ÖSYS Sınav Sonuçlarınız ve Yorumlarınız

bende galiba diğer sokaktaki
dersaneyi kazandım

ÖSYM
2006 ÖSS Sonuçları
(18.07.2006)

İSTEĞİNİZ DOĞRULTUSUNDA BİLGİLERİNİZ YAYIMLANMAMAKTADIR.

2E1S1:1914043
Sorgu Sayfası

Arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen ben ne yapacam ya :S :S :S :(

yav arkadaşlar boşverin üniversiteyi falan
5 yıllık okulu 6.5 yılda zar zor bitirdim
walla kazanmak bişey deil
okuması da bi dert
eğer ticarete kafanız yatıyosa bence hiç boşu boşuna uğraşmayın.. çok ciddiyim

Arkadaşlar şu anda hiçbirşey garanti değil ne yüz. dilim ne sıralam.((ama birini tercih edersek sıralama daha doğru))
Şimdi biraz örnek vereyim şimdi siz 20.000. oldunuz ve x bölümüne gitmek istiyosunuz Geçen sene x bölümüne giren son öğrenci genel sıralamada 19 900. yani giremiyor gibi görünüyorsunuz ama bu sene ilk 20 000 de tercih eden öğrenci sayısı geçen seneye göre 100 kişi azalırsa size gitme imkanı doğuyor yani hiç bir şeyin garantisi yok şu aşamada...

Önceki yüzdekil dilimlerle şimdilik yüzdelik dilimleri sıralama olarak karşılaştırırsak çok büyük bi fark oluyor..
Ben 2003 de girdiğim sınavda;
Başarı Sırası => 0048703 Yüzdelik dilim %9 du..
Bu sene ise;
Başarı Sırası => 0038019 ve Yüzdelik Dilim %24

Yani bu sene daha fazla kişiyi geçmeme rağmen yüzdelik dilimim daha az hatta arasında uçurumlar var..Bunun geçerli bi nedeni olmalı..

Gencler su abinize 1 yardim edin ya!
ben yurt disinda uni'de okuyorum
askerlik sorunum oldugu icin turkiye de
baraji gecmem gerekiyor..ama baraj puan ini bilmiyorum
suna bir bakinda yazin bi seyler gecmismiyim..
simdiden tesekkurler....

i70544_kenan.JPG

arkadaslar dersane de pek bişii bilmiyo.. bölum 2 puanlarıyla gırenler için sonuc sayfasının alt tarafındakı 0.8li puan kullanılacak. bu puanla ünv ye gıreceksınız. meslek lıselerı için yane bölum 1den gırecekler alt taraftakı ek puanlı yazan yerden gırecek unv.ye..
ama şöle söylıyım girecegınız ünıversıtelerın puanlarında bi degısıklık yok 3asagı 5yukarı yıne aynı,klavuzdan baktım.. burdan ınceleyebılırsınız klavuzu. http://osym.gov.tr/OSYS.aspx?F6E10F8892433CFF7A2395174CFB32E14AE0F94D7BC6BEFC

falla benım 3-4yer tutuyo. tekrardan herkese gecmıs olsun arkadaslar.

traged1e arkadasım resim gözukmuyo ama şöle soylıyım 160taban puan olarak alınıomus. yaf yıne kesın bişii söylemıyım. ftp://dokuman.osym.gov.tr/2006_YERLESTIRME_KLVZ/3_GENEL_BILGILER_.pdf bu dökumanı oku. ben tamamını okumadım acil işim çıktı da..orda aradıgın şey var.. inş yardımcı olmusumdur..

iiki gecen sene tercih yapmısım bea
kas kas nereye kadar

traged1e' Alıntı:
Gencler su abinize 1 yardim edin ya!
ben yurt disinda uni'de okuyorum
askerlik sorunum oldugu icin turkiye de
baraji gecmem gerekiyor..ama baraj puan ini bilmiyorum
suna bir bakinda yazin bi seyler gecmismiyim..
simdiden tesekkurler....

i70544_kenan.JPG

dostum baraj 180 :S en büyük asker bizim asker !!

ahahahahahahah yok yok kardes acikogretim yetio bana..benim burda konsolosluktan dosya actirabilmem icin hallettim gitmiyorum simdilik..bide ben gecen yil okula yazilmadim en son 5 sene once oss ye girdim simdi 3ncu siniftaim uzun zamandir erteliyoruz askerligi artik bi sekilde gene hallederiz helalde coluk cocuk evde ekmek bekliyo walla ziyan oluruz ;))

arkadaslar bu arada öss de en başarılı il denizli olmus ehe. yaf bizim şehir aşmış kendini. yaf en başarılı olmusken şu ünv kazansak artık açıkta kalmasak barii:(

öncelikle herkese gecmiş olsun
ben 4 yıl ekonomi okudum sonra askerliğimi de yaptım şimdi bi işe girdim bölümümle alakası yok(inşaat sektörü) ama ekmek davasına girdim yeri geliyor hammallıkta yapıyorum hayat malum zor..onun için dicem ki bi yer tutarsa diye yazmayın..iş olanaklarına bakın..mesela iş hangi sektörde var onu yazın..inceleme yapmadan aman benim abim ablam surayı kazanmıstı ben de kazanayım demeyin..

para esnaflıkta var dogru ama okumus esnaf olmanızı isterim..cunku uni. insana farklı bakıs acısı kazandırıyor sorgulamayı ögreniyorsunuz..esnaflık yapacaksan risk alacaksın ama okuyunca da herseyi irdeledigin için riski de alamıyorsun:D

Herkese Hayırlı Olsun İnşallah Hepiniz Gönlünüzdeki Yerlerde Okursunuz.

oss sonucumda sadece 0.3 aobp puanım var 0.8 aobp ve ek puan kısmı boş
sormak istediğim tercihimi 0.3 aobp puanı ile mi yapıcam yoksa ham puanımlama yapıcam

ham puanım 2 yılık açıköğretime 0.3aobp puanım ise 4 yıllığadenk geliyor
açıköğretimde okuyan bir tanıdığın yerleştirme sonucuna baktım 0.3 aobp puanı ile yerleşmiş
fakat onun aynı zamanda ham puanıda 165 benim ise çok daha düşük

budurumda ben tercihlerimi ham punımlamı yapıcam yoksa 0.3 aobp puanı ilemği

bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz

Geri