SAHRANİL
Altın Üye

Malzemeler:
225 gr koyu çikolata, ufak parçalara bölünmüş halde
100 gr tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında
150 ml (2/3 bardak ) süt
1 1/4 bardak esmer şeker
2 tatlı kaşığı vanilya özü
2 yumurta, sarısı ve beyazını ayırın, oda sıcaklığında
150 ml (2/3 bardak) yoğurt, oda sıcaklığında
2 bardak un
2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İç kreması
4 yemek kaşığı çekirdeksiz ahududu reçeli (vişne reçeli de yakışır)
4 yemek kaşığı brendi
400 gr koyu çikolata
220 gr tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında
Üst kreması
1 bardak koyu çiğ krema
115 gr koyu çikolata, ufak parçalara bölünmüş halde
En üzerine süs olarak daha az kakao içeren ve sütlü çikolatalardan yapılmış süsler
Yapılışı
Derince, 22cm (9 inch) çaplı, kelepçeli bır kalıbınızı yağlayın, dibine yağlı kağıt serin. Yağ, çikolata ve sütü bir ufak tencerede, devamlı karıştırarak, çikolata eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alıp şeker ve vanilyayı ekleyin ve soğutun
Fırını 350F (175C) ısıtın
Yumurta sarılarını ve yoğurdu iyice çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozlarını eleyerek karışıma ekleyin, çatalla karıştırın. Ayrı bır yerde, yağsız, metal bir kap içerisinde yumurta aklarını köpük olana kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyin. Alttan alarak, havalandırarak, söndürmeden karıştırın
Kelepçeli kalıbınıza boşaltın, 45 - 55dk kadar, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Soğuma teline aktarın. Kek kalıbında 15dk kadar soğuttuktan sonra kelepçeden çıkartın, soğumaya bırakın
Soğumuş keki 3 kata bölün
Ufak bir tencerede ahududu reçelinin hepsini bir kaşık brendi ile ısıtın. Keklerden ikisinin üzerine eşit dağıtarak sürün
Kalan brendi ile çikolata parçaçıkları ve tereyağını, devamlı karıştırarak eritin. Soğuyup biraz şekil almaya başlayınca üzerine ahududu reçeli sürdüğünüz kekin üzerine yarısını sürün. Kremanın üzerine, reçelli diğer parçayı, reçelli kısmı üstte kalacak şekilde oturtun. üzerine kalan kremayı yayıp kalan kek parçasını da kremanın üzerine oturtun. Bu şekliyle pastanın oturması, kendine gelmesi için bir süre bekleyin. Ben bu haldeyken üzerini fanusla kapatıp ertesi güne kadar beklettim
Üst kreması için krema ve çikolatayı devamlı karıştırarak eritin. Gerekirse buzlu bir kaba oturtara soğutun, şeklini tutmaya başlayınca pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. En üste de rendelediğiniz ya da kıvrık çikolataları serpiştirin








