ödüllü soru

ogamemanya

New member
Reaction score
0
5^m + 7^n = k^3 eşitliğini sağlayan m,n,k sayma sayıları olmak üzere (m,n,k) üçlülerini bulun bakalım. kolay gele

ben ödev istemiyorum küçük bi soru sadece bilen biri bi yol gösterirse cok sevinicem..

x x 1
2 0 5=det A parantez içinde tabiki..
6 7 1

Soru: hangi reel sayı olan x için bu tablonun tersi vardır? ve bu tablonun tersini çizin..

x=2 olmadığı sürece tersi wardır arkadasım. ama soruma cewap budeğil ki.

tamam o da yeterli, ama nasıl yapıldıgını bana aciklayabilirsen cok sevinicem..

ogamemanya' Alıntı:
x=2 olmadığı sürece tersi wardır arkadasım. ama soruma cewap budeğil ki.

rica etsem bunu nasıl yaptıgını, en azından gidiş yolunu söylersen çok çok büyük bir iyilik yapmış olucaksın bana...

DayWalkerr ^ işareti üssü anlamına gelio arkadasım.

estranged klasik determinat alma kurallarını uyguluosun arkadasım. O matrisin tersinin bulunması için determinantının 0 olmaması gerekir. Tablonun determinantını alıp 0 a eşitle. x in alamayacağı değeri bulursun.

x. 0 5 - x. 2 5 + 1. 2 0 = -35x + 28x + 14 = 0 --> x = 2
....7 1......6 1........5 7

Ewet beyler benim soru hala bekliyo:)

Hımm iyi soru Ödül ne? ooo adam soruyu soralı 10 gün olmuş

ödüllü soru demişşin de arkadaşım ödül ne boşu boşuna kafa patlatmayalım sonra arkamızda ailemize bırakacak birşeyler bırakalım demi :):D

gençler size izafiyet teorisini mi anlatayım karmaşık sayıların analizi mi mat 4 mü istersiniz diferansiyel uygulama mı ...isterseniz beton-kriş mesnet + mafsal ve hipersitatik sistemlere uygulamalarını açıklayım ?...yani sordugunuz sorular bence makasla değil düşünce ile kesilmeli bilmem anlatabildim mi ama paylaşım açısından dinamik bir soru : )

sorunun ne oldunu bile anlayamadım :D

Geri