İçki kokan Uludağ Üniversitesi

mantser

New member
Reaction score
0
CHP’li başkan ve partisinin girişimiyle sanatın, sporun, yeşilin kenti! Nilüfer, artık daha çağdaş! Ne çağı, çağı aştı; içinde barındırdığı 30 yıllık Üniversite bu zamana kadar olmayan oldu; bundan böyle kapalı spor salonunda ve tenis kortlarında içki servisi yapılabilinecek.
Gerekçe de çok ilginç: Üniversite de içki içilmeyecek de nerede içilecek. Bu söze ne denir, ya çok şey söylenir ya da hiçbir şey. Sözden, kelamdan anlayana çok şey söylenir de anlamayana sükûttan başka ne cevap verilir?

Eh, bundan önceki genel başkanları uçkurdan gitmişti, içki için böyle konuşmaları normal. Kişinin içindeki ne ise dışına o yansırmış; uçkur ve içki ile meşgul olanlar her şeyi öyle görüyorlar, her yeri de öyle görmek istiyorlar olsa gerek. Meclis çatısında o cürümü işleyenlerin ilim yuvasında böyle istekte bulunmaları hiç şaşırtıcı değil.

Üniversite kamusal alan mı değil mi, kamusal alanda içki servisi serbest de inancı gereği kıyafet giymek yasak mı? Her yıl trafik kazalarından yüzlerce insan ölüyor, binlerce liralık milli servet yok oluyor, bu kazaların büyük bir oranda içkiden olduğunu biliyor mu bu zihni zevat? Ya sosyal hayata açtığı zararlar, uzun uzun anlatmaya gerek var mı?

İçki Üniversitede serbest olmayacak da nerede olacak?

Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren Üniversitede inancı gereği örtünmek isteyen öğrenci örtünmeyecek de nerede örtünecek?
Halkın inancına saygı babından ve inançlı insanlara yaklaşmak adına çarşaflılara rozet takarak partinize almış da sonra o çarşafları Mersin’ de parçalamış, ayaklar altında alıp çiğnemiştiniz.

Tek parti dönemi dışında tek başına iktidara gelemeyen CHP’nin içki ile meşguliyeti bir şeyleri hala anlayamadıkları ve anlayamadıkları için kafaları dumanlamak istedikleri anlaşılıyor. 80 öncesi bir bakanları, bundan önceki genel başkanları uçkurdan siyasetten çekilmeleri, çarşaf açılımı, ardından çarşaf yırtmaları çelişkiler yumağında kör düğüm olduklarını gösteriyor.

Üniversite yönetiminin kılık kıyafet yasakçılığına Nilüfer Belediyesi müdahale edecek değil elbet, ancak Üniversite içinde serbest içki satılmasına izin vermek veya vermemek Belediyenin elinde. CHP’nin nasıl bir zihni zemin içinde olduğunu nazara vermeye çalıştık, milletin 1950’den beri bildiğini tekrar ettik.

Bu kafa ile CHP ebedi muhalefette kalmayacak da kim kalacak? Belki bin yıl geçecek onlar hala iktidar olma rüyaları görecek olmadı kafayı dumanlayacaklar.

Dereleri kirli akan Nilüfer’in artık Üniversitesinde de içki kokmaya başlayacak olması millet vicdanını yaralıyor.
“Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller ister.”
Siz hangi cumhuriyetten, hangi nesildensiniz?

Hüseyin EREN

KAYNAK

Ben bu yazıdan şunu çıkardım. Demek ki türban takan kızlar üniversiteye girse alkol sorun olmıycak. Eğer alkol yasaklanırsa bu seferde kamu içine kapalı olanların girmesininde yasak olması gerekecek.
Bir yazı yazıp eline yüzüne bulaştırmak böyle birşey.

Alkolü istemiyorsan rahatsız oluyorsan yazarsın düzgünce sebebini, konuyu başka yere çekmenin ne anlamı var. Üniversiteki alkolden 1950lere kadar gittik. Vakti olsa demek ki bi 50 yıl daha gidecek.

Böyle bir uygulamaya ben de karşı çıkarım.Üniversiteler eğitim alma kurumlarıdır,kafa bulma kurumları değil.Başkanın kararı son derece saçma olmuş,ama yazarın içkiyle türbanı karşılaştırması da bir o kadar saçma olmuş..

gerici ziniyetin bir örneği daha işte

üniversiteye alkol =) şaka gibi ya , sebep de zihni açsın diyedir.

o kadar militan , rejim düşmanı öğrenci ve öğretim üyesi barındırması , katı bir sol görüşe sahip olan odtü'de bile alkol yasak ve kullananlar kınamadan başlayarak disiplin cezaları alıyor .

demek ki bursadaki daha zekiymiş ki doğruyu bulmuş ...

şşş benım unıvıme laf atmayın yakarım bu gezegenı :D

eğitim yerinde içki sigara vs bunlar olmaz... adı üstünde üniversite eğitim yeri... ama olayı farkLı yerLere getirmeye caLısmısLar o tartısılır... ama 348593485945894 defa tartısıldıqı için böle konuları artık gundeme getirmek mantıksız =)

Ben bu yazıdan şunu çıkardım. Demek ki türban takan kızlar üniversiteye girse alkol sorun olmıycak. Eğer alkol yasaklanırsa bu seferde kamu içine kapalı olanların girmesininde yasak olması gerekecek.
Bir yazı yazıp eline yüzüne bulaştırmak böyle birşey.

evet eline yuzune bulastirmak oyle bir seyde, eline yuzunu bulastiran sensin. Sen oyle anlamissin ama burada anlatilmak istenen farkli. Universitede serbest olmasi gereken serbest birakilmiyor ama yasak olmasi gereken serbest birakiliyor

demek istiyor yazar . Bu sekilde anladigin zaman yazida mantikli oluyor.

evet eline yuzune bulastirmak oyle bir seyde, eline yuzunu bulastiran sensin. Sen oyle anlamissin ama burada anlatilmak istenen farkli. Universitede serbest olmasi gereken serbest birakilmiyor ama yasak olmasi gereken serbest birakiliyor

demek istiyor yazar . Bu sekilde anladigin zaman yazida mantikli oluyor.

Bırak arkadaşım ya. Haklı durumdayken alakasız bi yazıyla haksız duruma düşüyorsa yazar oturup neye hizmet ettiğni düşünmek lazım. Bende alkol olmasına karşıyım ama sırf böyle bir yazı yüzünden tartışmaya giriyoruz. Bak yorumlara çoğu kişi yazılanla anlatılan arasında çok fark olduğunu söylüyor. 1950 Chp'sine kadar bağlamış konuyu. Yazının yüzde 90'ı gereksiz ama bunu söylemek sana zor geliyor Birde kendince mantık oturtmuşun.
Devam et. Hayat sana güzel..

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Tahir Kahveci, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nda alkollü işletmeye ruhsat verilmesine tepki gösterdi.

Nilüfer Belediyesi’nin temmuz ayı olağan toplantısında alkollü ruhsat taleplerinin değerlendirildiğini belirten Kahveci, "Bu toplantıda Nilüfer Belediyesi yine çok tartışılacak bir karara imza atmıştır. Uludağ Üniversitesi Görükle kampusu içerisine alkol ruhsatı vermiştir. Eğitim kampusu içindeki alkollü yere ruhsat verilmesinin akılla izah edilecek hiçbir tarafı yoktur. Alkollü gençlerin okul içerisine alınmaması gerekirken,kampus içine alkollü yer açılmasına ruhsat veren zihniyetin aklından bile şüphe ederim. Yarın Uludağ Üniversitesi’nde alkollü gençlerin çıkarttıkları kavgada kendilerinin de ne kadar katkıları olacağını düşünmeye çağırıyorum. Alkol kötü bir alışkanlık ve bu alışkanlıktan gençlerimizi uzak tutmak gerekirken, okul kampusu içerisine kadar bunu sokmanın akıl ve mantıkla izah edilir bir yanı yoktur. Oldu olacak kampus içinde bir de kokain, eroin satan ve kullanımına açık olan yerler açın. Bu kararı alan başta Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve belediye meclis üyelerinin bu tarihi hatadan dönmeye davet ediyorum. Aldıkları bu kararı da nefretle kınıyorum.

Oluklar cift birinden nur akiyor,otekisinden kir.
Bu chp zihniyetinin arizali oldugunu bilmeyen yok zaten.
Surekli haram olan seyleri masum gibi gosterip,bir cok seyi mubah hale getirmislerdir.
Bunuda yaparken cagdasliktan,ATATURK`ten,laiklikten dem vurarak yapiyorlar.
Cunku bu kapilar onlarin karanlik emellerini zirhi.
Yoksa cokta umurlarinda degil laiklik,cagdaslik.

Oluklar cift birinden nur akiyor,otekisinden kir.
Bu chp zihniyetinin arizali oldugunu bilmeyen yok zaten.
Surekli haram olan seyleri masum gibi gosterip,bir cok seyi mubah hale getirmislerdir.
Bunuda yaparken cagdasliktan,ATATURK`ten,laiklikten dem vurarak yapiyorlar.
Cunku bu kapilar onlarin karanlik emellerini zirhi.
Yoksa cokta umurlarinda degil laiklik,cagdaslik.

Bak bilmediğin ingiliz taktiği nedir
1-Önce o konuyla ilgili olay çıkartılıp rahatsızlık yaratılır
2-Konu tartıştırılır
3-Konu önemsizleştirilir ( Yoksa cokta umurlarinda degil laiklik,cagdaslik )
4-Zaten yok edilmek kaldırılmak istenen konu kaldırılır...

Yani yarın birgün "şu Laikliği kimsenin önemsediği yok kaldıralım" diyecek misiniz?

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Demokratik , Laik ve Sosyal bir Hukuk devletidir. Cümlesi içinde geçen En Önemli kelime Laiklik midir sence?

Yada Demokratik olmasıda en az laiklik kadar önemli midir.?

Demokratik , Laik ve Sosyal bir Hukuk devletidir. Cümlesi içinde geçen En Önemli kelime Laiklik midir sence?

Yada Demokratik olmasıda en az laiklik kadar önemli midir.?

Arkadaşım çarpıtma konuyu, birilerine neden değiştirilemiyceğini görmesi için kalın yazdım. Demokraside önemli olmasa değiştirilemez maddeler içinde olmaz heralde.

Sen beni gayet iyi tanıyorsun... Daha yeni rastlamış gibi birilerine mesaj verir havaların fiyakanı zedeliyor asıl sen buna dikkat et bence...

İkincisi o yazıp çizdiklerin ilköğretim öğrencilerini bağlar bana anlatma...

Üçüncüsü bu memleket bizim... Gitmiyorum alışsan iyi olur. Türkiye Cumhuriyetinin de yılmaz bir fedaisiyim, Son Türk Devletinin de sende bunu gayet iyi biliyorsun. Tekrardan savunmaya gerek yok, laiklikten hazetmeyenleri Atatürk veya devlet düşmanı etiketi yapıştırmak ucuz manevralar artık bıraksan diyorum ne dersin?

Dördüncüsü fikir özgürlüğü serbest diye biliyorum ben bu forumda(değiştimi bilmiyorum) yanılıyorsam yetkili yöneticiler mutlaka uyaracaktır.

ATATÜRKÜN laiklik anlayisina karsi cikanLar nedir ?
sende MüsLüman Atatürkcülere alisan iyi olur

Yani yarın birgün "şu Laikliği kimsenin önemsediği yok kaldıralım" diyecek misiniz?

Bu gun icin benim laiklikten bir sıkıntım yok.
Ama laikligin veya her hangi bir rejimin bana ve halklara bir getirisi yoksa.
Kaldirilsin derim,bundanda hic cekinmem.
Dune kadar ne rejimler gorduk,halklarin yasam standartlarina uymadigi icin bertaraf edilmistir.
Yarin bu ve buna benzer beseri fikirlerin ne hal alacagini hic kimse kestiremez.
insanlar kanun ve yasa koyarlar,sonrada oturup o yasayi,kanunu kendileri yargilar.
Kusura bakma ben kalkipta koru korune laf olsun diye laikcilik oynamam.
Benim sozumde zaten bunu oyun haline getirenlere.
Bu kapiyi kendilerine zirh gorupte kapi arkasinda baska emeller gudenleredir.

Arkadaşım çarpıtma konuyu, birilerine neden değiştirilemiyceğini görmesi için kalın yazdım. Demokraside önemli olmasa değiştirilemez maddeler içinde olmaz heralde.

Ben özellikle yazdım. Çarpıtmıyorum. Laiklikten hoşnut olmayan birisini görünce hemen Atatürk'e karşı olmak olarak yorumlanıyor. Bende hatırlatmak istedim. Demokrasi 'de en az Laiklik kadar Cumhuriyetin olmazsa olmazlarındandır.

Ohoo ne desem ne yazsam boş bu başlıkta.

Birisi tutmuş Gazi Paşanın böyle olmasını istediği rejimi beğenmeyeninde atatürkçü olabileceğini söylüyor.
Öteki tutmuş vay efendim CHP nin zihniyeti zaten bu her b*k onlardandır.

Ne diyelim artık, o okulda bedava da dağıtılsa bu millete müstahaktır.

Garip gerçekten..Eğitim kurumlarını genel eve çevirmenin ayak sesleri gibi..İyide içki yasak değil mi kamu kurumlarında nasıl ki sigara yasak içkide yasaklansın yahu bu nasıl bi rezalet..Tamda CHP ye uyacak tarzda bir hareket olmuş tebrik etmek lazım takiyyecileri.

Geri