Ülkede Bolluk, Bereket , Toplumsal Hareketsizlik varsa....

kaptan61ts

New member
Reaction score
0
Gelişmekte olan bizim gibi Ülkelerde ,gelişme sırasında (IMF,DÜNYA BANK,ULUSLAR ARASI BÜYÜK SİRKETLER) ekonomik, güçlerin kolları Ülkenin önemli noktalarında görev yaparlar.Bu kişileri normal vatandaştan ayırt edemezsin(çokları devşirme zihinliler ) zaten o vatan için çalıştığına yaptıklarının Millet için olduğuna inanmış,inandırılmış.Biz gelişene kadar o toplumda ve bulunduğu mevkide günden güne güçlenecek.Ülkenin gelişmesi Ekonomik olacak ki ,ekonomi Halka yansıtılacak ve halk ta kendi sosyal gelişimini tamamlayacak ve Ülke gelişmişlikte sınıf atlayacak.Uluslararsı güçler Gelişmekte olan böyle ülkelerin yönetimine de ortak olur.Nede olsa amaç Ekonomi değil mi.Halk bu safhada ne yapmalı Kendini yönetenlere ve Ülke durumuna bakmalı,Eğer Ülke de bolluk ,Toplumda toplumsal hareketsizlik varsa Herşey güllük güneşlik gösteriliyorsa bilki bugününü ve yarınlarını senden alıyorlar.EĞER ÜLKE DE KARABORSA,KITLIK VE TOPLUMSAL HAREKET VARSA BİLKİ SENİ YÖNETENLER HALKTAN YANA.SENİN GÜNÜNÜ VE GELECEGİNİ TEMİNAT ALTINA ALMAK İÇİN ULUSLAR ARASI GÜÇLERLE SAVAŞ VERİYOR....ULUSLARARSI GÜCLER YÖNETİMDE HALKINI DÜŞÜNEN VE VATAN AŞKI İLE DOLU KİMSELERİ İSTEMEZ HEMEN ORTAK OLDUKLARI ŞİRKETLERİ KAPATIR YADA GREV UYGULATIR,TOPLUMSAL TEPKİLERİ ARTIRMAK İÇİN LİDERLERE PARA VERİRLER...BU DÜZENİ HALK UYANIK OLUR SA BİR SİLKEMEDE KURTULUR.BU YANLIZ TÜRKİYEDE BÖYLE DEĞİL VAR BİZİM GİBİ BİRCOK ÜLKEE..
ÖRNEK Mİ ECEVİT İLE ÖZAL MENDERES İLE İNÖNÜ ....SİZ KARŞILAŞTIRIN FİKİRLERİNİZİ YAZIN DA ORTAK PATDA DA BİRLEŞELİM.."Koyun kurt ile Gezer di Fikir Başka Başka Olmazsa","Mesele Memleketse gerisi Gerisi Tefferruat.."TC de SATACAK 1 Şey Kalmadı (özel_eleştirme)

dediğin olay şu:TÜRKİYEDE GAZETEYİ TERSTEN OKUCAKSIN..özeti budur.

Evet arkadaşım güzel bir konuya değinmişsin ve haklısında, fakat bir eksik var.Ecevit olsun,İnönü olsun hiçbir zaman Vatanseverliklerinden hiç kuşku duymadım.Her ikisi de emperyalizmin yemi olmamak için mücadele etti.Örneğin İnönü;Emperyalizmin attığı yemlere kanan son dönemlerdeki güçsüz Osmanlının,ulusal çıkarlarımızı yanlış tanımlayan beceriksiz yöneticilerinin nasıl Osmanlının sonunu nasıl getirdiğini hepimiz biliyoruz.Allah'tan Atatürk'ün önderliğinde bu toplum,zorda olsa içinde bulunduğumuz badireleri atlattı ve yepyeni bir ideal yüklü bir Cumhuriyet kurdu ve bu Cumhuriyeti,Atatürk'ün ölümünden sonra var olan tehlikelerden korumak amaçlı,emperyalizme karşı tek güvencemiz olan Ordumuzun iaşesi için toplanan tahılı bile vermemek için direnen,Ulusal bilinçten yoksun halkı emperyalizmin propağandalarıyla kışkırtarak,genç Cumhuriyeti, idealist yöneticiler yerine,kolaylıkla etkisi altına alabildikleri yöneticileri,ülke yönetiminin başına getirebilmişlerdir.Öyle ki buğün İnönü,kıtlıkla anılabilmektedir.Oysa İnönü zamanında bu ülke,emperyalizme karşı dik durabilmeyi becerebilmiştir ve hiç bir zaman gerektiğinde restini çekmeyi bilmiş ve ülkeyi "müzik notası"acizliğine hiç bir zaman sokmamıştır.Daha sonraları emperyalist güdümlü hükümetler iktidar olmuş ve emperyalist güçlerin güdümündeki iktidarlar,bolluk ve bereket getirmiş gözükerek,borçlanmaya dayalı bir ekonomi uygulamaya giderek,kendi iktidarlarının sürdürülebilirliği adına popülist politikalar izliyerek,ülkemizin gelecegini ipotek altına almışlar ve devamlı şekilde hiç bir zaman iktidarlarını riske etmemek adına emperyalizme boyun eğmişlerdir.Allah'tan soğuk savaş nedeniylede,toprak bütünlüğümüze halel gelmemiştir.Bu durumun tek istisnası Ecevit'tir ki Kıprıs nedeniyle Abd'yi karşısına almış ve emperyalizmin ambargosuna maruz kalmıştır.Yine popülizm üstadı Demirel dönemlerinde borçlanma ve emperyalizm gibi kaygısı olmaması ve ülkenin üç beş tane tekeli etkisi altına alması nedeniyle kendi döneminde var olan temel ihtiyaçlar bolluğu,yine Demirel'in tekeller üzerindeki nüfusu nedeniyle,bir anda yokluğa dönüşebilmekteydi ki halk böyle terbiye edilip güdülebiliyordu ve Demirel kısa aralıklarla hep iktidara sahip olabiliyordu.Bahsettiğim eksiklikte burada ortaya çıkıyordu.Ecevit'in eksiği alavere ve dalaverelere aklının basmaması ve ekonomi bilimine fazla kafasının basmamasıydı ve çevresindeki üzerinde etkisi olanlarında basmamasıyla birlikte çevresindekilerin kendi nüfuslarını egemen kılmak adına ekonomiye eğemen kişileri ekonomiye getirememeleri bu tür iktidarların bu ülkenin başında olmalarını engellediğini düşünüyorum.

O zaman İnönünün tek partli dönemine geri dönelim.

esfanu' Alıntı:
O zaman İnönünün tek partli dönemine geri dönelim.
Benim için hiç bir sakıncası yok.Tabi ki Atatürk gibi bir lider bulabilirsek.

Ecevit le Özal değilde
Ecevit ile Demirel karşılaştırmasını yapmak daha mantıklıdır.Çünkü Ecevit ve Demirel sayı olarak Özal a göre daha çok kez Başbakanlık görevinde bulunmuşlardır.

Menderes-İnönü karşılaştırmasını yapmak yaşımız itibarı ile zor.Tabi ikisi hakkında da genel anlamda olumsuz düşündüğümü söyleyebilirim.

Toplumda toplumsal hareketsizlik varsa Herşey güllük güneşlik gösteriliyorsa bilki bugününü ve yarınlarını senden alıyorlar

cümlesine harfiyen katılıyorum.Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği "istikrar" sözcğünün karşılığı bu cümlede açıklanmış olsa gerek!

Krizleri ekmek kuyruklarını yağ kuyruklarını tüp kuyruklarını kardeşin kardeşe vurduğu dönemleri darbeler eşittir sizin daha iyidir dediğiniz liderler.

Elais' Alıntı:
Krizleri ekmek kuyruklarını yağ kuyruklarını tüp kuyruklarını kardeşin kardeşe vurduğu dönemleri darbeler eşittir sizin daha iyidir dediğiniz liderler.
1974-1980 arası yaşanan yağ, sigara, tüpgaz kuyruklarının,yoklukların sebebi, Kıbrıs Harekatı ve adaya Türk askerinin ABD'den izinsiz çıkması ile bunun sonucunda ABD'nin Türkiye'ye ekonomik ambargo koyması idi. ABD'ye gösterilen Kıbrıs başkaldırısı ve Türklerin ayağa kalkışı, ne pahasına olursa olsun önlenmeliydi.Bu terörle , iç savaş zorlamasıyla ,ekonomik bozulma ve çöküşle yapılmış. 1974-1980 arası bu tablo yaşanmış ve yaşatılmış.24 Ocak 1980 devalüsayonuyla olumsuz gidiş iyce alevlenip 12 Eylül 1980 darbesi sonucu ülkemiz ABD'nin istediği çizgiye yeniden oturtulmuş.12 eylülden sonra ABD’nin Türkiye üzerindeki yoğun baskısı, kısmi baskıya dönünce, ülke içersinde korkunç bir şekilde yaşanan terörü bitirmiş, ekonomik sorunun TÜSİAD yönü ve kuyruklardaki görüntüler silinmiş, bölücü terör uyutulmuş (1984’e kadar) ASALA kaynaklı dış terör 1984 de sıfırlanmış ya da daha doğru bir ifade ile PKK’nın içine monte edilmiştir
Ancak o karanlık dönemlerde çekilen onca sıkıntının en büyük nedeni olan ABD'ye kafa tutmamızın ve bunun sonucu gerçekleştirilen Kıbrıs harekatınının 20 yıl sonra AKP Hükümeti tarafından üçüncü ülkelerin arzuları doğrultusunda, ne yazık ki, “bir adım önde olmak” gibi, “almadan vermeye” dayanan, tutarsız bir dış politikaya kurban edildiğini görmek çok üzücü.

sedapinar' Alıntı:
1974-1980 arası yaşanan yağ, sigara, tüpgaz kuyruklarının,yoklukların sebebi, Kıbrıs Harekatı ve adaya Türk askerinin ABD'den izinsiz çıkması ile bunun sonucunda ABD'nin Türkiye'ye ekonomik ambargo koyması idi. ABD'ye gösterilen Kıbrıs başkaldırısı ve Türklerin ayağa kalkışı, ne pahasına olursa olsun önlenmeliydi.Bu terörle , iç savaş zorlamasıyla ,ekonomik bozulma ve çöküşle yapılmış. 1974-1980 arası bu tablo yaşanmış ve yaşatılmış.24 Ocak 1980 devalüsayonuyla olumsuz gidiş iyce alevlenip 12 Eylül 1980 darbesi sonucu ülkemiz ABD'nin istediği çizgiye yeniden oturtulmuş.12 eylülden sonra ABD’nin Türkiye üzerindeki yoğun baskısı, kısmi baskıya dönünce, ülke içersinde korkunç bir şekilde yaşanan terörü bitirmiş, ekonomik sorunun TÜSİAD yönü ve kuyruklardaki görüntüler silinmiş, bölücü terör uyutulmuş (1984’e kadar) ASALA kaynaklı dış terör 1984 de sıfırlanmış ya da daha doğru bir ifade ile PKK’nın içine monte edilmiştir
Ancak o karanlık dönemlerde çekilen onca sıkıntının en büyük nedeni olan ABD'ye kafa tutmamızın ve bunun sonucu gerçekleştirilen Kıbrıs harekatınının 20 yıl sonra AKP Hükümeti tarafından üçüncü ülkelerin arzuları doğrultusunda, ne yazık ki, “bir adım önde olmak” gibi, “almadan vermeye” dayanan, tutarsız bir dış politikaya kurban edildiğini görmek çok üzücü.

Tutarlı dış politakıyı iyi bilirsiniz. Hem AB ye karşı çıkarsınız hem ambargodan yakınırsın, Unutma dünyada da savaştan çıktı bizim durumumuz şimdi orta da git bi bak bi ingiltre metrosuna arapsaçı gibi Almanya nın ekonomisini yaşam standardını gör Japonyaya bak atom bombası yedi dimdik teknonloji devi, bu ülke yağ mı üretemedi bu ülke buğday mı üretemiyodu ekmek karneyleydi, o günkü nüfüs bugünün yarısıydı yok savaştan çıkmış yok amerika ambargo koymuş kendinizi kandırın. İnönü, Ecevit, CHP bu ülkeye hiç bi zaman fayda vermemiştir vermez de Hem ülkücüyüm diye geçiniyosunuz gelipte CHP yi övüyosunuz. Şimşek çaksa AKP den bileceksiniz. Sizin bu paronayklığınızla sizinle hiç bir yere varılmaz. Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum ben takım tutar gibi parti tutmam mevcut düzende daha iyi parti görürsem ona oy veririm. Benim için Türkçülük, Kürtçülük, Laikçilik, dincilik ilgilendirmez. Ben 2001 ekonomik krizde çalıştığım şirketin battığını bilirim ben nasıl işsiz kaldığımı bilirim, kim vardı o zamn ANAP_DSP_MHP hükümeti vardi. şimdi çok şükür herşeyim düzgün muntazam 5 sene içinde araba aldım ev de alcam Allahın izniyle siz oturun evde gecenin bi saati kalkın yorum yazınn....ABD ye kafa tutmuşmuş. Sonra o ABD geldi APO yu teslim etti. O hükümetin liderde Ecevitte nasıl oldu verdiler anlamdık dedi

Elais' Alıntı:
Tutarlı dış politakıyı iyi bilirsiniz. Hem AB ye karşı çıkarsınız hem ambargodan yakınırsın, Unutma dünyada da savaştan çıktı bizim durumumuz şimdi orta da git bi bak bi ingiltre metrosuna arapsaçı gibi Almanya nın ekonomisini yaşam standardını gör Japonyaya bak atom bombası yedi dimdik teknonloji devi, bu ülke yağ mı üretemedi bu ülke buğday mı üretemiyodu ekmek karneyleydi, o günkü nüfüs bugünün yarısıydı yok savaştan çıkmış yok amerika ambargo koymuş kendinizi kandırın. İnönü, Ecevit, CHP bu ülkeye hiç bi zaman fayda vermemiştir vermez de Hem ülkücüyüm diye geçiniyosunuz gelipte CHP yi övüyosunuz. Şimşek çaksa AKP den bileceksiniz. Sizin bu paronayklığınızla sizinle hiç bir yere varılmaz. Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum ben takım tutar gibi parti tutmam mevcut düzende daha iyi parti görürsem ona oy veririm. Benim için Türkçülük, Kürtçülük, Laikçilik, dincilik ilgilendirmez. Ben 2001 ekonomik krizde çalıştığım şirketin battığını bilirim ben nasıl işsiz kaldığımı bilirim, kim vardı o zamn ANAP_DSP_MHP hükümeti vardi. şimdi çok şükür herşeyim düzgün muntazam 5 sene içinde araba aldım ev de alcam Allahın izniyle siz oturun evde gecenin bi saati kalkın yorum yazınn....ABD ye kafa tutmuşmuş. Sonra o ABD geldi APO yu teslim etti. O hükümetin liderde Ecevitte nasıl oldu verdiler anlamdık dedi
Bu kadar gerçeklerden uzak,yanlış bilgilendirilmiş biri olarak bu çarpık yazılarınıza cevap vermek çok güç ama deneyeyim;
*AB'ye karşı olduğumuzu nerden çıkartıyorsunuz?AB'ye eşit şartlarda,Ulusal benligimizi kabul etmiş ve Ulusal değerlerimize karşı tarafında saygı göstermesi durumunda AB'ye girilebilir fakat karşı tarafta samimiyetsizlik,ulusal değerlerimize sayğısızlık,fırsat buldukça bizim zaaflarımızdan faydalanmaya çalışan,bizim ne olursa olsun girelim türü çabalarımızın bilinciyle,bu kompleksimizden faydalanmaya çalışan bir AB'ye her vatandaşımızında karşı olması aslında ulusal çıkarlarımız gereği olmalıdır.
*Ülkemiz demokrasiyle yönetilir ve seçilen yöneticileri sevmesek ve oy vermesek bile normal olan onlara iktidardayken,Ulusal çıkarlarımız doğrultusunda onlara destek vermemiz gerekir diye düşünüyorum.Eğer seçtiğimiz siyasiler Ulusal konularda bir karar almışlarsa onların arkasında olmalıyız ve Kıbrıs konusu nedeniyle gelen amborgo nedeniylede,o zaman bütün millet olarak heyacanla o günkü hükümetin arkasında olunmuştur ve Ulusal çıkar gereği bir hak peşinde koşuyorsanız;gerekirse savaşı,gerekirse amborgoyu ülke olarak göğüslemek zorundasınız.Çünkü her işin bir riski vardır.Eğer riski göze almazsanız,hiç kimse sizi Ulus olarak adam yerine koymaz ve koyduğunuz kırmızı,sarı ne kadar çizği varsa hepsini siliverirler vede üstelik Başbakanımız çıkar ve "nota verelim" diyenlere "O nota müzik notası değil"deyiverir.O nedenle Ulusal irade gerektiği yerde bunu serğileyemezsen ve olabilecek bir savaş karşısında iaşe yönünden,tedarik gerektiği zamanda iktidarın arkasında durmazsak ve bunu yapmadıgımız gibi senelerce sonra ,yok İnönü halkın bugdayını gaspetti kötü,Yok Ecevit amborgo nedeniyle ülkeyi,sana yagsız,sigarasız bıraktı der ve o günkü siyasi çıkarlarınız doğrultusunda kullanmaya kalkarsanız bu kişiliksiz ve ucuz siyaset yapma şekli olur ve gelen hükümet başkanıda "müzik notası" tarzı olur.
*CHP,DP,AKP...bu ülkenin bağrından çıkmış partilerdir ve her partinin az yada çok faydaları ve zararları ülkemize olmuştur. İnönü,Ecevit'te bu ülkeye siyasi olarak,üstelik İnönü cephede asker olarak,Lozan'da müzakereci olarak hizmet etmişlerdir.Ecevit'in kim olup olmadığını git değer bilen işçiye ve emekçiye sor ve göreceksin o ilk sosyal güvenlik yasalarının onun zamanında getirdiğini sana,gözlerindeki ışıltıyla söyleyecektir.Ama sakın bir tarikat kaynaklı kişiye,yada basından öğrenmeye kalkma ki sanıyorum sizin kaynaklarınız orası ve nankör olmayın.Müslüman değer bilir ki bir kahvenin kırk yıllık hatırını gözetir.İnönü olsun, Ecevit olsun,mutlaka ve mutlaka sanada faydası olmuştur.Ecevit olsun,İnönü olsun hatalar yapmıştır fakat ihanet etmemiştir,nankörlük etmemiştir hiç bir zaman bu memleketeve kesinlikle Vatanseverliklerinden en ufak kuşku duyamam....
*Sizin işinizin çok iyi olduğunu söylüyorsunuz ve Allah'ım çok daha fazlasını versin size dilerim fakat bu edindiğiniz mallarda, inşaallah haram yoktur da hayrını görürsünüz...
Not;Anadolu üniversitesi ders kaynaklı bir link veriyorum.İnşaallah faydalanırsınız.http://www.aof.edu.tr/kitap/IOLTP/1269/unite05.pdf

He orda dur işte benim babam Tekel işçi emeklisi 70 yaşında senden daha çok görmüştür kimin ne olduğunu kimseye soracak değilim. İnönü yü övmüşsün Atatürk tarafından Kapanan mason localarını acan kişi Türk parasına Atatürk resmini çıkarıp yerleştiren kişi ki bizde isbatı da var babamda inönü resimli 10 larca para var ve Biz uydurma yazıları okuyarak değil yaşayan insanlarla yetiştik. İsmet inönün savaştaki başırları değil ülke idaresindeki başaralırından bahsetmek uygundur. Size yukarda örnek verdim savaştan çıkan ülkeleri siz hala olayı saptırıyorsunuz.. Sizin söylediklerinizi Yarım yüzyıl gördü bu millet sizin zihniyetinizle senelerini kaybetti. Malum İstanbul 8 şeritli VATAN caddesi yapılırken malum CHP zihniyeti Uçak mı indireceksiniz diye muhalefet etmişti. Adnan menderes orayı yaparken sabah belediye başkanı gibi gelir kontrol edermiş ve 3 ayda bitirmiş. Ecevitin CHP side 1. Köprü yapına karşı çıkmıştı.İstanbul Boğaz köprüsü 1957 de Adnan Menderes önerdi 1970 Süleyman Demirel tarafından başlanmıştı. Ben köyümde Elazığda 1990 da Elektrik olmadığı hatırllyorum. Özal zamanın da geldi. Bu memleket için çivi bile çakmadılar lafı doğrudur, Onların zamanın da en aç en sefil en kanlı felaket dolu yıllarını gördü....

Elais' Alıntı:
Tutarlı dış politakıyı iyi bilirsiniz. Hem AB ye karşı çıkarsınız hem ambargodan yakınırsın ..... İnönü, Ecevit, CHP bu ülkeye hiç bi zaman fayda vermemiştir vermez de Hem ülkücüyüm diye geçiniyosunuz gelipte CHP yi övüyosunuz. Şimşek çaksa AKP den bileceksiniz. Sizin bu paronayklığınızla sizinle hiç bir yere varılmaz. Daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum ben takım tutar gibi parti tutmam mevcut düzende daha iyi parti görürsem ona oy veririm. Benim için Türkçülük, Kürtçülük, Laikçilik, dincilik ilgilendirmez. Ben 2001 ekonomik krizde çalıştığım şirketin battığını bilirim ben nasıl işsiz kaldığımı bilirim, kim vardı o zamn ANAP_DSP_MHP hükümeti vardi. şimdi çok şükür herşeyim düzgün muntazam 5 sene içinde araba aldım ev de alcam Allahın izniyle siz oturun evde gecenin bi saati kalkın yorum yazınn...

Osmanlı İmparatorluğu son dönemlerde savaştan kazandığı toprakları masabaşında verdi.Korkarım Kıbrısta oyle olacak,Tutarlı politaka "cözümsüzlük çözüm değil"mantığı ile 30 yıllık bir adavayı batırmak değildir...Yakında kıbrıs' daki mülk edinme davaları AB mahkemesinde sonuçlanacak.Sonuca göre konuşuruz...:goz:
İnönü ATATÜRK ile Meydanlarda TC icin savaştı..Ecevit Kıbrıs İcin Emperyalizmle savaştı
CHP ise Son dönemde dik duruşunu Bozmadı, AKP VE İŞBİRLİKCİLERİ İLE MÜCADE ETTİ.TARİH BUNLARI YAZDI CHP NİN MECLİSE GİRMEDİĞİNİ NEDENİ Nİ DE....!
ÜLKÜCÜ KİM...Dava güden kim..Ben VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER MİLLİ DUYGULARLAN HAREKET EDERİZ.BUNU BİR PARTİYE MAL EDEMEZSİN O PARTİ MİLLİ DUYGULARIMIZI TAMAMEN TATMİN EDEMEZ..BEN BU ÜLKENİN İNSANINI,DOĞASINI,YAŞAM ŞEKLİNİ SEVERİM ...
EKONOMİYE FAZLA GÜVENME 2001 DE Kİ VE ÖNCEKİ KRİZLERDEN 2 KAT DAHA AĞIR BİR KRİZ BİZİ BEKLİYOR..BAKTA ZARAR ETME :melek

kaptan61ts' Alıntı:
Osmanlı İmparatorluğu son dönemlerde savaştan kazandığı toprakları masabaşında verdi.Korkarım Kıbrısta oyle olacak,Tutarlı politaka "cözümsüzlük çözüm değil"mantığı ile 30 yıllık bir adavayı batırmak değildir...Yakında kıbrıs' daki mülk edinme davaları AB mahkemesinde sonuçlanacak.Sonuca göre konuşuruz...:goz:
İnönü ATATÜRK ile Meydanlarda TC icin savaştı..Ecevit Kıbrıs İcin Emperyalizmle savaştı
CHP ise Son dönemde dik duruşunu Bozmadı, AKP VE İŞBİRLİKCİLERİ İLE MÜCADE ETTİ.TARİH BUNLARI YAZDI CHP NİN MECLİSE GİRMEDİĞİNİ NEDENİ Nİ DE....!
ÜLKÜCÜ KİM...Dava güden kim..Ben VE BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER MİLLİ DUYGULARLAN HAREKET EDERİZ.BUNU BİR PARTİYE MAL EDEMEZSİN O PARTİ MİLLİ DUYGULARIMIZI TAMAMEN TATMİN EDEMEZ..BEN BU ÜLKENİN İNSANINI,DOĞASINI,YAŞAM ŞEKLİNİ SEVERİM ...
EKONOMİYE FAZLA GÜVENME 2001 DE Kİ VE ÖNCEKİ KRİZLERDEN 2 KAT DAHA AĞIR BİR KRİZ BİZİ BEKLİYOR..BAKTA ZARAR ETME :melek

Sizin bu ileri görüşlülüğünüz öldürecek beni.. Sizin savunduklarınızda çok ileri görüşlü durum ortada.. İşbirlikçiler asıl sizde İsmail Cem leri Kemal Dervişleri unutma Hüsamettin Özkanlarda unutma. CHP dik durmuş sizin görüş Tarihinin en çok oyunu aldınız. Kendi liderinin varlığını koruyaman Lideri Başarsız halka uzak halka tarih boyu bir kazanç vermemiş bir CHP duruşu.. Ülkücü kim? zamanın da yoldan ceviren sağcımısın diyen solcuysa kafasına kurşunu sıkanlar, solcu kim aynı.. sizin Milli duygularınız var % 47 nin yoq sizi akılısınız gerisi Aziz Nesin söylemi aynısınız. Felaket tellalı hiç bir zaman yapıcı olmayan hep yıkıcı düşünce Halkın seçtiğine karşı halka hakaret eden ve Biz Neden Hep başarısız demiyen...

Siz oturun kriz bekleyin atı alan üsküdarı geçer.

Elais' Alıntı:
....Benim için Türkçülük, Kürtçülük, Laikçilik, dincilik ilgilendirmez. Ben 2001 ekonomik krizde çalıştığım şirketin battığını bilirim ben nasıl işsiz kaldığımı bilirim, kim vardı o zamn ANAP_DSP_MHP hükümeti vardi. şimdi çok şükür herşeyim düzgün muntazam 5 sene içinde araba aldım ev de alcam Allahın izniyle siz oturun evde gecenin bi saati kalkın yorum yazınn

keserek alıntı yaptığım için üzgünüm ama öncelikle şunu söylemek isterim.Bu ülkede ya da sınırı biraz daraltacak olursak bu forumda kimsenin birilerinin malında gözü olduğunu söyleyemeyiz.İşsizlik büyük sorun tabi ve de parasızlık Allah hepimize daha çok iş aş para özellikle de huzur versin.Ancak izniniz varsa yanlış anlamayacağınızı umarak bir tespit yapmak ve bazı sorular sormak istiyorum.

Siz ekonomik durumunuza ve değişen hayat standarınıza göre mi oy veriyorsunuz acaba???Yani ülke devlet ne olursa olsun ama benim durumum iyi olsun hep "ben" daha iyi oluyum.ya da başka bir açıdan bakarsak, acaba AKP nin düşünce tarzı tam olarak bu mudur?

Peki bir soru daha Mehmetçiklerimiz dağda şehit olduklarında ancak sizin ekonomik durumunuz eskisine göre iyiye gittiğinde "Kürtçülük" konusu hala sizi endişelendirmez mi?
Orada şehit olan "o insanlar" acaba kimler daha huzurlu uyusunlar daha rahat çalışsınlar ve yaşasınlar diye şehit oldular oy verirken bunları da düşünmek gerekmez mi?

Peki bu durumda herşeyi kişisel ekonomik durumumuza bağlayıp ona göre oy vermek içinden çıkamadığımız bir büyük çelişki değil midir???

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Siz ekonomik durumunuza ve değişen hayat standarınıza göre mi oy veriyorsunuz acaba???Yani ülke devlet ne olursa olsun ama benim durumum iyi olsun hep "ben" daha iyi oluyum.ya da başka bir açıdan bakarsak, acaba AKP nin düşünce tarzı tam olarak bu mudur?.

Ben AKP temsilcisi değilim sadece oy verdim hiç bir siyasi düşünceye kendimi kullandırmam.
Ben sadece kendi adıma konuştum benim gibi çok insan da gördüm. Başarız olanların kendilerine bahanelerde uydurduğunu gördüm. İnsanlar ev sahibi oluyolar gel gör İstanbul her yeri şantiye insanlar çalışıyo ve ev mal mülk sahibi oluyorlar. Bu da istikrar dan dolayıdır. İstikrar da Ayakta duramayan hasta bi adamı başbakan yapan istikrarsız insanlardan sonra doğdu, Bu milletin birilerine ihtiyacı vardıı o boşluğu da AKP çok az olsa da doldurdu.[/QUOTE]

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Peki bir soru daha Mehmetçiklerimiz dağda şehit olduklarında ancak sizin ekonomik durumunuz eskisine göre iyiye gittiğinde "Kürtçülük" konusu hala sizi endişelendirmez mi?.
Orada şehit olan "o insanlar" acaba kimler daha huzurlu uyusunlar daha rahat çalışsınlar ve yaşasınlar diye şehit oldular oy verirken bunları da düşünmek gerekmez mi?.

Bak arkadaşım ben Ağrıda askerlik yaptım. Gönüllü Tunceli operasyonlara katıldım. Gebertmiş olduğumuz teröristlerin önümüzde çesetleri var keşke şu anda gösterme imkanı olsada göstersem he Kürtçülük ayrı bir konu.. Sen askerliğini bile yapmamışsındır.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
peki bu durumda herşeyi kişisel ekonomik durumumuza bağlayıp ona göre oy vermek içinden çıkamadığımız bir büyük çelişki değil midir??

Saçma sapan bi cümle ne demek istemişsin anlamadım.

Elais' Alıntı:
Önce insanların hangi saatte yorum yapacaklarına siz karar vermeyeceksiniz.Evet ülkücüyüm,milliyetçiyim ve Atataürk'çüyüm.Bundanda gurur duyuyorum.Ve ülkücülüğü kimseden öğrenmiycem.Bir ülkücü herşeyden önce vatanseverdir ve vatanına yapılan en küçük bir hizmeti dahi kimden gelirse gelsin hayırla anar.Bu anlamdada rahmetli Bülent Ecevit insan olarak sadeliği ve dürüstlüğüyle siyasetçi olarak da ülkemizin milli onurunu herşeyden üstün tutan yanıyla saygıyla anacağım bir kişidir.Gerçekleştirdiği Kıbrıs harekatı ve bunun çerçevesinde ABD emperyalızmine karşı dik duruşu her Türk Milliyetçisi için gurur vesilesidir.1974 Barış Harekatından sonra Türkiye, Amerikanın ambargosuyla sıkıntılar yaşamış ancak Ecevit’in dirayetli, cesur duruşuyla teslim olmamış ve Atatürkçü,tam bağımsızlığa dayalı dış politikasını sürdürmüştü.
Ecevit AB konusundada ülke onurumuza yakışır bir tutum içinde davrandı.2000 yılı Kasım ayında açıklanan Katılım Ortaklığı Belgesinde AB, Kıbrıs konusunu yeniden gündeme getirerek Anavatan Türkiye’den 1999 Zirvesi’nin rövanşını almaya kalkmıştı.Başbakan Ecevit’in o tarihte yaptığı açıklama, şu anda iktidarda bulunan AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın ders alması gereken niteliktedir.Açıklama onurlu dış siyasetin nasıl yapılması gerektiğine çok önemli bir örnektir.Ecevit Kıbrıs konusunu Anavatan Türkiye’nin önüne ön şart olarak getirmek isteyen AB yetkililerine şöyle diyordu:”Türkiye Kıbrıs konusu ile Avrupa Birliği adaylığı arasında bir bağlantı varlığını kabul edemez. Kıbrıs konusu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kıbrıs Rum yönetimi arasında bir konudur. Türkiye, bu konudaki kararlı tutumu bilinerek Avrupa Birliği’nde üye adaylığına alınmıştır.
Bütün bunları takdir etmek CHP yi savunmak değildir.Kaldıki Ülkemize hizmet CHP den de gelse sadece egolarımı tatmin için bunu yok saymak ne milliyetçiliğe nede dinimizdeki vefa duygusuna yakışır.
Arabanızı iyi günlerde kullanamanız en büyük dileğim.Ancak o 5 yıl içinde herkes sizin kadar şanslı değildi.Aydın ovasında pamuk nerdeyse ekilmiyor, Ankara, Amasya, Eskişehir vb. bir çok ilimizde artık köylümüz pancar ekmiyor... Nerdeyse bütün çimento fabrikalarımız Fransız'lar tarafından alınmış.. Telekom, Tüpraş....
Buğday Üreticisini Akp İktidarı Perişan Etti..
Geçen yıl üretici maliyetinin yüzde 25-30 daha altında bir fiyatla buğday sattı, üreticinin ürününün bittiği dönemde fiyatlar yükselmeye başladı, şu anki piyasa fiyatları üretici satış fiyatının yüzde 30 fazlası. Çiftçi yine kaybetti.Esnafın büyük bölümü kepenklerini kapattı. Asıl tehlikeli olan ise, esnafın pek çoğunun evi ve dükkânı ipotekli durumda.
İşsiz kalmaktan söz etmişsiniz.Siz iş bulmuşsunuz ne mutlu.Ama bakın işsizlik 5 yılda nasıl düşmüş(!).

Aralık 2000, Hürriyet. İşsizlik geriledi, yüzde 5.6′ya düştü. Ekim 2001, NTV. İşsizlik geriledi, yüzde 8.5′e düştü. Aralık 2002, Takvim. İşsizlik geriledi, yüzde 9′a düştü. Eylül 2004, Milliyet. İşsizlik geriledi, yüzde 9.3′e düştü. Mayıs 2005, Vatan. İşsizlik geriledi, yüzde 9.5′e düştü. Temmuz 2005, Radikal. İşsizlik geriledi, yüzde 10′a düştü. Aralık 2005, Zaman. İşsizlik geriledi, yüzde 10.3′e düştü. Aralık 2006, Sabah. İşsizlik geriledi, yüzde 10.4′e düştü. Mart 2007, Referans. İşsizlik geriledi, yüzde 10.5′e düştü. Nisan 2007, Yeni Şafak. İşsizlik geriledi, yüzde 11′e düştü. Ve… Mayıs 2007, CNNTÜRK. İşsizlik geriledi, yüzde 11.4′e düştü.
Görülüyorki sizin gerçeğiniz 70 milyonun gerçeğiyle hiçde örtüşmüyor...

Elais;Anladım ki,mitinglerinde "84 yıllık pislik temizlenecek" şeklinde propaganda yapan kafaların etkisindesin.Sana ne anlatılsada farketmez.Yine sana empoze edileni,doğrun kabul edeceksin."İnönü'nün cephede ne yaptığı beni ilğilendirmez" diyebilenden de zaten farklı bir şey beklenmez.Sizlere göre, İnönü solcudur yani dinsizdir.Bu nedenle ağzıyla kuşta tutsa sizler için bir değer ifade etmez.Sağcılık solculuk,ideolojik kavramlardır ve dinle alakası yoktur.Bizlerde birer Atatürk Milliyetçisiyiz.O nedenle yalançı bahar ekonomilerine inanıp,kendi kişisel çıkarlarımız için,Ulusal çıkarlarımızdan tavizler verebilecek tüplerden hiç değiliz.Allahım vatanımızı,aymazların gafletinden korusun...

Elais' Alıntı:
Sizin bu ileri görüşlülüğünüz öldürecek beni.. Sizin savunduklarınızda çok ileri görüşlü durum ortada.. İşbirlikçiler asıl sizde İsmail Cem leri Kemal Dervişleri unutma Hüsamettin Özkanlarda unutma. CHP dik durmuş sizin görüş Tarihinin en çok oyunu aldınız. Kendi liderinin varlığını koruyaman Lideri Başarsız halka uzak halka tarih boyu bir kazanç vermemiş bir CHP duruşu.. Ülkücü kim? zamanın da yoldan ceviren sağcımısın diyen solcuysa kafasına kurşunu sıkanlar, solcu kim aynı.. sizin Milli duygularınız var % 47 nin yoq sizi akılısınız gerisi Aziz Nesin söylemi aynısınız. Felaket tellalı hiç bir zaman yapıcı olmayan hep yıkıcı düşünce Halkın seçtiğine karşı halka hakaret eden ve Biz Neden Hep başarısız demiyen...

Siz oturun kriz bekleyin atı alan üsküdarı geçer.

SÖZLERİNDE NE KADAR GERÇEKCİSİN.EGER AKAP NİN ATINA BİNECEKSEN TEZ İNERSİN BİLESİN.KEMAL DERVİŞ İSMAİL CEM EVET HATALARI VAR KABUL EDİYORUM ONLARIN YAPMADIĞINI sayın un kacıran _ile ali babadan abDULLAH KÜL yaptı...öZELLEŞTİRME imf POLİTİKALARI,KIBRIS
%47 Yİ ANALİZ EDELİM..KİM BU %47 KİŞİLER
1-PARA BARONLARI
2-TARİKAT LİDERLERİ
3-YAKACAK,YİYECEK VE MEVKİ ,ALAN KİŞİLER
4-BU KURU KALABALIĞA BAKIP ALDANANLAR (SÜRÜ MANTIĞI)
----------------------------------------------------------------------------
HERKES BİRŞEYLER DİYOR BENCE SORUN HALKTA HALK LAİK CUMHURİYETE LAİK Mİ.YOKSA OSMANLI İMPARAORLUĞU DÖNEMİNDEKİ GİBİ KUL OLMALIMI.KENDİ KENDİNİ İDARE EDEMEYEN HALK REJİMİNE NASIL SAHİP CIKAR VE BU NİMETTEN FAYDALANIR.YA BU ÜLKEDE ŞERİAT DÜZENİ GELECEK HALK TEKRAR CUMHURİYET İÇİN ŞAVAŞA CAK YADA ŞERİAT GELECEK ONLAN YAŞAYACAGIZ....ATATÜRK İSTESEYDİ TEOKRATİK DÜZEN KURAR VE İMPARATORLUĞUNU DEVAM ETTİRİRDİ.AMA O HALK KAHRAMANIYDI.ONUN DÜNYEVİ DEĞERLERLE İŞİ YOKTU.O TÜRK TOPLUMUNUN VATANINI VE KUTSAL DEĞERLERİNİ KURTARMAK ADINA SAVAŞ VERDİ.BİZDE BU DEĞERLERE SAHİP CIKACAK MIYIZ YOKSA SÜRÜ MANTIĞI İLE YARGILAMADAN VE YORUMLAMADAN HERŞEYE EVET DİYENLERE BİZDE EVET Mİ DİYECEGİZ.CUMHURİYET KENDİ ÖZ DEĞERLEİNE KARŞI 85 YILDIR SAVAŞ VERİYOR...(irticai faaliyet) PKK TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI SİLAHLI MÜCADELE EDİYOR.PEKİ SİLAHSIZ VE NİAZMİ İÇTEN İÇE CUMHURİYETİ KEMİRENLER ONLAR NERDE ADI KONMAMIŞ İÇ SAVAŞ.DEVLET KADROLARI ARASINDA.....PKK NIN DESDEKCİSİ DE MECLİSTE OLDUMU TAM DEMOKRATİK ORTAM..[NOT:AKP NİN İÇİNDE DTP DEN COK PKK SEMPATİZANI MİLLET VEKİLİ VAR.]YA İRTİCA DEDEKCİLERİ ONLAR NERDE...AY DA MI..:melek

valla inönüyü tanıdıklarımdan büyüklerimden hiç övülünecek şeklinde duymamıştım yoksa çevremdekiler bu ülkede yaşamadılarmı

yine herzamanki gibi ülke elden gidiyor safsataları yok neymiş biz daha büyük bir kriz bekliyormuş (SIRF AKP GİTTSİN DİYE ÜLKEYİ FELAKETE SÜRMEK NASIL BİR MİLLİYETÇİLİK)

yani yine sırf yazmak için yazmışsınız

hepinizi yazdıklarını tek tek irdelemek istemiyorum.
(mesela asala yurtdışında türklere karşı yaptığı eylemlerin çoğunda o ülkelerden destek alıyor ve hiç bir ülke buna ses çıkarmıyordu taki bir saldırıda avrupa vatandaşlarının ölmesine kadar. ondan sonra asalaya karşı olan destek düştü vs vs)

eğer masada birşey kaybetmek istemiyorsan elinin güçlü olması gerekir. buda ekonomi, insanlara adam akıllı eğitim (ideolojiden arındırılmış), akseri güç ve sana destek olacak başka devletler olması gerekmektedir.

İşte biz kendimizi böyle tanıtıyoruz. dünya bizi nasıl tanıyor biz nasılız hinsanların karakterleri nekadar aşağılık olmuş hiç kimsenin kimseye güvenmediği bir ülke olmuşuz.

bunlar son 5 yılda olmadı herhalde veya sadece hacı hoca tayfasından olmadı biraz özeleştiri yapalı

EĞER ÜLKEMİZİ ÇOK SEVİYORSAK GERÇEKTEN ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞALIM.

böle gereksiz dayanaksız sanki birşeyler yaşanmamış gibi çocuk kandırmaya çalışarak biryerlere varaamayız

şimdi bi baktım google da inönü hükümet yazdım 1. inönü hükümeti ..... 4. inönü hükümeti
ecevit bunlar okadar ülke başında durmuşlar gerçekten ne yapmışlar
YA BİZ MİLLET OLARAK TEMBELİZ YADA BAŞA GELENLER ÜLKEYİ YERİNDE SAYDIRDI.

ŞÖYLE DÜNYADA SAVAŞTAN ÇIKMIŞ HERHANGİ BİR ÜLKEYE BAKIN KISA SÜRELERDE NELER YAPABİLDİKLERİNE BİR DİKKAT EDİN

BİRDE ATATURKTEN SONRA (OSMANLI DEMIYORUM) 80 YILIIK BIR SUREDE BIZ TURKLERIN KADARDAR BUYUDUGUMUZE

kızıldereli atasözü der ki "ağacın büyüklüğünü gölgesinden Devletin büyüklüğünü düşman sayısından anlarsın."Biz yerimizde saymamışız sadece savaştığımız alan geniş.Bu kadar düşmanı olan kaç ülke var ; cok büyük devletiz'de ondan olmasın.akp gider başka atanmış parti gelir EMPERYALİZME HİZMET EDECEK GÖNÜLLÜ ALAYLAR KURMUŞLAR .ONLAR Kİ BAĞIMSIZLIK ATEŞİNE DÜŞMEMİŞ KİŞİLERDİR.ASALAKÇA YAŞARLAR...
AKP NE YAPTI ÖZELLEŞTİRME.ÖZAL ÖZELLEŞTİRMEYİ ZARAR EDEN KAMU KURUMLARI İÇİN SÖYLEMİŞTİ. :( SATTIĞIN KAMU KURUMLARI SAYESİNDE MODERN KÖLELİĞİN YOLU AÇILDI.SEN ÇALIŞ YABANCI KAZANSIN PARAYI KENDİ MEMLEKETİNE TRANSFER ETSİN...AKP TARIMI VE HAYVANCILIĞI KATLETTİ.PARADAN 0 ATTI ENBUYUK PARA 20YTL İKEN OLDU 100YTL :( ENFLASYON (SİNSİ) OLDU.ENFLASYON NASIL DÜŞER..SADECE KAĞIT ÜZERİNDE.ENFLASYON HESAPLAMA PAKETİNİ DEĞİŞTİRİRSİN..DAHA NELER NELER..OLAN HALKA HALK AKILLANMADIKÇA COOK CEKECEK.ÖNCEKİ SİYASİ LİDERLERE BAKIN DA ÜLKEMİZE ATANAN (BAŞBAKAN,VEKİL...)LERIN SOSYO EKONOMİK DURUMLARI AYNI DAHA DA İYİ OLACAK...EMPERYALİZME HİZMET ETTİKÇE.ETMEZSEN SEFALET VE KARĞAŞA ÜLKEYİ BEKLİYOR.

Geri