ÖcaLan'ı kim yakaLadı: Mossad mı?

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Bu soruya 'Gideon'un CasusLarı' kitabında 'Mossad' yanıtı veren ve Kenya’daki bir gazetenin haberiyLe gündeme oturan yazar Gordon Thomas, NTV’ye konuştu

Gideonun_casuslari.jpg

Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin arkasında hangi örgüt var, CIA mi Mossad mı?

İsrail gizli servisinin tarihini anlatan 'Gideon'un Casusları' adlı kitapta, biri kadın 6 İsrailli ajanın Öcalan'ı yakalayıp teslim ettiği öne sürülüyor. Bu iddia, Kenya'da yayımlanan Daily Nation adlı gazetede haber yapılmasıyla Türkiye gündemine de oturdu.

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın 1999’da Kenya’nın başkenti Nairobi’de Mossad tarafından yakalandığı iddia eden kitabın yazarı Gordon Thomas da NTV’ye konuştu. Banu Güven’in sorularını yanıtlayan Thomas şöyle konuştu:

"SON DERECE BASİT"

"Olay son derece basit aslında. MİT, Mossad’dan yardım talep etti. Kenya’da güçlü olan Mossad’la birlikte çalışmalar oldu. Kenya’daki bir uçaktan yolcuların kurtarılmasına yardım ettikten sonra Mossad o ülkede güçlenmişti. İsrail Başbakanı ile de görüşüldü çünkü operasyon için izin alınması gerekiyordu. Türkiye ile de görüşmeler oldu; hikaye budur.

Nairobi’deki gazetede yazanları tam olarak bilmiyorum sadece duydum. Ama bahsettiğmiz konu benim çok da ilgilendiğim hikayerleden biri değil; uzun zaman önceydi. Benim açımdan önemli önemli olan, Mossad’ın adam yakalama ve suikastlerdeki uzmanlığı. Hikaye bana geç bir zamanda ulaştı. İlk gerçekleştiğinde değil...

Benim Mossad’la ilişkim, onlarla birlikte çalıştığım 2.5 yıla dayanıyor. Ama onlar için çalışmadım.

BU TARZ BİLGİLERE NASIL ULAŞILIR?

Bu, sizin ilişkilerinize bağlı olarak gelişen bir şey. Benim çok uzun süredir devam eden bir işlişkim var onlarla.

Toplam 35 yıldır istihbarat teşkilatları üzerine çalışıyorum. Size her şeyi anlatmıyorlar tabi ki; yazabileceğiniz kadar bilgi alabiliyorsunuz. Bu bilgiler önemli kaynaklara dayanıyor.

Yakın zaman da ilişkiler üzerinden elde edilen bilgilerle CIA üzerine de yazdım. Bilgiyi sorumlu bir şekilde kullanıyporsunuz. Sizinle şu anda yaptığım da bu aslında.

[COLOR="Black"

"Olay son derece basit aslında. MİT, Mossad’dan yardım talep etti. Kenya’da güçlü olan Mossad’la birlikte çalışmalar oldu. Kenya’daki bir uçaktan yolcuların kurtarılmasına yardım ettikten sonra Mossad o ülkede güçlenmişti. İsrail Başbakanı ile de görüşüldü çünkü operasyon için izin alınması gerekiyordu. Türkiye ile de görüşmeler oldu; hikaye budur.

[CENTER][I][B][FONT="Verdana"] - KayNaK -

o kadar basit değil işte

ya ne örgütü ... avrupaya sözler verildi protokollar imzalandı asılmayacak babalar gibi de bakılacak diye .sonra üç beş kşilik tim gönderildi emanet alındı ??? ben operasyon felan görmedim ...yalan mııı yani

paketlendi.bizimkilerde teslim aldı geldi.bu kadar açık :hadiordan

*erefsizle işleri bitince sattılar kimin paketlediği önemlimi

ya ne örgütü ... avrupaya sözler verildi protokollar imzalandı asılmayacak babalar gibi de bakılacak diye .sonra üç beş kşilik tim gönderildi emanet alındı ??? ben operasyon felan görmedim ...yalan mııı yani

Çok Doğru.. Olay Tamamen Bundan İbaret.. hatta ömer lütfi mete'nin derin devlet adlı kitabındada anlatılıyor olay..

''istihbarat alışverişi'' adı altında 1970-80'lerde apo'yu eğitip Türkiye'ye salan CIA - MOSSAD istihbaratı, Bizim Kendini Derin Sanan MIT'imize dediki biz size apoyu verecez ama onu asmayacaksınız. bizimkilerde kabul etti, ettirildi, etmek zorunda kaldı. Eee Sen Bir Yetkili Olarak Çıkıp Milletin Karşısına ''Apo'yu Biz Yakalamadık, Birileri Bize Teslim Etti'' Diyebilirmisin.. Bunu Sıradan Bi Vatandaşta Biliyor İstihbaratçıda Biliyor. Neden Daha Önce Çıkmadıda Apo Yakalandıktan Sonra Çıktı İdamın Kaldırılma Yasası..

Saddamı Amerika Yakaladı Irakta Astı. Şimdi Bi Tane Iraklı Amerikaya Gıkını Çıkaramıyor. Ama Amerika Saddamı Asmayıp Bi Cezaevinde Tutsaydı Bugün Iraklılar Amerikadan ''demokratik açılım'' talep ederlerdi..

İşte Buda Böyle.. Biz Bilmiyormuyduk Apo Asıldığında Dağdaki Piyonlarıda Dağılıp Gidecek. Ama Bizim Gizli Düşmanlarımız Biliyorduki Eğer Biz Apoyu Astırmazsak Bu Türklerin Pkk Sorunu Devam Edecek..

Nerdesin MIT, Nerde Senin ''Milli'' İstihbarat Teşkilatı Kimliğin..
Madem Okadar Derinsinde Neden Çözemiyorsun Bu Sorunu.. Yoksa Çözmekmi İstemiyorsun?
Yada Sana İzin mi Vermiyorlar..?
Güldürmeyin Beni..

Çok Doğru.. Olay Tamamen Bundan İbaret.. hatta ömer lütfi mete'nin derin devlet adlı kitabındada anlatılıyor olay..

''istihbarat alışverişi'' adı altında 1970-80'lerde apo'yu eğitip Türkiye'ye salan CIA - MOSSAD istihbaratı, Bizim Kendini Derin Sanan MIT'imize dediki biz size apoyu verecez ama onu asmayacaksınız. bizimkilerde kabul etti, ettirildi, etmek zorunda kaldı. Eee Sen Bir Yetkili Olarak Çıkıp Milletin Karşısına ''Apo'yu Biz Yakalamadık, Birileri Bize Teslim Etti'' Diyebilirmisin.. Bunu Sıradan Bi Vatandaşta Biliyor İstihbaratçıda Biliyor. Neden Daha Önce Çıkmadıda Apo Yakalandıktan Sonra Çıktı İdamın Kaldırılma Yasası..

Saddamı Amerika Yakaladı Irakta Astı. Şimdi Bi Tane Iraklı Amerikaya Gıkını Çıkaramıyor. Ama Amerika Saddamı Asmayıp Bi Cezaevinde Tutsaydı Bugün Iraklılar Amerikadan ''demokratik açılım'' talep ederlerdi..

İşte Buda Böyle.. Biz Bilmiyormuyduk Apo Asıldığında Dağdaki Piyonlarıda Dağılıp Gidecek. Ama Bizim Gizli Düşmanlarımız Biliyorduki Eğer Biz Apoyu Astırmazsak Bu Türklerin Pkk Sorunu Devam Edecek..

Nerdesin MIT, Nerde Senin ''Milli'' İstihbarat Teşkilatı Kimliğin..
Madem Okadar Derinsinde Neden Çözemiyorsun Bu Sorunu.. Yoksa Çözmekmi İstemiyorsun?
Yada Sana İzin mi Vermiyorlar..?
Güldürmeyin Beni..

Milli İstihbaratın Milli olduğuna dair inancımı kaybettim.....Milli Eğitim içinde aynı şeyleri düşünüyorum...

Milli Hedeflerimize hizmet etmeyen ne varsa adı Milli olmaktan çıkarılmalıdır...........

Zaten ki; Milli Kimliğini Kaybetmemiş Olsaydı Biz Şu An Pkk, Darbe, Ergenekon, Ermeni tasarısı gibi gündemlerle olaylarla karşılaşmazdık..

Milli İstihbaratın Milli olduğuna dair inancımı kaybettim.....Milli Eğitim içinde aynı şeyleri düşünüyorum...

Milli Hedeflerimize hizmet etmeyen ne varsa adı Milli olmaktan çıkarılmalıdır...........

Sen Milli İstihbataratın milli olduğunu düşünüyormuydunki.soner yalçının bay pipo kitabının tamamını bile değil ilk 100 sayfasını oku Milli İstihbarat Teşkilatının da 1945 lerde ki Milli Amele Hizmeti (MAH) iken bile maaş ve teçhizatlarını CIA den aldığını belgeli şekilde görürsün.

Geri