örtünmeme bahaneleri cevaplar...

asabi

New member
Reaction score
0

örtünmeme bahaneleri cevaplar...

Örtünmek isterim ama ikna olmam lazım

"KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA"

Örtünmem gerekiyor,ama geleceğimi düşünmek zorundayım

"GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ "

Allah (c.c) beni başı açık olarakta sever

"AMA GÜNAHKAR KULUM DER"

Kapalıyım,ama aliem okul için başımı açmamı istiyor

"AİLEN SENİ CEHENNEM ATEŞİDEN KURTAMAYACAK"

Fazla açık olmadığım için günah olduğuu zanetmiyorum

"GÖRÜNEN HER TEL ZİNE AZMI ACABA "

Genç yaştada kapanmak olmazkı,yaşlanınca inşAllah

"YAŞAYACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN"

Tekrar açılırım düşüncesiyle,kapanmıyorum

"HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜNÜRSÜN"

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum

"ALLAH'IN KARŞISINDA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN"

kapanmak önemli değil önemli olan kalbin temizliği

"KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL"

evlenince kapanırım"kzım evlenice kapanır"

"EVLENECEĞİN GARANTİMİ",

güzelliğimi sergilemek istemedğimden dolayı kapanmamıştım

"GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR"

Kapanırsam diğer dini vecibelerimi de yerine getirmek gerekecek

"EE BİR YERDEN BAŞLAMAK LAZIM"

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok

"DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN"

Başörtü için henüz kendimi hazır hissetmiyorum

"ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN"

bu zamanda başörtü olmazki hangi çağda yaşıyoruz

"GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ"

Kısmet bir bakarsın kapanırız inşAllah

"İNŞALLAH AMA ACALE ET YAŞLANDIKTAN SONRA ÖLMEYECEĞİNE DAİR SENEDİNMİ VAR"

Önemli olan saç dışında vucudun teşhir edilmemesi

"YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR"

Denedim ama boğulacak gibi oluyorum

"AMA İTİKAT GEREKİYOR"

Evlenememe korkusu

"SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİN Kİ"

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlayacağım için başımı açacağım yani hizmez için

"KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN"

Kapanmak içimden gelmiyor

"NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYO"

Başörtülülerin yeterince örnej olmamaları

"SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA"

Nefsime yenik düştüğümden kapanamıyorum"

"NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME"

Çok güzel olmuş...Her soruya bi cevap çok hoş...Allah razı olsun...Eline sağlık güzel bi paylaşım...
KıRmIzIkIz bak bak da ona göre davran diyoruz diyoruz ama işte bu bahaneler...

allah allah yaw garibime gitti de yazıyorum asla burda tartışma çıkaracak bi yorumum olmadı önceden bu bölümde umarım yine olmaz

herkesin dini kendine değil mi.. herkes kendi yaptıkları için ahirette yargılanmayacak mı

şurdan başı açık bi kız gelse ne güzel cehennemde ateşime odun atarsın işte dese ne diceksiniz..

yanacakla yanmayacağı allah bilir birinin bu konuda şöyle olursun böyle olursun gibi bi yorum yapması garibime gidiyor

sonuçta başı açık olup da melek gibi olan insan var.. başı kapalı olup da kocasını lahmacun yapan kadın var.....

ALPERR KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ nur 31 ayeti ahzab 59 ayetlerine bak ..örtü Allah ın emri ..

Burada kuran-ı kerim in kesin hükmü olan bi konudan bahsediyoruz konu dışına sapan arkadaşlar lütfen yorumlarını kendilerine saklasınlar Burası islam bölümü er meydanı tartışma meydanı deil konu süper olmuş emeğine sağlık

Alper başı açık melek gibi insanlardan bahsedilmio konu da kapalı olupda lahmacun gibi kadınlar dan da bahsedilmio konuyu saptırma arkadaşım konu budur beyenirsin beyenmezsin emeğe saygı o sölediklerini de kendine saklayabilirsin

KUR'AN'da erkeklerin nefsini kabartan cinsel yerlerin örtünmesini emredilir...
direk olarak başınızı örtün demez.. saçların bu kapsama girmesi yorumdur ayrıca benim ilk söylediklerimden uzaklaşıyoruz..
yanlış anlaşılmasın tartışma ortamı yaratmak değil amacım sakin sakin yazışalım ikna olmak istiyorum ben de.....

peki özür dileyerek kendi düşüncelerimi kendime saklarım.. rahatsız etmek diildi amacım selametle

Şİmdi alpercim konuna şöle başlamışsın herkesin dini kendine deilmi burda hatalısın burda islamı anlatıyoruz biz yanisi burda islam konuşuluo okursun yaparsın yapmazsın sana kalmış ama tartışma yapacağın konuda kaynak belirtmen gerekir ikincisi lahmacun bilmem ne bunlar kötü laflar herkesi bir tutamazsın kapalı bir bayanla böle konuşamazsın örnek verdim dersin şimdi o örneği onu yapan kadına ver kardeşim sen beni ikna edin diosun güzel sölüosun ama sen konuya direk böle girmiosun ki ortamı germek amacın senin güzelce konuşmalısın paylaşım yapan arkadaşına diosun ki kuran da böle dio hangi ayet o ? bak paylaşım yapan arkadaşın ayet vermiş kaynak sunmuş kulakdan duyma kelimelerle olmaz dostum kaynak bekliyoruz

BAŞÖRTÜ
Nur Sûresi'nin 30 ve 31. ayetlerindeki hitap tarzı, insan fıtratına dikkatimizi çekmektedir. İstenenler de 'Bakışlarını yere indirmeleri', 'süslerini (zinetlerini), el yüz hariç göstermemeleri', 'başörtülerini, baş-boyunlarını kapatacak biçimde koymaları' şeklinde yapılan bir sıralama önemlidir. Bakışların etkisizliği veya bakışların tekrarlanmaması, karşı cinsin süslerini göstermemesi ve örtünmesi ile bağlantılı olması gerekir.

Örtünme ile ilgili giysiler için, Ahzab 59'da Cilbab, Nur 31'de Hımar (humur) kavramları kullanılmaktadır. Ayrı kavramlar kullanılması bunların gördüğü fonksiyonlar açısından önemlidir. Bu kavramlardan Hımar'ın asıl fonksiyonu baş ve boynu örtmesidir.5.6.8 Her iki giysiden beklenen özellik ise Nur 31'de geçen kadının zinetlerini göstermemesidir. Dolayısıyla farklı coğrafyada, farklı toplumlarda farklı giysiler giyilebilir. Önemli olan örtünmeden arzu edilen, beklenen güvenlik kuşağını oluşturabilmesidir.

Gerek Ahzab 59, gerekse Nur 30-31 örtünme (cilbab ve hımarın kuşattığı anlamındaki bir örtünme) ile ilgili hitabın müminlere olması, bu anlamdaki örtüyü, müminin kimliğinin bir parçası haline getirir. Bu bağlamda tesettür mümin bir kadının sembolü olur.

Hitabın mümin diye yapılması, tesettürün bir iç değişim, kalbi bir dönüşümden sonra gerçekleştirilebileceği anlamına da gelir. Nitekim tesettüre ilişkin yukarıdaki ayetler, hicretten sonra gelmiştir. Toplumun imani değişimi; toplumun tutum, davranış, hal ve hareketlerine, örtünmesine ve ihtiyaçlarını tatmin şekline yansıyacaktır.

Gene bu bağlamda başörtüsü, mümin kadının Rabbi olan Allah'a bağlılığının ve itaatinin bir ifadesidir. Kutsal ve kutsallığa karşı duyulan saygının bir sembolüdür.

Hıristiyan kadınların kiliseye giderken başlarını örtmeleri, Allah'a karşı duyulan bir saygının ifadesi olsa gerekir. Keza ölümle ilgili olarak ölü sahiplerinin başlarını kapatmaları, yaratıcı olan Allah'ın affediciliğine, merhametine sığınma anlamında bir teslimiyetin göstergesidir. Demek ki çok farklı kültür ve inanç sistemlerinde örtü, Allah'a sığınmanın O'ndan af ve merhamet dilemenin bir işareti olarak kullanılmaktadIR..

olay budur tek tek kuran dan ayetlerle asabi bacımız anlatmış çok çok teşkler allah bin kere senden razı olsun yorum yapan arkadaşlar burdan yola çıkabilirler :D

Allah a sukur hicbir bahane bulmama gerek yok.
Cok guzel paylasim yapmissin kardesim,emegine saglik.
Allah c.c senden raziolsun

hepsinin cevabı var...Önemli olan gerçekten istemek...Eğer kapanmıyorsan bil kii gerçekten istemiyosundur...ki günahı kasten istemek ne kadar hoş olabilir acaba....

Paylaşım için saol.....

Hele şükür sonunda birisi örtünmenin kişisel bir tercih veya dünya görüşünden çok dini bir yükümlülük olduğunu delilleriyle birlikte anlattı. Allah hepinizden razı olsun

bunca aydır hackhelldeyim bukadar saçma bir konu görmemiştim sen ne demeye çalışıosun ya benm anamın anneannemin yada ülkemdeki dünyadaki milyonlarca kadının başı açık değil die günahkar namuzsuz ilan edilmesi sanamı düştü!!! ayrıca madem kurandan sureler ayetler belirterek kanıtladığını zannediosun herşeyi, bana nisa suresi 24de geçen islamın köleliğe karşı olan tutumunuda açıklarmısın din düşmanı değilim inanıp inanmamamda beni bağlar ve benm inançsızlığıma saygı duyan her inanana sizin birbirinize duyduğunuzdan fazla saygı duyarım amacım kavga etmek yada sorun çıkarmak değil ama bahaneler die nitelendirilen cevaplara ithafen yazılan cevaplar korkunç dercede yanlış ve itici kimse kimsenin değer yargılarına sıfatlar yükleyemez kimse benm anama ananeme bacıma başı açık die günahkar yada üstü kapalı bir şekilde namuzsuz diemez namus 2bacak arasında değil insanın beynindedir umarım hassasiyetimi anlayabilen birileri çıkarda haklısın diebilir sanmıorum ama umuyorum çıkar...

Başörtüsüyle ilgili bir konu açıldığı zaman konuyu provake edip kapattırmak için uğraşan birileri mutlaka çıkıyo benim düşüncem bu konudaki provakatörlere verilecek en güzel cevabın hiç cvp vermemek olduğu yönünde çünkü bir şeyine cevap verirseniz daha fazla saldırıyor ona cevap verirseniz daha fazla saldırıyor saldırıları dahada saygısız ve çirkin hale geliyor en sonunda bir mod konuyu tartışma çıkardığı gerekçesiyle kapatıyor siz belki bütün sorulara gereken cevabı vermiş oluyorsunuz ama konu kapanıyor
sonuçta o şahıs amacına ulaşıyor konu kapanıyor ben bu gerçekten güzel ve anlamlı konunun kapanmaması için arkadaşları biraz düşünceli hareket etmeye davet ediyorum

nestor' Alıntı:
bunca aydır hackhelldeyim bukadar saçma bir konu görmemiştim sen ne demeye çalışıosun ya benm anamın anneannemin yada ülkemdeki dünyadaki milyonlarca kadının başı açık değil die günahkar namuzsuz ilan edilmesi sanamı düştü!!! ayrıca madem kurandan sureler ayetler belirterek kanıtladığını zannediosun herşeyi, bana nisa suresi 24de geçen islamın köleliğe karşı olan tutumunuda açıklarmısın din düşmanı değilim inanıp inanmamamda beni bağlar ve benm inançsızlığıma saygı duyan her inanana sizin birbirinize duyduğunuzdan fazla saygı duyarım amacım kavga etmek yada sorun çıkarmak değil ama bahaneler die nitelendirilen cevaplara ithafen yazılan cevaplar korkunç dercede yanlış ve itici kimse kimsenin değer yargılarına sıfatlar yükleyemez kimse benm anama ananeme bacıma başı açık die günahkar yada üstü kapalı bir şekilde namuzsuz diemez namus 2bacak arasında değil insanın beynindedir umarım hassasiyetimi anlayabilen birileri çıkarda haklısın diebilir sanmıorum ama umuyorum çıkar...

kimse kimsenin anasına bacısına namussuz demedi nestor genelde verilen cevaplar bunlardır karşında bu şekilde kaba konuştuğun arkadaşımızda bir bayan arkadaşımızdır bir konu hakkındada hiç bir zaman araştırmadan kesin hüküm vermemeni öneririm dediğim gibi kimse senn ailene bişey demedi burası sadece paylaşım bölümü dinin gerçekleri vardır ama zorlaması yoktur dinin gereklerini yerine getirmediği için ne kimse hakarete uğrar ne de yapması için zorlanır dediğim gibi islamı araştırmalısın(çok oku) iyi forumlar

edit:incubus84 lütfen konu dışı mesajlar atmayalım konu dışı mesaj atanlar önce uyarılıp sonra banlanacaktır seni uyarıyorum nestor konu dışı mesaj atmayalım tartışma çıkmasın gerekeni yaptırırım!

Geri