çarşaf kimin uydurması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SEGMEN

İstiklal Mahkemesi Hakimi
Reaction score
0
Bu fetva çok tartışılacak!

El Ezher rektöründen açıklama...

İslam dünyasının en etkili eğitim kurumu El Ezher Üniversitesi, kız öğrencilerin sadece gözlerini açıkta bırakan ’nikab’ (peçe) tarzı örtülerle okula girmesini yasakladı. Rektör Tantavi, “Nikabın İslam’la bir ilgisi yok” dedi

SÜNNİ İslam aleminin en üst fetva kurumu konumundaki Mısır’daki El Ezher Üniversitesi, kadının yalnızca gözlerini açıkta bırakan nikab (peçe) tarzı örtünmeye karşı savaş açtı. Tartışma geçen hafta üniversitenin rektörü Şeyh Muhammed Tantavi’nin bir ortaokulu ziyaretiyle başladı. Ziyaretinde nikab tarzı örtünen bir öğrenciyle karşılaşan Tantavi öfkelenerek, “Ben dini senden de senin ailenden de daha iyi biliyorum. Nikabın İslam’la bir ilgisi yok. Bu sadece bir gelenek. Kızların nikab giyerek El Ezher okullarına girmelerini yasaklayacağım” demiş ve öğrenciden yüzünü açmasını istemişti. Bu sözlerin ardından pazartesiden itibaren sadece gözleri açıkta bırakan örtülerle El Ezher Üniversitesi’ne ve diğer okullarına giriş yasaklandı.
Güvenlik görevlileri, kendilerine “yüzleri örtülü öğrencileri almayın” talimatının sözlü olarak iletildiğini söyledi. Ancak El Ezher yetkililerinden Şeyh Abdel Maotai Bayumi, “Taliban kadınları çarşaf giymeye zorluyor. Bunu yasaklamanın zamanı geldi” diye konuştu. Mısır’da birçok kadın başörtüsü takarken, nikabı kullananların sayısı son yıllarda artıyor. Nikab yasağı da Mısır yönetiminin radikal İslami hareketlere karşı başlattığı operasyonun parçası olarak görülüyor.

kaynak : Bu fetva çok tartışılacak!

esas olan dinin emirleridir din örtünmneyi emreder ne şekilde örtüneceği insanın kendi rızası ila yapacağı şeydir çarşaf olmasada olur ama örtünmek farzdır saç teli gözükmemeli kadının mahremlerine topukları görünmemeli ama yüzü değil yüz kapatma olayı farklı bir boyuttur onu bende anlamam

esas olan dinin emirleridir din örtünmneyi emreder ne şekilde örtüneceği insanın kendi rızası ila yapacağı şeydir çarşaf olmasada olur ama örtünmek farzdır saç teli gözükmemeli kadının mahremlerine topukları görünmemeli ama yüzü değil yüz kapatma olayı farklı bir boyuttur onu bende anlamam

niye kadından bu kadar korkuyorsun

onlar seni görmek istiyormudur acaba

skallı,bakımsız,kılıksız

hiç sanmam

Cilbabı iyi araştırmak lazım....

Ayrıca Persie Cocks gibi adamlar bile Ezherde tefsir yazabilmişler

Ezherin mevcudiyeti ciddi bir biçimde casus tehdidi altında

O fetva hiçte tartışılmaz.. olduğu gibi geçer, çokta yerinde olabilir.. sadece Gazeteye yansıyan yerine ve buraya alan kişinin derdine merhem olunmaz çünkü yazıda genelinde çarşaftan bahsedilmiyor. nikabı zorlayan taliband olabilir ve yasaklanada zaten nikaptır yoksa çarşafın topyekün hepsi değildir..

2- yazıda geçen ana sözcük burası;

pazartesiden itibaren sadece gözleri açıkta bırakan örtülerle El Ezher Üniversitesi’ne ve diğer okullarına giriş yasaklandı.
Güvenlik görevlileri, kendilerine “yüzleri örtülü öğrencileri almayın” talimatının sözlü olarak iletildiğini söyledi.'''

yani yüzü gözü örten nikap kullananları yasaklıyor üniversite... çarşafı değil... çarşaf talibanın zorlaması diye orada yapılan ince siyah alıntıda gerçeği yansıtmaz çünkü o sözüğ diyen kişinin eşide çarşaflıdır.. ezherden Bayomi yi tanırız..

3-Tantavi bir ortaokulu geziyor ve görüşü orda açıklanıyor, elbette üniversitesi için alacağı kararı kendisini ve üniversitesini bağlar. ama ortaokuldaki öğrenciler için görüşünü sanki genelliyor gibi değerlendirip bunudaa NİKAP üstünden çarşafın tümüne bağlayıp onuda TALİBANA bağlamak ancak VATAN VE AYDIN DOĞAN medyasına has bir kumpas babıali tezgahından çıkabilir... kaynak leşitirmiyorum direk kaynağın saptrımasını sunuyorum.. hani şu ''' kurban bu senede hac mevsimine denk geldi diyen medya değilmi bu gazete ve sahipleri'''))))

bizde türbana sokmaya çalışıyoruz
üniversiteli öğrencileri

mısır aya

biz yaya

niye kadından bu kadar korkuyorsun

onlar seni görmek istiyormudur acaba

skallı,bakımsız,kılıksız

hiç sanmam

korkmakla alakası yok dinin emri diye yazdım dikkatini çekerse çarşaf eksenlide yazmadım kendi seçimleri dedim aslında ben değil aklı selim hocalar bunu bize tercüme eder

kötü sakallı ve bakımsız erkeği kadına layık görmem :) ama senin dediğinle örtünmenin ne alakası var ???

bu arada gene zihni fikirlerini saçıp açık seçik başörtü karşıtlığını göstermişsin seni ayaktamı alkışlasam bilemedim

Bizden olmayan mini eteğin girdiği üniversiteye,bizim alameti farikamız olan başörtümüz hayli hayli girer

üniversiteli öğrencileri

mısır aya

biz yaya

eee normalll 100 yıldır saklla başörtüsüyle uğraşırsanız '' kötüleyip arada bizide mollalar irana deyip durduğunuz şu islamcı iran seninde bahsettiğin aya giden mısır falan nükleerde sıra alır yer alır sende hala böyle saklla nikapla mısırın çarşafıyla oyalanır dolanırsın... evet onlar aya gidiyor ama başörtüsüz değil, sende bir araba yaptın hala benzinsizlikten çürüyormuş adı da devrimmiş... çarşafa devammı??? yoksa aya doğru yoıla çıkalımmı??ya da biz yine defolun irana denilip iran seferinemi çıksak.. hani biz irancı arapçıyız ya o bakımdan... sen aya çıkacak oldunda çarşafamı dolandın kardeş...

üniversiteli öğrencileri

mısır aya

biz yaya

türkiyede yıllardır türban yasağı var ama aya gittiğine hiç şahit olmadım olanınız varsa bana söyleyin.üniversite öğrencilerini kimse zoraki türbana gir demiyor ama nedense türbanlıya açacaksın türbanını diyen oluyor.aya gitmek istiyorsak bu boş konuları tartışmayı bırakmak lazım artık saygılar.

LOOPUSED
Poetic@L
ağzınıza sağlık

bide açılan her konuya konuyu açan vatandaş forum kullanıcıları ilgi gösterdikçe onların mesajlarının altına teşekkür butonuna basar

segmen kardeş sen de basıverki insanlar duvara hitap etmediklerini bilsinler:)

korkmakla alakası yok dinin emri diye yazdım dikkatini çekerse çarşaf eksenlide yazmadım kendi seçimleri dedim aslında ben değil aklı selim hocalar bunu bize tercüme eder

kötü sakallı ve bakımsız erkeği kadına layık görmem :) ama senin dediğinle örtünmenin ne alakası var ???

bu arada gene zihni fikirlerini saçıp açık seçik başörtü karşıtlığını göstermişsin seni ayaktamı alkışlasam bilemedim

bende öyle diyorum
dinin emri

ama islamiyetin değil

Hz Muhammeddin ölümünden sonra

uydurulan dinin

başörtüsü demedim

TÜRBAN DEDİM

ŞİİLERİN TAKTIĞI

bende öyle diyorum
dinin emri

ama islamiyetin değil

Hz Muhammeddin ölümünden sonra

uydurulan dinin

başörtüsü demedim

TÜRBAN DEDİM

ŞİİLERİN TAKTIĞI

sen kuran okumayı biliyormusun eğer bilmiyorsan bilenin yanına git ve bizim dinimiz hiç bir zaman uydurulamaz sen kendini boş şeylerle kandırıyon ecevit izin verip biraz sağlam din eğitim alaydın dine uydurma demezdin

türbana gelince hadi türban yasak üniversitede diyelimki siyasi simge artık kimin simgesi ise diyelimki şiilerin örtüsü anladık tamam peki başörtülü o girebiliyormu üniversitelere

benim annem başı örtülü diye askerde yemin törenime alınmadı bana hikaye okuma yok uydurma din yok şiilerin örtüsü yok siyasi simge haa doğru bu devlete daha önceden yönetenler kendilerine bir din uydurmuş olabilir ama bu islam değil

eee normalll 100 yıldır saklla başörtüsüyle uğraşırsanız ...

kadeş

başörtüsü ile uğraşan 80 yıldır yok

türbanla uğraşan 7 yıldır var

şii örtüsünü benim anneanneme

anneme

bacıma

takmaya uğraşma

bu vatan sana dar gelir

hadi git iranına

filistinine

Türkiyeyi rahat bırak

Başına türban takanlardan daha fazla 'kafaya takan' bölücü oldukça bu sorunsal devam eder. Kısır döngü.

işte o kadar... tşkrler herryılmaz.. üstüne hala yorum yazıp uzatılacak bir konu değil, bazılarının derdi germek... bazılarınınki öğrenmek değil ipe un sermek.. bazılarınınki dini mübini yermek... bazılarınınkide hak suretinden görünüp siyasi hıncını din üzerinden çarşaflara sakallara takılıp, medeniyeti şekil şemalde sanıp kılık üzerinden şekilllere girmek ...uzatmaya gerek yok.. herkes alacağını aldı.. germeyin gerilmeyin.. sahi şu devrim ne oldu?? hala benzin yokmu?? cemal gürselin gözüde açık gitti yarı yolda kalmıştı...))

kadeş

anneme

bacıma

takmaya uğraşma

bu vatan sana dar gelir

hadi git iranına

filistinine

Türkiyeyi rahat bırak

Ula İranın şii olduğunu biliyorsunuz da Sünni Osmanlının torunları olan bizler daha dini bir Türkiye isteyince neden şiilerin yanına gönderiyorsunuz?

Neden her fırsatta İran olacağız diye tırsıyorsunuz

Türkiye İran olmaz

Olsa olsa Osmanlı olur.

Bunu sen de teyid ettin

sahi şu devrim ne oldu?? hala benzin yokmu?? cemal gürselin gözüde açık gitti yarı yolda kalmıştı...))

neyseki cumhuriyeti kuranlar

devrimi de yaptı

cumhuriyeti kuranları seğredenler

hala yaya

kadeş

anneme

bacıma

takmaya uğraşma

bu vatan sana dar gelir

hadi git iranına

filistinine

Türkiyeyi rahat bırak
konuyu açan sensin, yoruma yorum yerine agresiflik bulayan sensin, bana ne senin anneannen ne takarsa taksın. bize ne kardeş şii örtüsünden istersen takma tarktırma.. adam gibi yorum veriyoruz gerilecek bişey yok, dediğim gibi taa baştan dediğim gibi başladınız yine yol göstermeye irana.... sen gel burda mısırdan örnek ver, sonra kalk bizide irana yolla... ))) babanın tapusundamıyızki ? işgalcide değiliz..yazacaksan yorum yaz cevabınız olmadımı bari susunda bişey var sansın millet.. konuştukça bocalamaya başlıyorsun.ayrıca ''seğredenler '' olmaz seyredenler olur.. türkçeniz türk değil..ne bu kelime dezenformasyonu böyle ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri