örtünmeme bahaneleri cevaplar...

ALLAH (c.c) Razı OLsun Kardeşim

crayzboy bu konudaki açıklamalrda örtünmeyen kadınlar günahkar ilan edilio bunun neresi hakaret değil ok ben çok olmayabilirim ama "örtünmeyen",dinini içinde yaşamayı seçen aile bireylerimdeki bayanların üzerine almamam için bana bir sebep verebilirmisin acaba konuyu değiştirme çabam yok ayrıca konuyu açanın bayan yada erkek olması beni o kadar ilgilendirmiyor benim dünyamda herkes eşit...ama merak etme forumun bu bölümünde birdaha yorum yazmamaya yemin ettim...

nestor' Alıntı:
benm anamın anneannemin yada ülkemdeki dünyadaki milyonlarca kadının başı açık değil die günahkar namuzsuz ilan edilmesi sanamı düştü!!!
Yazılanları Okudum Kimse Senin Anana Yada Başı Açık Olan İnsanlara Günahsız Namussuz Diye Hitap Etmedi... Bu BİR

nestor' Alıntı:
Kur-an-ı Kerim ( Tövbe Estağfurullah ) Babanın Yazdığı Bir Kitap Değil
Yazarken Dikkat Et... Bu İKİ

Allah Katında Din İSLAM'dır
Buna Uyarsın Uymazsın Sana Kalmış...
Hadi Şimdi Selametle

slm alk önce incubus84 tşk kardeş.cevabın yeterli kişiye ama kapasite ne kadar alır o belli değil. binlerce cümle kursam binlerce örnek göstersem ki asla gerek yok.çünkü kesin delil kuran dır ve başkada bişeye ihtiyac yoktur.. nestor konuyu nasıl anladın veya nasıl okudun hayret ettim..sen önce tesettür nedir neden Allah örtünün demiş onu öğren sonra savunmaya geç .2 defa düşün bi defa konuş bi zahmet.. Vede hiç kimse açık diye ceheneme gitmes bi kapalıda asla kapandığı için cennnete gitmes seni bunu çözmen sanırım çok zor..ilim çindede olsa öğrenin demiş peygamberimiz..az gayretle ilimi araştır inş .araştırki cevap verdiğin zaman karşındaki aa haklıymışın desin bana delille gel öyle basit cümlelerle cevap yazma ..

nestor' Alıntı:
crayzboy bu konudaki açıklamalrda örtünmeyen kadınlar günahkar ilan edilio bunun neresi hakaret değil ok ben çok olmayabilirim ama "örtünmeyen",dinini içinde yaşamayı seçen aile bireylerimdeki bayanların üzerine almamam için bana bir sebep verebilirmisin acaba konuyu değiştirme çabam yok ayrıca konuyu açanın bayan yada erkek olması beni o kadar ilgilendirmiyor benim dünyamda herkes eşit...ama merak etme forumun bu bölümünde birdaha yorum yazmamaya yemin ettim...
saçmalıyorsun yemin etmişsin yaw damarına basılmış ama harbiden abartıyorsun senin gibi birçok arkadaş geldi belki damarına basıldığı için belkide ortalığı karıştırmak istediği için ama kimseye taviz verilmedi...bölüm islam ve insan ve islam öle sokakta arasında 100dolar olan kitaplarda anlatılan dinlere benzemez. kesinkes uyulması gereken şeyler vardır uymazsan burdada ordada yanarsın bu kesindir.

freemitnick' Alıntı:
saçmalıyorsun yemin etmişsin yaw damarına basılmış ama harbiden abartıyorsun senin gibi birçok arkadaş geldi belki damarına basıldığı için belkide ortalığı karıştırmak istediği için ama kimseye taviz verilmedi...bölüm islam ve insan ve islam öle sokakta arasında 100dolar olan kitaplarda anlatılan dinlere benzemez. kesinkes uyulması gereken şeyler vardır uymazsan burdada ordada yanarsın bu kesindir.

sen demekki kestirebiliyorsun yananla yanmayacağı tebrikler..
hayatı boyunca insanları kırmamaya çalışan haramdan uzak duran yardımı seven bir insan sırf başı açık diye cehennem yolcusu oldu öyle mi.. öte taraftan başı kapalı senin düşüncelerine sahip insanların fikirlerine karşı kışkırtıcı cevaplar veren bir hanımefendi cennet yolcusu..

benim düşüncem nedir biliyor musun insanların ölümden sonra nerde ikamet edeceğine Allah karar verir onun yerine yorum yapanlar da Allah'a şirk koşar ki bu en büyük günahların başında geliyor.. islam dininde zorlama yoktur ayrıca herkes kendi sevaplarıyla günahlarıyla ilgilenmeli bence çünkü ikimiz elele gitmeyeceğiz öbür tarafa sana ne oluyor...

son olarak böyle bir insanla aynı cennette olacağıma cehennemde olmayı tercih ederim ki aynı dünyada olmak bile yeterince büyük bir zulüm

allper' Alıntı:
sen demekki kestirebiliyorsun yananla yanmayacağı tebrikler..
hayatı boyunca insanları kırmamaya çalışan haramdan uzak duran yardımı seven bir insan sırf başı açık diye cehennem yolcusu oldu öyle mi.. öte taraftan başı kapalı senin düşüncelerine sahip insanların fikirlerine karşı kışkırtıcı cevaplar veren bir hanımefendi cennet yolcusu..

benim düşüncem nedir biliyor musun insanların ölümden sonra nerde ikamet edeceğine Allah karar verir onun yerine yorum yapanlar da Allah'a şirk koşar ki bu en büyük günahların başında geliyor.. islam dininde zorlama yoktur ayrıca herkes kendi sevaplarıyla günahlarıyla ilgilenmeli bence çünkü ikimiz elele gitmeyeceğiz öbür tarafa sana ne oluyor...

son olarak böyle bir insanla aynı cennette olacağıma cehennemde olmayı tercih ederim ki aynı dünyada olmak bile yeterince büyük bir zulüm
sana öyle birşey denmedi kabak gibi ortada, ben Kur-an da yazan şeyler in istisnası yoktur, ne istendiyse o yapılmak zorundadır, yapılmazsada bir cezası olur dedim. sen ne saçmalamışsın tekrar söylüyorum, 3-5 kişisiniz ama halen biriniz ikna edici cevap yazamadınız. dinin şeklen kurtulması gibi birşey demiş. yahu kitabımızda ne denmiş? topuktan yukarısı hiçbiryer gözükmeyecek.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir."
(Ahzab: 59),

"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüzkadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
(Nur: 31)

Gerek bu ve gerek benzeri ayetler ifade tarz ve üslubu gerekse Hz.Peygamber zamanında uygulamalar, kadınların örtünmesinin, tavsiye kabilinden veya örf-adete veya sosyalkültürel şartlara bağlı ahlaki çerçevede bir hüküm olmaktan öte dini ve bağlayıcı bir hüküm olduğunu göstermektedir. Çağımıza kadar bütün İslam bilginlerinin anlayışı ve asırlar boyu İslam ümmetinin uygulaması da bu yönde olmuştur.
Örtünme konusunda kadınlara ağır bir sorumluluk yüklendiği ortadadır. Bu kadını koruma, yüceltme ve ona toplumda saygın bir yer kazandırma çabasının bir parçası olarak değerlendirilmelidir. Utanma ve örtünme, canlılar içinde sadece insana has bir özelliktir.
İslam bilginlerinde ortak görüş, kadınların el, yüz ve ayak hariç örtünmeleri gerektiği üzerinde ağırlık kazanmıştır. Ancak örtünmenin renk, üslup ve şeklinin toplumların gelenek, zevk ve imkanları ile bağlantılı olacağı, bu sebeple de bölge ve devirlere göre farklılık gösterebileceği açıktır.

Cahiliyet devrinde Arap kadınlarının iki adeti vardı :
-Başörtülerini başlarına örtüp iki omuzları arasında arkaya doğru sarkıtarak boyunlarını tamamen, göğüslerininde bir kısmını açık bırakırlardı.
-Süslendikten sonra evlerinden çıkıp yabancı ereklerle karışık gezip otururlardı.

İslam'dan sonra, Medine'de hicab ayeti gelene kadar bu iki adet devam etti. Hz.Aişe hicab ayet-i geldikten sonra müslüman hanımların durumunu şöyle anlatır:
"Vallahi ben Allah'ın kitabını tasdik, Onun indirdiğine iman açısından ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim. Nur suresinin örtünme ayeti gelince erkekleri kendilerine varıp Allah'ın indirdiği ayetleri okumaya başladılar. Hanımların hepisi Allah'ın emrine uyarak yünden ve pamuktan yapılmış örtülerine büründüler, Resulullah'ın arkasında sabah namazı kılmaya geldiler."

Hicab ve tesettür ayetleri geldikten sonra iki çeşit tesettür farz kılındı.

-Erginlik çağına girdiği andan itibaren her kadının bütün vücudunu örtmesi, mahremlerin dışında hiç kimseye göstermemesi
-Meşru bir ihtiyaç olmadıkça evlerinden dışarı çıkıp namahrem erkeklerle karışık dolaşıp oturmak

Bu konuda haremlik-selamlık müessesini İslam getirmiştir.

arkadaşlar bölüm kuralları yenilenmiştir bundan sonra kaynaksız yorum yapan ve konu dışı mesajlar atarak konuyu baltalamaya çalışanların mesajları haber verilmeksizin silinecektir konu daha fazla sapmasın iyi forumlar

Bu gibi konularda hüküm sahibi ilahiyatçı proflerden Allah'ı inkar eden Hz. Kurana dil uzatan ateist sitelerindeki müşriklerden ziyade Alah cc. ve onun Alemlere rahmet olarak gönderdiği efendimizindir

onların Öğütleri Ayetlerde ve Hadislerdedir islami bi konu hakkında bilgi arayışında olanlar için en DOĞRU rehber bunlardır
Forumun islam bölümünde Hz. Kurana Allah cc. dil uzatma şerefsizliğini gösteren bi sitenin linkinin verilmesi son derece yanlış bir olaydır
İnşallah en kısa zamanda düzeltilir bu hata

Kadınların tesettürü kesin olarak açıklanmıştır. Tesettürle ilgili âyet-i kerimeleri Peygamber efendimiz açıklamış, âlimler de bizlere bildirmiştir. Bu husustaki tartışmalar kasıtlıdır.

Kur'an-ı kerimde genel olarak her şey, kısa olarak bildirilmiştir. Bunları Peygamber efendimiz açıklamış, o günden beri uygulanmıştır.

Kur'an-ı kerimde mealen, (Sakın ana-babana öf deme) buyuruluyor. (İsra 23)
Bir kimse, ana-babasına öf demese, fakat sopa ile dövse, sonra da (Ben öf demediğim için, Kur'anın emrine uydum) dese, bu kimse Kur'ana uymuş mu oluyor? Âyet-i kerimenin manası, (Ana-babanızı üzmeyin hatta onlara öf bile demeyin) demektir. (Beydavi)

Bunun için Kur'an-ı kerimdeki bir âyetin hükmünü öğrenmek için Kur'an tercümesine bakmak çok yanlış olur. Herkes Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şerifler lüzumsuz olurdu.

Hırsızlık suçtur. Bir hakim, kanunları esas almadan, sırf Anayasaya göre bir hırsıza ceza veremez. Çünkü hırsızlığın cezası açıkça Anayasada bildirilmemiştir. Birçok hükümler kanunlarla açıklanmıştır.

Bunun gibi, dinimizin bir hükmünü öğrenmek için herkes Kur'an-ı kerime bakıp anlayamaz. Kur'an-ı kerim, hadis-i şeriflerle açıklanmıştır. Hadis-i şerifleri de anlamak büyük ilim işidir. Bunları da İslam âlimleri açıklamıştır. Onun için hiç kimseye Kur'an tercümesi okumasını tavsiye etmiyoruz. Bir okuyucu "Kur'an tercümesi, okuyarak dinsiz oldum" diye acı bir itirafta bulunmuştu.

Tıp kitabı okuyarak, ilaç yapmak ve hastaya teşhis koymak yanlıştır. Kur'an tercümesinden hüküm çıkarmak bundan daha büyük yanlıştır. Çünkü yanlış ilaç kullanan ölebilir. Fakat yanlış hüküm çıkaran imanını kaybedip, sonsuz azaba düşebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur'anı kendi görüşü ile açıklayan, doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesai]
(Kur'anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Mekt.Rabbani]

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

Bu âyet-i kerimeden kadınların başörtüsünü sadece yakasına örteceği, baş ve vücudunun diğer yerlerini örtmenin gerekmediği anlaşılabilir. Gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat nedir? Kına, sürme boya mıdır, altın, gümüş gibi ziynetler midir? Bu hususlar açık değildir, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Bir âyet-i kerime meali de şöyle:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]

Bu tercümeye bakıp "Kadın, tanınıp eza edilmemesi için dış elbise giyer. Tanınıp eza edilmezse, çıplak gezebilir" diyenler çıkmıştır. Bu âyetleri Resul aleyhisselamın nasıl açıkladığına bakmalıdır.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]

Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!

Hz. Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

Hz. Âişe validemiz buyurdu ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti inince, hemen futalarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)

Kadın avrettir, tesettürü farzdır. Âyet-i kerimeyi kendi görüşüne göre tefsir edip bu farzı inkâr etmek küfürdür.

Bir kadın açık gezse kâfir olmaz. Fakat kapanmanın lüzumsuz olduğunu söylerse kâfir olur. Günah ile küfür farklıdır

dinimizislam.com sitesinden alıntıdır

BÖLÜM KURALLARI:

*kaynak belirtmeye özel önem gösterelim (alıntıdır...) sözcüğü bi kaynak belirtmiş olmak değildir...

*Açılmış olan konular hakkında hiçbir kaynak göstermeden faraziye yorum yapanların ve konuyu saptırmaya, baltalamaya çalışanların mesajları haber verilmeksizin silinecektir...
Ayrıca kaynak göstermek çeşitli sitelerin,gazetelerin,bireylerin v.s görüşlerini belirtmekten çok yüce kitabımız Kur'an daha sonrada Peygamber efendimiz(s.a.v.)'in hadisleri ışığında bizleri aydınlatmaktır...................

http://www.hackhell.net/showthread.php?t=76174

freemitnick avatarına dikkat ediyorum "bu yol dizimde yolumuz" değil ; "bizim de yolumuz" denmesi gerek.eğer yeteri kadar okumuş biri olsan bunu bilirdin.kısaca daha dinin ilk emri olan okumayı bile yerine getirmeden bu kadar keskin konuşmanın nedeni nedir?

vasya konu dışı mesajından dolayı uyarıldın!

guzel bir konu olmus allah c.c. razi olsun kardesim....nefislere agir gelsede bunlar apacik gercekler...musluman bir kimlik ile bu kimlige pek te yakismayan bahanelerimiz nedense hep var...islam sadece kalplerde ve dusuncelerde olan bir din degildir..aksine oncelikle kalplerde ve dusuncelerde şeksiz ve şüphesiz yer eden sonrasinda ise ibadetler ile muslumanin hayatinin her kademesine sirayet eden bir dindir...

"Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir)."

ASR SURESİ (Diyanet Meali)

bu ayette salih amel yani ibadetlerin onemine isaret etmistir.

.tesettur isie islamin kesin ve tartismasiz emirlerindendir...hukmu namaz ve oruc gibidir...burada kardeslerimiz yeterince delil anlaminda bilgi vermisler..samimi kalpler icin yeterlidir...muslumana dusen kesin itaattir bu emirlere karsi...ve elinden geldigince bahanelere siginmadan uygulamaktir...bu emirleri musluman olupta uygulamayanlar ise gunahkardir...(kafir degildir,namussuz da degildir) bunu muslumanlar degil allah c.c. soylemektedir...elbetteki allah c.c. kendisine tabi olmayanlari gunahkar ilan edecektir ve edebilir...biz gunahkar sifatina degil niye gunahkariz kafayi ona takalim...kaldiki musluman olupta emirleri yapmayanlara gunahkar dendiginde neden tuhaflarina gidiyor...ne denmeli biri soylesin bilelim...

Ey Muhammed! Günahkârların, Rablerinin huzurunda başları öne eğilmiş olarak: "Ey Rabbimiz! Gördük ve dinledik, şimdi bizi geri çevir de salih bir amel işleyelim, çünkü biz artık kesin bir şekilde inanıyoruz." derlerken bir görsen! (SECDE SURESİ AYET 22)

islamin emirlerinin tartisilmasina gelince...nedense insanlar sanki yeni bir seyler bulmuscasina buyuk bir istahla temelsiz tamamen ilmin disinda ortaya bir seyler sunarak sozum ona "gercek din budur' u kafalara yerlestirmeye calisiyorlar...bu samimi bir yaklasim degildir aksine inanc noktasinda zaten vasat olan musluman halklari dahada yozlastrmaktir...

su kesinlikle bilinmelidir ki...islam allah in c.c. dinidir...ve son din olarak emrettigi bir dindir...tamamen vahiy dir...1400 kusur senede ayni tazelikte ve korunmuslukta muslumanlar tarafindan yasanmaktadir...asirlardir hukumleri degismemistir deismeyecektir de...islam da hic bir eksiklik ve acziyetlik yoktur..evrenseldir her caga ve her doneme yetebilecek bir emirler manzumesine sahiptir...

islamda eksiklik oldugunu iddia edenler oncelikle kendilreinde eksiklik oldugunun farkina varsinlar..samimi bir kalp ve meselelere objektif ve iman noktasinda bakildiginda islamin emirlerinin tartismasiz oldugu gorulecektir..cunku bu emirler tum kainatin sahibi sonsuz guc ve kudrete sahip rahman ve rahim olan yuce allah'a c.c. aittir...

son olarak...islami temel prensipleri konusunda degil islam yazarlari dunyanin en buyuk alimi bile olsa bu prensipler hakkinda farkli seyler soylese muminler yinede bunlara ehemmiyet vermez ve dinlemez...cunku din tamamlanmistir...ve hukumler kesinlesmis resulullah s.a.v ve ashabi ve sonraki nesiller tarafindan bir fiil yasanmistir...nefis ve seytanin fisildamalari ile ortaya konulacak elestirilere veya sanki yeni kesfedilmis gibi istahlica muslumanlara sunulan fikirlerede bilincli muslumanlarin ihtiyaci yoktur..ve hic bir zamanda olmayacaktir...

vasya' Alıntı:
freemitnick avatarına dikkat ediyorum "bu yol dizimde yolumuz" değil ; "bizim de yolumuz" denmesi gerek.eğer yeteri kadar okumuş biri olsan bunu bilirdin.kısaca daha dinin ilk emri olan okumayı bile yerine getirmeden bu kadar keskin konuşmanın nedeni nedir?
crazy kusura bakma ama buna cevap vermem gerekiyor.
arkadaşım başka bir alan bulamadınmı eleştiri yapabilcek?
şu an elektronik mühendisliği okuyorum ve emin ol okumayı 1 dilde değil 3 dilde beceriyorum. ama seni tatmin edeyim dur, "bu yol bizimde yolumuz" yazısı daha büyük harflerle yazılabilmek için 1 boşluk silinmiştir. afedersin ama KAFAN BUNA bile basmıyorsa ve üstüne üstlük sen beni eleştirirken bile yukarda büyük harflerle yazılan gibi hata yapabiliyorsan, bence hiç kasma kendini, git derneğinde otur çayını iç, her konuya yorum yapıyorsun ama bu bölüme senin saçmalıklarını dinlemeye girmiyoruz!
Dinin felsefesi olmaz, dinin yargılanması olamaz, İslam'ın hiç olamaz! Burada sadece bilgi paylaşılır, dinin doğruluğu yanlışlığı değil! Hele sen hiç!

edit:
------
Kuran'dan tam ayet metinleri :(Diyanet tercümesi'nden):

Ku-ran 'ın, açık, net ve anlaşılır bir kitap olduğu bu ayetlerde ortadadır:

43 - ZUHRUF SÛRESİ
2, 3. Apaçık Kitab'a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur'an yaptık.

BAKARA SÛRESİ
(99) Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

BAKARA SÛRESİ
(159) İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap'ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder, hem de bütün lanet etme konumunda olanlar lanet eder.

BAKARA SÛRESİ
(209) Size apaçık deliller geldikten sonra, eğer yine de yan çizerseniz, bilin ki Allah, gerçekten mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

BAKARA SÛRESİ
(213) İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere kitapları hak olarak indirdi. Kendilerine apaçık âyetler geldikten sonra o konuda ancak; kitap verilenler, aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenleri, kendi izniyle, onların hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe iletti. Allah dilediğini doğru yola iletir.

BAKARA SÛRESİ
(253) İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah'ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa'ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar.

ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
(103) Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

NİSÂ SÛRESİ
(174) Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil (Hz. Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (Kur'an) indirdik.

MÂİDE SÛRESİ
(15) Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir.

ARKADAŞLAR BAZI PROVAKATÖRLER VAR ARAMIZDA.
ulan soruyorum size açık gezmek cahiliye dönemine ait bir şey değilmiydi.
ülkemizde ahlak çökmüşse bunun dini inançların eksikliğinden kaynaklandığını kim inkar eder.
burda bir baş örtüsüne karşı çıkanların asıl amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.
o provakatörler gibi düşünenler başını örterler kıçını açarlar. çok afedersiniz. örtünme konusunda arkadaşlarımız gerekli açıklamyı yapmışlar.
bu konudabilgisi olmayanlar ya sussunlar bilgili zannedelim ya da hiç yorum yapmasınlar.
susmak en büyük erdemdir. bilmemek ayıp değil yeter ki çaktırma. öğrenmek istiyorsan araştımak en büyük tavsiyemdir.

Hiç Birimizin Düşüncesinin tırnağımızdaki pislik kadar değeri yok..

ARKADAŞLAR.. UYANIN !!!

EMİR CENAB-I ALLAHIN EMRİDİR..

CENAB-I ALLAHIN EMRİNİ , DAHA TAHARET ETMESİNİ BECEREMEYEN BİZLER YORUMLAYAMAYIZ..

-YOK BENCE ŞÖYLE
-BENCE BÖYLE..
VS..

diyemeyiz..

BİZLER KİM OLUYORUZ ???
KENDİMİZE GELELİM..yorum yapabilecek durumda değiliz..

ALLAH CC. EMRETMİŞ, BİZE UYMAK DÜŞER..
FANİ OLAN atatürkün bile dediklerini başınızın üzerinizde taşıyorsunuz.. Elinizi vicdanınıza koyun..
ALLAH CC. EMRETMİŞ, BİZE UYMAK DÜŞER..

i131913_sanalyardim.gif

harika olmuş walla ellerine cok cok sağlık...

ikili atışmaların uzamaması ve kalplerin kırılmaması için başlıgı kapatıyorum

Geri