ÖSS'de 4. oldu ama

ofoking

New member
Reaction score
0
ÖSS'de 4. oldu, İmam Hatipli olduğu için istediği bölüme giremeyecek

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının açıklanmasıyla meslek liselerine uygulanan farklı katsayı problemi yeniden gündeme geldi. Kartal İmam Hatip Lisesi öğrencisi Buğra Şimşek 399 puanla Türkiye 4.sü oldu. Buğra Şimşek'in 296 ham puanı var.

İmam hatip lisesinde okuduğu için Buğra'nın 80 olan ortaöğretim başarı puanı 0,8 yerine 0,3 ile çarpılacak. 0,8 ile çarpıldığında 64 ilave puan alması gereken Buğra Şimşek 0,3 katsayısı ile çarpıldığı için 24 puan alabiliyor. Böylece Buğra Şimşek'in ÖSS'de 40 puanlık bir kaybı oluyor. Puanı kesilmeseydi Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü kazanabileceğini ifade eden Buğra Şimşek, "Ancak şimdi istediğim bölümde okuma imkanım yok. Bu durumda yurtdışında okumaktan başka çarem kalmadı." dedi. Sınava hazırlık sürecinde hep bu psikoloji ile çalıştığını anlatan Şimşek, "Elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Meslek liselilerin önüne getirilen bu katsayı adaletsizliğinin bir an önce kaldırılması lazım. Bu adaletsiz uygulama nedeniyle her yıl binlerce öğrenci mağdur oluyor. Yetkili makamlar bu sorunu bir an evvel çözmeli. Neden diğerleriyle eşit şartlarda yarışmıyoruz? İmam hatibi isteyerek ve severek seçtim. Pişman değilim." dedi. Tıp okumak istediğini; ancak Türkiye'de bunun mümkün olmadığını anlatan Şimşek, burs bulması halinde Avusturya veya Almanya'da eğitimine devam etmek istediğini anlattı

bende bi meslek lisesi mağduruyum....insallah bu soruna bir an evel bir çözüm bulurlar..

KardeŞİmİ En İİİİ Anlayanlardanim...
Rabbİm Yardimcisi Olsunnn...

giyotin' Alıntı:
bende bi meslek lisesi mağduruyum....insallah bu soruna bir an evel bir çözüm bulurlar..

amin kardesim insallah boyle haksizlik olmaz

insanlar hedeflerini belirleyerek liselere kayıt yaptırmalı. imam hatip lisesine girerken bu durumu biliyordu ve bunu kabul ederek orada okudu. şimdi sızlanmanın bir manası yok...

araghorn-g' Alıntı:
insanlar hedeflerini belirleyerek liselere kayıt yaptırmalı. imam hatip lisesine girerken bu durumu biliyordu ve bunu kabul ederek orada okudu. şimdi sızlanmanın bir manası yok...

Kesinlikle haklısın!!!

Bir insan gelecekte hangi mesleği seçeceğine 14 yaşında karar vermeli. Mazallah yaşı büyüdüğünde, aklı erdiğinde iş seçmeye kalkarsa hata yapar. Hatta ve hatta insanlar doğduklarında kiminle evleneceğine de karar verilmeli. Beşik kertilmeli, beşik kertmesinden vazgeçen, töre kanunları gereği infaz edilmeli.

L@c!v€rT' Alıntı:
Kesinlikle haklısın!!!

Bir insan gelecekte hangi mesleği seçeceğine 14 yaşında karar vermeli. Mazallah yaşı büyüdüğünde, aklı erdiğinde iş seçmeye kalkarsa hata yapar. Hatta ve hatta insanlar doğduklarında kiminle evleneceğine de karar verilmeli. Beşik kertilmeli, beşik kertmesinden vazgeçen, töre kanunları gereği infaz edilmeli.

dayi tebrik ediyorum nerden buldun buu cevabi mukemmel

bende meslek liseliyim bize ne oluyorsa bu imam hatipler yüzünde oluyor imam hatipe gidiyorsan git imam ol kardeşim sizin yüzünüzden bizde aynı muameleyi görüyoz yazıktır bize...

once bi imam olsun hele zati bi bakar bennmezse ilerde basbakan olur yaw uzulmesın , onda bu zeka olduktan sonra masallah...

sewgili arkadaşlarım forum kurallarını öğrenmek bu kadar zor deil lütfen;
haber niteliğindeki konularınızı "kaynağıyla birlikte" güncele açıcaksınız hepsi bu ..

güncele taşıorum mod arkadaşlarımız karar wersin ..

böyle bu olaya yakın bişi okudum gazetede.başörtülü bi kız türkiye'de üniye giremediği için ingilterede genetik mühendisliği okudu ve üniversitesini 1.olarak bitirdi...

ÖSS MEB'de olmadıkça bunlara bi çözüm bulunamaz...Madem herkez eşit iradede ve eşit haklarda bu Türkiye'de bırakın herkez istediği ve kazandığı yere puanı kırılmadan gitsin...

böyle sistemede sistemi kuranlarada yazıklar olsun...

bu arada bende Anadolu Lisesi Mezunuyum ama bazı arkadaşların yorumlarınada katılmıyorum...

nese saygı duymaktan başka bişi yapamıcam...

wala arkadaşlar ben de bu konuyu hala anlamış deilim, madem tıp gibi bi meslek dalı seçicen ve yüksek puan gerektiren bir bölüm olduğu su götürmez bi gerçek neden düz lise veya süper liseye gidilmez ki...:saskin

imam-hatip lisesiyle bi alıp weremediğim yok ben de bi meslek lisesi mezunuyum zaten, yanlışmıyım ? :durdurun

L@c!v€rT' Alıntı:
Kesinlikle haklısın!!!

insanlar tercihlerini baştan yaparlar. hedeflerini koyarlar. 14 yaşı küçümsemeyin. o yaştan bazı hedefler mutlaka konulur insanın önüne. Eğer çocuk bunu yapamıyorsa aileleri vardır onlar devreye girer. Meslek Lisesinde okuyanlar kendi branşlarıyla ilgili bölümlerde nasıl ek puan alıyorlarsa kendi branşları dışındaki bölümlerdede bu şekilde uygulama yapılması doğrudur. benim görüşüm bu....

lise secerken çok iyi düşünmek lazım
arkada ilahiyat yada din kültürü ve ahlak bilg öğr olcaksa istediği üniye girebilir

bi kız arkadaşım var bi üniversitede,
katsayı sorunu olmasaydı 367 küsürat puanı olcaktı, ve burslu okuyacaktı,
öğrenim ücreti vermeyecek üstüne 1000ytl para alacaktı okuldan her ay..
şimdi ise parasıyla zorla okuyor, acaip azimli, ve onu o şekilde görünce, %47 doğru mu karar verdi diye düşünüyorum :(

arkadaş ben de meslek lisesi mezunuyum bu meslek liseleri neden kurulmuş mesleki eğitim vermek için bu arkadaş imam hatip egirerken bunu bilmiyomuydu niye demogoji yapıyosunus yok yök müş bilmemneymiş bırakın bu işleri kendi bıranşını seçse ek puanı alacak ya neyse

Turkiyede bu mentalitede bir yuksek ogrenim kurumu, askeriye ve sol
oldukca dinini duzgun bilen ve tarikatlarin oyunlarina gelmeyen doktorlar,
muhendisler zor yetistiririz...

meslek liselerine uygulanan bu katsayı ayıbı sadece imam hatiplere düşman oldukları için ortaya çıkarılmıştır. onun yanında diğer meslek liseleride bu düşmanlık yüzünden bu haksızlığa uğruyor.
bizim en büyük ayıplarımızdan biridir bu katsayı olayı. imam hatipten yetişmiş bir doktordan mühendisten kim korkar ki? varsa o bilgisi yeteneği doktorda olabilmeli mühendiste yada her ne isterse önüne engel çıkarmak niye ?? yoksa sizin korkularınızı açıkça dile getirememek gibi bir sorununuz mu var !!!!

katsayı ayıbı biran önce son bulmalı.

Geri