Öğrenim Kredileri Ve Burslara Zam

LaMéRuS

New member
Reaction score
0
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, üniversite öğrencilerine verilen öğrenim kredisi ve burs miktarlarının 130 YTL'den 150 YTL'ye yükseltildiğini bildirdi.

Albayrak, zamlı kredileri eski öğrencilerin 7 Ocak, yeni öğrencilerin 12 Ocak 2007'de alacaklarını söyledi.
Albayrak, yaptığı açıklamada, öğrenim kredisi ile burs miktarlarının 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere artırıldığını kaydetti.

Albayrak, bu çerçevede kredilerin ön lisans ve lisans öğrencileri için aylık 130 YTL'den 150 YTL'ye, master öğrencileri için 260 YTL'den 300 YTL'ye, doktora öğrencileri için de 390 YTL'den 450 YTL'ye yükseltildiğini belirtti.

Albayrak ayrıca, ÖSS'de dört puan türünün her birinde ilk 100'e giren öğrenciler ile milli sporculara verilen burs miktarlarının da 450 YTL'ye çıkarıldığını ifade etti.

Bu yıl ilk kez kredi ve burs almaya hak kazanan öğrencilere 12 Ocak 2007'de ödeme yapılacağını belirten Albayrak, “Yeni öğrencilere kredi ve bursları bu sene ilk kez Ocak ayında verilecek. Eskiden nisan-mayıs aylarını buluyordu” dedi.

Albayrak, eski öğrencilerin de kredilerini, 7 Ocak 2007'den itibaren banka kartlarıyla şubelerden alabileceklerini söyledi.

Hürriyet

130 dan 150 mi, zaten oldu bu olay, geç bi haber veriyorsun, 150 alıyorum zaten, bikaç günde tükeniyo ama olsun :)

tüh ben de sevinmiştim...

bu yılbaşından beri böyle...neyse gelecek yılbaşı inşallah zam yaparlar..

la biz mezun olunca en fazla 170 olur işte :)
deişmeş olm :D
gerçi sen burs alıodun sanırsam :D

yaffu bende bı hışımla geldım bısı var dıe..:(:(

la su yasta zam problemıne gırdık peahhh:saskin

hajı yeni dönemde 170 alırsınız....

freemitnick' Alıntı:
130 dan 150 mi, zaten oldu bu olay, geç bi haber veriyorsun, 150 alıyorum zaten, bikaç günde tükeniyo ama olsun :)
:D:D:D:D:D:D

aynen

bu yıl 180 veya 200 civarı bekliyorum olsada hani fena olmaz he ne dersiniz :clap :clap

Başbakan 180 veya üstü olabileceğini belirtmişti.Zaten geçen sene 150 alıyorduk.Aralıkda alacagız diye hiç sevinmesin yeni kayıtlar 2005 de kasım da verilecek demişlerdi ama nerdeeee...

vala bence 200 olsa süpper olurdu...:p

ben de heyecanla açtım konuyu okumak için ama ben 9-10 aydır 150 ytl alıyorum :D

freemitnick' Alıntı:
la biz mezun olunca en fazla 170 olur işte :)
deişmeş olm :D
gerçi sen burs alıodun sanırsam :D

yok lem nerde bizde o şans..daha bu yaştan borç altına giriyozz..

olsun ama yılbaşına bi 200 YTL yaparlarsa bomba olur:durdurun :durdurun

abı herkes ıı gusel soluoda dare usta bu 200 olursa kı cok zor:Dbız nası odeyecez mezun olduktan sora:Dısın bıde bu tarafı var:D

SickDreTh' Alıntı:
abı herkes ıı gusel soluoda dare usta bu 200 olursa kı cok zor:Dbız nası odeyecez mezun olduktan sora:Dısın bıde bu tarafı var:D

evet ödemesi biraz zor olcak ama şimdilik biraz daha az sıkıntı çekceez...

hoş şükür ben şimdi sıkıntı çekmiyorum ama illaki baya sıkıntı çeken insan vardır, heh geri ödeme mevzusunda şanslı isek güzel bi iş bulur paşa paşa öderiz:goz:

wala ınsallah dedıgın gbı olurda saglam bı yere kapak atarıs odemesı kolay olur:D

Geri