiye edebilirim başka yardımcı olabilecegimi sanmıyorum...

xpdede aynı sorunum var neen se anlayamadım

disk i yeniden biçimlendirme yapman lazım.

ilk önce hd deki verilerinin yedeğini al acronis belki görebilir.nasıl yedeğini alıcam dersen orasını pek bilemiyorum.

daha sonra

disk yönetimini aç denetim masasıdan yada çalıştır a diskmgmt.msc yaz enter a bas.

oradan diskin yedeğini aldıktan sonra diske sağ tıkla oradan biçimlendir de.

birde hd in formatını kesinlikle ntfs yap.

hd e girerken düzgün biçimlendirilmemiş denebilir diske sağ tıkla ntfs olarak biçimlendir.

kimi virüslerdende olabiliyo diye biliyorum...

bildiğim kadarı ile hayır.

çünkü aynı sorun bendede vardı,böle çözmüştüm...

sürücü harfini değiştirebilsemdüzelecek sürücü arfini nasıldeğiştiririm

sürücü harfini değiştirebilsemdüzelecek sürücü arfini nasıldeğiştiririm

çalıştıra diskmgmt.msc yaz enter a bas.

açılan pencerede diskleri göreceksin oradan diskini seçip sürücü harfini ve yolunu değiştir de

oradan istediğin harfi seçip değiştir.

gözükürse harddiskin üzerine sağ tıkla özelliklerden

araçlara gel oradan şimdi denetle de ve yukardaki iki ifadeyede tik koy ve ayrıca

harddisk de dahil tüm pc yi asquared ile bi tarat.

virüslerden de olabiliyo...

abi yönet geliyor zaten yönette görünmüyorki disk yazma koruması çıkıyor.hiçbişi yapamıom başka yolu varsa onu yapayım

Geri