Ölümsüzlüğün Sırrı Çözüldü mü

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Ölümsüzlüğün sırrı çözüldü mü?

sonyas07.jpg

Cambridge Üniversitesi genetik uzmanı Dr. Aubrey de Grey'in ortaya attığı müthiş iddia, dünyadaki tüm dengeleri bozacak cinsten. Sözleriyle büyük yankı uyandıran bilimadamı, 25 yıl içerisinde geliştirilecek olan kök hücresi teknolojisi sayesinde insanların sonsuza kadar yaşayabileceğini iddia ediyor.
İngiliz uzmana göre, yaşlılık bedendeki fiziksel değişimden başka bir şey değil. Vücuttaki her türlü hasar ve hastalığın anında tedavi edilmesi durumunda ölüme sebebiyet veren bütün olumsuz koşullar ortadan kalkmış oluyor.
Dr. Aubrey de Grey, tezini güçlendirmek içinse otomobil örneğini veriyor. Eski otomobillerin çok uzun süre kullanmak amacıyla yapılmamış olmasına rağmen iyi bakıldığında süresiz kullanılabildiğini söyleyen bilimadamı, insan vücudunun da kök hücre teknolojisiyle yenilenerek uzun süre yaşayabileceğini iddia ediyor.

MİLLİYET

Yarın öbür gün bu adamın eceli geldiğinde Azrail yanına yaklaştıgında O bulacagı formülü kendine uygulayabilecek mi çok merak ediyorum :D

1sc0rp!tX' Alıntı:
Yarın öbür gün bu adamın eceli geldiğinde Azrail yanına yaklaştıgında O bulacagı formülü kendine uygulayabilecek mi çok merak ediyorum :D
Düşünsene adam son adımlara yaklasıyor 1-2 gün içinde herşey tamam olcak artık buldum olacak azrail tak kapıyı calıyo ne gülerim ama :D
Matrixden NeO abi' Alıntı:
Başlangıcı olan herşeyin sonu vardir
:D:D:D

hiç gülesim yoktu :D

kullu nefsin zâiqatul-mevt
[Her nefis ölümü tadıcıdır]
(Al-i İmran-185)

FoFeR' Alıntı:
(Al-i İmran-185)

böyle bi haber karsıısında gülüp geyik yapcanıza.. oturup salim kafayla biraz düşünün... tabiki her nefis ölümü tadacaktır... ölümsüzlükk asla bulunamazz ama insann ömrünü baya bi uzatmakkta pekala mümkünn.. 300 yaşına kadar saglıgınla dinc bi sekilde gelirsinn.. allahh miyadını doldurur... hic beklenmedik cok kücük gibi görünen bi sepeple azrail canını alıverir... ölümsüzlük die bişe yoqtur ama insan ömürünü uzatmakk mümkündür.. ve ilerleyenn yıllarda bu olucakta...

FofeR benim aklıma geldi o sure:D

ya bu dünyanın kahrı o kadar uzun sürede çekilmez yau:D

Ömrü uzatabilirsin ancak ölümden kaçamazsın.

evet bende böyle birinin makalesini okudum ama ölüyon genede 200 seneye kadar yaşaya bilmene baglı kendine bakarsan tabi yag yok et yok hep ot oda bazıları

yani odun gibi yaşıcan biraz fazla yaşıcan

bi şey merak ediyorum bide evrim teorisini incelerken şöle bi şeyle karşılaştım
insan oglu et yemeye başlıyınca hayal gücü olayı ortaya çıkmış buda yaratıcı ruhunu
vermiş vs ve gelişmiş

peki bu vejeteryanların cocuklarıda yemese onların cocuklarıda yemese bunlar ilkel insan mı olacak lar
enterasan bi tez oldu benimkide ama bilimsel

hadi lan ... denyo ...

bu arada ria costa kardes hosgeldin yine ..

insan ömrünün ortalama 30-35 sene olduğu eski zamanlarda çıkıp bir bilim adamı "ileride insan ömrü 70-80 sene olacak" dese herhalde o zamanlarda da yaşayan gerizekalı kafalar hade len manyakmısın sen de get işine kardeşim derdi!! Anlayan anladı hade ii geceler.

insan ömrü uzar ama 1-2 yıl ben denedim ondan biliyorum:D

“Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden cezalandıracak olsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları takdir edilen bir müddete kadar erteliyor. Ecelleri geldiği zaman onlar ne bir saat geri kalabilirler ne de öne geçebilirler” (Nahl, 61).

(Al-i İmran-185)

Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz Cenab-ı Allah halk ettiği her hastalığa karşılık mutlaka bir ilaç da yaratmıştır. Ancak ölüm ve ihtiyarlık hariç".

“Aranızda ölümü (keyfiyetini, zamanını, mekanını ve ecellerin miktarını) biz tayin ettik“ (Vakıa, 60).

Sanırım yukarıdaki ayetler her şeyi açıklıyor. Ölümü uzatmanız yada yok etmeniz mümkün değil. Ama zaten ileride ölüm boğazlanacak. İşte o zaman ölmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu anliyacağız.

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyorlar: "Kıyamet gününde ölüm beyaz renkli güzel bir koç şeklinde getirilecek ve o cennetle cehennem arasında boğazlanacak. Orada şöyle seslenilecektir: Ey cennetlikler! Artık ebedî bir yaşam var. Ölüm yok. Ey cehennemlikler! Artık ebedî kalmak var, ölüm yok." (Buhari, Tefsir Sureti Meryem, bab: 19; Müslim, Cennet, bab: 40; Tirnıizi, Tefsir Sureti Meryem, bab: 25.)

FoFeR' Alıntı:
(Al-i İmran-185)
Bu gerçeğe katılıyorum, ölüm olayı olmak zorunda ve ölmemek bu şartlarda mümkün değil...

fofer kardeşimis son noktayı koymuş

Daha Çok uğraşır bence..

böyle bir durum imkansız.

Hem sonsuza kadar yaşayıp ne yapcaz sanki ben 17 yılda sıkıldım zaten :durdurun

Geri