Öcalan'ın, İtalya'da ilk köşe yazısı yayınlandı

MARCUSX

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Öcalan'ın, İtalya'da ilk köşe yazısı yayınlandı

Öcalan Türkiye'yi Faşizm Almanyasına benzetti.

Müebbet hapis cezasına çarptırılan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, İtalya'da günlük yayınlanan, komünistlerin en önemli yayın organlarından Il Manifesto'da köşe yazmaya başladı.

'İTALYA BENİM İÇİN ÖZEL ANLAM TAŞIYOR'

Öcalan'ın bugün yayınlanmaya başlayan ilk yazısı, “Biz Kürtler için sadece barış' başlığını taşıyor. Gazetenin tam sayfa yer verdiği Öcalan yazısına İtalya'ya olan özel ilgisini anlatarak şöyle başlıyor: “İtalya benim için özel anlam taşıyan bir ülke. Bu sadece Kasım 1998'de Roma'da Kürt sorununa demokratik bir çözüm arandığı için değil aynı zamanda İtalyan tarihi ve özgürlük mücadeleleri karşısında yürütülenlere büyük bir saygı besliyorum.

Uluslar arası komplonun kendisini Roma'dan alarak İmralı Adası'na getirdiğini ama bu konu hakkında daha sonra konuşmak istediğini belirten Abdullah Öcalan, Atina, Moskova ve Roma'ya olan 3 aylık yolculuğun ona çok şey öğrettiğini belirtiyor.

VARLIĞIMIZ İÇİN SAVAŞTIM

Yazısına modern kapitalizmden bahsederek devam eden Öcalan, şunları kaleme aldı: “Kürt halkıyla sadece kimliğimiz için savaşmadım varlığımız için savaştım. Bizim mücadelemiz, modern kapitalizmin baskıcılığına karşı insanlığın beşiği Mezopotamya'da “modern demokratik ruh dediğimiz yeni alternatif bir yaratmak. Tüm dünya terörizm konusunda bir paranoya içinde, Türk devleti demokratik mücadele veren bizleri “terörist diye etiketliyor, bu bizim için eski tanıdık bir propaganda.

TÜRKİYE'Yİ FAŞİZM ALMANYASI VE FAŞİZM İTALYASIYLA BİR TUTTU

“Bugüne kadar Türk Devleti'nin mantığı, Kürt halkının temel insan haklarını reddetti, bu otorite 20. yüzyılda Almanya ve İtalya'da görülen faşizmle eşittir. Türk Devleti halen politik, ekonomik ve kültürel anlamda Kürtlere karşı bir soykırım politikası üretmektedir. Kürt halkı buna karşı sert bir direnç gösteriyor. Bu milliyetçi şovenist ve faşist tutum kürt halkına karşı devam ederken, barış ve demokrasi için çözüm aramaya devam ediyorum.

AKP HÜKÜMETİ ASLINDA ÇÖZÜMLE İLGİLİ BİRŞEY YAPMIYOR

Sadece Kürt halkının barış istediğini öne süren Öcalan makalesini şöyle sürdürüyor: 1993'ten beri gerçek önerilerde bulunarak, somut adımlar attım. Saldırılara karşın 1999'da tek taraflı aldığımız ateşkes kararımızı sürdürdük, gerillanın bölgeden çekilmesiyle ilgili Türkiye ve Kandil arasında Avrupa'dan sembolik barış grupları geldi, ben bu barış çabalarının sadece bir parçasıyım.

TÜRK DEVLETİNİN TUTUMU DEĞİŞMEDİ

2009'da da silahlar tek taraflı sessiz kaldı ve gerilladan oluşan bir grup barış elçisi Kandil'den Türkiye'ye gitti Barış çabalarına sürdürme inancım dikkate alınmalı. Tüm bunlara rağmen Türk Devletinin tutumu değişmedi. Barış yönündeki süren çabalarımız küçümsenmemeli ve zayıflık gösterdiğimiz düşünülmemeli. Askerler halkımıza karşı operasyonlara devam ediyor.

Tüm devlet kurumları hep bir ağızdan bu sorunun bitmesi için bağırdı. AKP hükümeti Avrupa'yı bu sorunu çözeceğine dair inandırıyor aslında hiçbir şey yapmıyor. Aynı hükümet Kürt çocukları hapse atmak için yasalar çıkardı ve sonunda Şırnak'ta 5 çocuk suçlu bulunarak, 305 yıl hapse mahkum edildi. Teşekkürler bu hükümete ki Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) yasakladı. Kürt halkı asla mücadeleyi bırakmayacak.

KAYNAK

Allah Bu köpeği muhattap alan herkesin belasını versin. Cehennemde en ağır işkeceleri görsünler. bebeleri yetim bırakan bu şerefsizi hala asmayanların da...... :mad:

ABD ve AB'yi tümden karalamaya çalışanlar
nokta hedefler ile kimin aslında düşmanımız olduğunu görsün.
Özgürlük yitirmek sadece dört duvar arasında kalmak değildir.
Aynı zamanda çoğula hitap etme özgürlüğünü de kaybetmektir.

adalet bakanının izni olmadan bu yazı italyaya gidemezdi.hala akp yi savunanlar görmüyor musunuz?akp nin amacı bebek katilini normal biri gibi gösterip yurt dışındaki kişilerin, yabancı milletlerinde desteğini alarak apo'ya af getirtip apo'yu serbest bırakmaktadır.kuzey ıraktan gelen pkk'lıların bırakılması ilk aşamaydı.

adalet bakanının izni olmadan bu yazı italyaya gidemezdi.hala akp yi savunanlar görmüyor musunuz?akp nin amacı bebek katilini normal biri gibi gösterip yurt dışındaki kişilerin, yabancı milletlerinde desteğini alarak apo'ya af getirtip apo'yu serbest bırakmaktadır.kuzey ıraktan gelen pkk'lıların bırakılması ilk aşamaydı.

Ya teşekkür ediyorum acaba bu yorumu yazarken cidden
mantıklı birşey kurdun mu yoksa çamur atmak mıydı
amacın diye? Çünkü eğer mantıklı bir açıklaman var ise duymak
isterim. Birşeyler kaçırmış olmak istemiyorum çünkü
emin ol senden daha fazla nefret ediyorum bu hayvandan.
Ama Adalet Bakanın bu hayvanın avukatlarının zihnindeki
bilgileri formatlama imkanına sahip de bizim mi bilgimiz yok?

Ya teşekkür ediyorum acaba bu yorumu yazarken cidden
mantıklı birşey kurdun mu yoksa çamur atmak mıydı
amacın diye? Çünkü eğer mantıklı bir açıklaman var ise duymak
isterim. Birşeyler kaçırmış olmak istemiyorum çünkü
emin ol senden daha fazla nefret ediyorum bu hayvandan.
Ama Adalet Bakanın bu hayvanın avukatlarının zihnindeki
bilgileri formatlama imkanına sahip de bizim mi bilgimiz yok?

avukatlara izin veren kim adalet bakanı.o adalet bakanı hangi partiden akp'den.akp izinli köşe yazarı bebek katili abdullah öcalan.

dünyanın başka hiçbir yerinde böyle rezillik göremezsin.dünyada böyle mahkumların değil yazar olması, avukatlarıyla bile görüştürmüyorlar.

ayrıca bebek katilini, normal bir vatandaştan daha masum görüyorsun.ondan değil benden nefret ediyorsun.işte akp'nin yaptığı da bu yavaş yavaş bebek katili öcalan'ın normal bir vatandaş olduğunu kafalarınıza sokmak

ulan allahtan kork.. 40bin adamın canına girdin kanına girdin.. ve diyorsunki ekonomik politik hakkımız yok.. DTP ne die açıldı BDP ne die.. ? tanıdıklarımdan kürtlerimden bilirim benki ekonomide fabrikaları mal varlığı zengin olan bi sürü adam çevremde.. ve sen halen bizim ekonomimiz yok dersin.. ulan p.ç krusu barışa savaşla karşılık veren vasiretsiz p.ç halen gelmiş bize kendini savunursun.. :) bi bas git öcalan..

avukatlara izin veren kim adalet bakanı.o adalet bakanı hangi partiden akp'den.akp izinli köşe yazarı bebek katili abdullah öcalan.

dünyanın başka hiçbir yerinde böyle rezillik göremezsin.dünyada böyle mahkumların değil yazar olması, avukatlarıyla bile görüştürmüyorlar.

O zaman avukatlarıyla görüşme hakkını ortada kaldıracaksın ki bunu da
getiren Ak Parti değil bu uygulama böyle ve bunu kanunen
Adalet Bakanlığındaki herkes yerine getirmek zorunda.
Dışarısına benzemeye çalışmak taraftarı değilim zaten
ama nice katiller öldürüklerinin aileleriyle bile
karşılaştırılıyor. Ayrıca güncelde açılan bir başlıkta
kalkıp da parti muhabbeti yapmak uygun değil
diye düşünüyorum. Kanunları getirenleri eleştirebilirsin
de bir bakan bu kanunlara niye uyuyor demek
mantıklı mı?

Not: Cümlemi yanlış anlamışsın. Öcalandan, senin onu nefret
ettiğinden daha fazla nefret ediyorum. Senden
niye nefret edeyim. O kadar ucuz bir kelime mi bu.

O zaman avukatlarıyla görüşme hakkını ortada kaldıracaksın ki bunu da
getiren Ak Parti değil bu uygulama böyle ve bunu kanunen
Adalet Bakanlığındaki herkes yerine getirmek zorunda.
Dışarısına benzemeye çalışmak taraftarı değilim zaten
ama nice katiller öldürüklerinin aileleriyle bile
karşılaştırılıyor. Ayrıca güncelde açılan bir başlıkta
kalkıp da parti muhabbeti yapmak uygun değil
diye düşünüyorum. Kanunları getirenleri eleştirebilirsin
de bir bakan bu kanunlara niye uyuyor demek
mantıklı mı?

değiştirsinler o zaman.çok mu zor bir şey sanki.akp'nin elinde yeterli çoğunluk var.chp ve mhp de buna destek olur.

bazı şeyler yasalara değil bakanlıklara bağlıdır.bu da öyle bir şey.

adalet bakanı bütün bu olanlara izin veriyor.yetmiyor odasında yenilikler yapılıyor.o da yetmiyor yanına arkadaş getiriliyor.arkadaş getirme yasalara bağlı bir şey değil.apo sıkılmasın diye akp'nin bakanı apo'ya arkadaş getiriyor.

Ah keşke bu dediklerini yapabilecek kadar bağımsız,
şu dünyada tek başımıza ayakta durabilecek kadar güçlü
olsaydık. Elimizi kolumuzu bağlayan pek çok
anlaşma pek çok devlet ve birlik var. MHP
ve CHP'nin destek vermesi işin basit tarafı zaten.

istedikten sonra her şey olur.ilk başlarda çok zor olur.ama olur.
bunun için gereken güçlü iradeler ve cesur insanlar.

Yüzlerce masum türkün ölümünden sorumlu olan bu soysuzun , topraklarımız üzerinde nefes alıp vermesine hala izin veriliyor , hücresinden yandaşlarına mesajlar göndermesine hala göz yumuluyorsa; köşe yazarlığı yapacak olmasına da pek şaşırmamak gerekir ayrıca bu köşe yazarlığı hadisesi türkiye'de huzur içinde yaşayan kürtlerin dışında; hak, hukuk, eşitlik arayan ve bunu yasaya saygıyla yapan kürtlerinde sesini kısacaktır. Asıl kızılacak öcalan değil buna musade edip başköşeye koyan hükümettir ..

Hiç bir zaman türkler ile kürtler arasında ittifak sağlanamayacak , Çünkü bu insanlar bizi sevmiyorlar hükümet şimdi düşünüyorki pkk nın yolunu açarsak ve onlara bazı haklar verirsek herşey yolunu girer .Hiç bir şekilde hiç birşey yoluna girmeyecektir .Şuraya yazıyorum önümüzdeki yıllarda ittifak sağlansa dahi bu herifler yine bir bahane ile eylemlerine katliamlarına devam edecekler adım gibi eminim ..

Askerimizi şehit ettiler , Kızlarımıza kadınlarımıza tecavüz ettiler , bebeklerimizi öldürdüler , vatanımızı bölmek için ellerinden gelen her haltı yediler ve bize bunların hepsini unutturup , sineye çektirip açılım adı altında bu soysuzları affedip inlerinden çıkardılar , adlarına radyo , televizyon , gazete , bilgisayar klavyesi , işletim sistemi bile yaptılar ..

Ve şimdide bütün bunları yapan adamı hala yaşatıp hak araması için avrupada yazar yaptılar .

Ve siyaset bölmümünde hala akp hükümeti ile ilgili umutlu umutlu konuşuyorlar

Ve hala tayyip erdoganın bu ülke için büyük bir lider olduğundan bahsediyorlar ..

Ve aslında , Biz ölmüşüzde ağlayanımız yok ..

2010 yılında daha büyük performanslar beklemekteyiz sayın erdoğan , durmak yok yoLa devam ..

Yüzlerce masum türkün ölümünden sorumlu olan bu soysuzun , topraklarımız üzerinde nefes alıp vermesine hala izin veriliyor , hücresinden yandaşlarına mesajlar göndermesine hala göz yumuluyorsa; köşe yazarlığı yapacak olmasına da pek şaşırmamak gerekir ayrıca bu köşe yazarlığı hadisesi türkiye'de huzur içinde yaşayan kürtlerin dışında; hak, hukuk, eşitlik arayan ve bunu yasaya saygıyla yapan kürtlerinde sesini kısacaktır. Asıl kızılacak öcalan değil buna musade edip başköşeye koyan hükümettir ..

Hiç bir zaman türkler ile kürtler arasında ittifak sağlanamayacak , Çünkü bu insanlar bizi sevmiyorlar hükümet şimdi düşünüyorki pkk nın yolunu açarsak ve onlara bazı haklar verirsek herşey yolunu girer .Hiç bir şekilde hiç birşey yoluna girmeyecektir .Şuraya yazıyorum önümüzdeki yıllarda ittifak sağlansa dahi bu herifler yine bir bahane ile eylemlerine katliamlarına devam edecekler adım gibi eminim ..

Askerimizi şehit ettiler , Kızlarımıza kadınlarımıza tecavüz ettiler , bebeklerimizi öldürdüler , vatanımızı bölmek için ellerinden gelen her haltı yediler ve bize bunların hepsini unutturup , sineye çektirip açılım adı altında bu soysuzları affedip inlerinden çıkardılar , adlarına radyo , televizyon , gazete , bilgisayar klavyesi , işletim sistemi bile yaptılar ..

Ve şimdide bütün bunları yapan adamı hala yaşatıp hak araması için avrupada yazar yaptılar .

Ve siyaset bölmümünde hala akp hükümeti ile ilgili umutlu umutlu konuşuyorlar

Ve hala tayyip erdoganın bu ülke için büyük bir lider olduğundan bahsediyorlar ..

Ve aslında , Biz ölmüşüzde ağlayanımız yok ..

2010 yılında daha büyük performanslar beklemekteyiz sayın erdoğan , durmak yok yoLa devam ..

Ağzına Sağlık Kardeşim ne güzel söylemişsin .. Yorumlarını Zevkle takip ediyorum .. :) Durmak yok Sn. Tayyip açılıma , serbestliğe devam :angry:

Önce hatayı kendimizde arasak daha doğru olmazmı?

Kula kul olma zihniyetiyle Bağımsızlık savunulabilinirmi?

Atatürk Bağımsızlık Karekterimdir derken biz ne yapıyoruz hiç düşündükmü?

Biz ne yaptık kula kulluk yapmak için kendimize mehdiler dervişler ulemalar totoşlar fetoşlar bulduk ...

Atatürk Ekonomik Bağımsızlık Olmadan Siyasi ve Kültürel Bağımsızlık yani (Benlik) olmaz derken ülkemizin sanayisini kalkındırmaya çalışırken Milli Sanayi Kurmak için çırpınırken biz ne yaptık???? Elimizdekileri satmakla övündük satanada helal olsun nasıl sattı kominiz devleti yıktı dedik.

Suç amerikada değil bizde, taşıdığımız kula kul olma zihniyetinde (ümmetçilik).

Önce hatayı kendimizde arasak daha doğru olmazmı?

Kula kul olma zihniyetiyle Bağımsızlık savunulabilinirmi?

Atatürk Bağımsızlık Karekterimdir derken biz ne yapıyoruz hiç düşündükmü?

Biz ne yaptık kula kulluk yapmak için kendimize mehdiler dervişler ulemalar totoşlar fetoşlar bulduk ...

Atatürk Ekonomik Bağımsızlık Olmadan Siyasi ve Kültürel Bağımsızlık yani (Benlik) olmaz derken ülkemizin sanayisini kalkındırmaya çalışırken Milli Sanayi Kurmak için çırpınırken biz ne yaptık???? Elimizdekileri satmakla övündük satanada helal olsun nasıl sattı kominiz devleti yıktı dedik.

Suç amerikada değil bizde, taşıdığımız kula kul olma zihniyetinde (ümmetçilik).

Seviyorum seni trafoo : ) süpersin ..

Allah'tan başka kimse kulluk yapmam. Hakkımda
bilgiye sahip değilken benden alıntı yapıp ümmetçilik
ve kula kulluktan bahsetmişsin alakasız olmuş.

Geri