ÖSS'de 176 Puan Alıp ,343 Puanlı Mimarlığa girebilirmisin ? Baban REKTÖRSE OLUR

ALpMontana

КЯaL´da TaNıMaM КuяaL´da
Katılım
28 May 2006
Mesajlar
6,644
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Eski Açık [ALiSamiYEN]
Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Öğrenci Seçme Sınavı'nı kaybetmesine rağmen hülle yoluyla mimarlık fakültesine kayıt yaptıran oğlunun İngiliz vatandaşı olduğunu, bu sebeple yabancı öğrencilere verilen haktan yararlandığını söyledi.



Ancak Orhan Tan Oktik'in yabancılar için zorunlu olan Yabancı Öğrenci Sınavı'na (YÖS) girmediği ortaya çıktı. Oktik'in yatay geçişte kullandığı İngiltere'deki Northumbria Üniversitesi'nin de Türkiye ile öğrenci değişim anlaşması yok. Oktik ailesinin vatandaşlık durumu da ilginç. Ulusalcı söylemleriyle tanınan Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, 1996 yılında İngiliz vatandaşlığına geçmiş. Aynı üniversitede görev yapan eşi Doç. Dr. Nurgün Oktik de İngiliz vatandaşı. Ailenin 1982 yılında Ankara'da dünyaya gelen oğulları İhsan Can ile İngiltere'de doğan Orhan Tan da İngiliz vatandaşı.

Üniversiteye giriş sınavında başarılı olamayınca İngiltere'deki bir okula mülakatla kayıt yaptırıp yatay geçişle Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)'ne gelen Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in oğlu Orhan Tan'ın yabancı uyruklu öğrenciler için yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS)'na da girmediği ortaya çıktı.

Rektör Oktik, oğlunun, İngiliz vatandaşı olması sebebiyle yatay geçiş hakkını kullanarak YTÜ'ye kayıt yaptırdığını ifade etmişti. Ancak, yabancı öğrencilerin Türk üniversitelerinde okuyabilmesi için iki yöntem bulunuyor. Bu öğrenciler, ya okudukları üniversitelerin Türkiye'deki üniversitelerle yaptıkları ikili anlaşmalar çerçevesinde öğrencilik yapabiliyor ya da ÖSS benzeri bir sınav olan YÖS'e girerek Türkiye'deki bir üniversiteye yerleştiriliyor. Rektör Oktik'in oğlunun YÖS'e girmediği gibi yatay geçiş yaptığı Northumbria Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin de öğrenci değişimi adına ikili anlaşması bulunmuyor.

Rektörün oğlu Orhan Tan Oktik, geçtiğimiz yıl ÖSS'den 176 puan alıp, dört yıllık bir fakülteyi tercih edebilmek için gerekli olan 185 barajını bile geçememesine rağmen mülakat yoluyla İngiltere'deki Northumbria Üniversitesi'ne yazılmıştı. Oktik, ismi pek bilinmeyen bu okulda 9 ay kaldıktan sonra, taban puanı 343 olan Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne yatay geçiş yaptı. Yatay geçişler için ayrılan 218 kişilik kontenjandan sadece 1'inin yurtdışı için kullanılması ve bu hakkın Orhan Tan Oktik'e kullandırılması dikkat çekmişti. Oğul Oktik, yurtdışından yatay geçişlerde aranan '1 yılı hazırlık olmak üzere en az 2 eğitim sezonu okumak' şartını da yerine getirmeden Türkiye'nin sayılı fakültelerinden birine kayıt yaptırmıştı.

Rektör ailece İngiliz vatandaşıymış

Ulusalcı söylemleri ile tanınan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in, ailece İngiliz vatandaşı olduğu ortaya çıktı. 1996'da İngiliz vatandaşlığına geçen Şener Oktik'in aynı üniversitede görev yapan eşi Doç. Dr. Nurgün Oktik de İngiliz vatandaşı. Oktik ailesinin 1982 yılında Ankara'da doğan oğulları İhsan Can ve İngiltere Durham'da dünyaya gelen Orhan Tan da İngiliz vatandaşı.
:saskin:saskin:saskin:saskin:saskin:saskin
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=652593
 
ne diyim ki
176 da çok almış aslında hiç almasa da olurdu onu da uydururlardı :) aslında hiç okumasına da gerenk yoktu şöyle temiz bi diploma okuma yazmayı bilse yeter :durdurun
yazık gerçekten yazık
 
abi böyle insanlar hak yiyorsa daha ne denirki.bunların bize örnek olması lazımken yazık gercekten yazık bir ögrencinin hayelleri ile oynayıp yerine oglunu sokuyor bun denli adeletsiz bir dünyadada biz bişeyler başarmaya calısıyoruz.
 
Evet arkadaşlar bende bi yıldızlı olarak bu olaydan utanç duydum. Üniversite bu olayla çalkalanıo. Heralde bundan sonra okula devam edemez o arkadaş. Ama yatıp kalkıp dua etmek lazım, yine insaflı çocukmuş öğrenci olmayı kabul etmiş. Direk hoca falan olmamış yane :D
 
Evet arkadaşlar bende bi yıldızlı olarak bu olaydan utanç duydum. Üniversite bu olayla çalkalanıo. Heralde bundan sonra okula devam edemez o arkadaş. Ama yatıp kalkıp dua etmek lazım, yine insaflı çocukmuş öğrenci olmayı kabul etmiş. Direk hoca falan olmamış yane :D

zamanında azmı dirsek çürüttük yıLdızLı oLmak için :vur
Kısmet değilmiş anca ßurası Türkiye :melekyakında Hocan oLursa Şaşma :biggrin
 
ben 320.570 puan alarak açıköğretim okuorum..

ama benden kaynaklanan bi sorunla.yanlış tercih yaptım.. :S

da bu şahsiyet nasıl o puanla orda..ordaysa bitirebilcekmi ki..

:sigara:
 
ben 335.228 aldım zoraki fen edebiyat matematik okuyabiliyoruz artı bu sefer derslerden bile geçemiyoruz :(... valla çok yazık paylaşımın için tşkler... üniversitelere giriş kimlerin elinde görünüyor sonra yok efendim ben şöyleyim ben böyleyim deyip başımıza ilah kesiliyorlar

ben 320.570 puan alarak açıköğretim okuorum..

ama benden kaynaklanan bi sorunla.yanlış tercih yaptım.. :S

da bu şahsiyet nasıl o puanla orda..ordaysa bitirebilcekmi ki..

:sigara:

öyle bi güzel bitirir kii... baban rektörse tabi:):) üzülme sen şanslı olanlardansın rektör kızı olmamana rağmen bi şeyler okuyabiliyorsun:):)
 
güncele taşındı ..
 
Baban rektorse tarihi eser kacakciligi,
ilac firmalariyla gizli anlasmalar, ihalelere usulsuzluk sokabilme, vs. gibi pek cok
hakla burunursun..
 
Geri
Üst