İŞte Tarİhİ Karar

ogamemanya

New member
Reaction score
0
nayasa Mahkemesi günboyu süren toplantının ardından tarihi kararı açıkladı...

Anayasa Mahkemesi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün aday olduğu ve 357 oy aldığı ilk tur seçimini iptal etti...

Kararı açıklayan Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Haşim Kılıç "Bu iptal birinci tur içindir. Meclis devam eder etmez onu bilemeyiz..." dedi

Gerekçeli karar daha sonra açıklanacak...

Erken seçim yolda

kaynak:habertürk.com

Tam konuyu ben açacaktım..Televizyondan izledim..Büyük ihtimal temmuzda secim var...

anap veya bağımsızlardan bi kaç kişi katılırsa seçilir ama erken seçime gidilecek büyük ihtimalle inşallah türkiye için hayırlısı olur

1. tur oylamaya 367 gelmediği için ikinci tura gecilemiyo zaten. Yaza secim var

böyle olucagı belliydi zaten secimlerde ne olucak bakalım
hayırlısı

yarin borsa dibe wurucak yine, dolar firlicak :(

bu haber bugunumuzu degil, gelecegimizi de bagliyor, bundan sonra da bu sorun ile karsilasilacak, bu ulke her cumhurbaskanligi seciminde secime mi gidecek...

ifrit' Alıntı:
bu ulke her cumhurbaskanligi seciminde secime mi gidecek...

merak etme AkEPE gıbısı gelmez bi daa adam gıbı cumhurbaskanımızı seceriz en ATATÜRK'Çüsünden...:victory

cok merak ediyorum eger 367 oy karari cikarsa
gelecekte hangi parti bunu elde edebilecek..
ozaman yine mahkemeye basvururlar heralde..

tabi ya en guzeli yapsinlar erken secimi
versin millet en guzel cevabi
bitsin bu tantana
:victory

eger gercekten anayasaya uygun bi durum degilse saygı duymak lazım 367 şartsa
ülkenin yasası dır eger budan önceki secimlerde bu durum arandıysa normaldir
yarın gene denicek akp şansını olmassa iş secimlere kalıcak kimsenin sevinecegi yada üzülecegi bir durum yok gecici üzüntü yada sevinc
işnşallah secimden tek parti çıkar koalisyondan hayır yok bu ülkeye

Bir çok kişinin anlamadığı nokta bundan sonra ki seçimlerdede 367 şartı aranacağı ve eğer olmassa seçimlere gidileceği..

Hangi meclis anlaşacakta 367 milletvekili gelecek..Geçmişteki seçimleri hatırlayalım anlaşmayı geçtik aday olucak insanlara silah çekildi bu ülkede bunları hatırlayın yeter..

Akp bir çok ankette birinci çıkıyor dielimki birinci çımayacak ama 185 milletvekili olsun cumhurbaşkanlığı seçimleri olucağı zaman akp siz bize seçtirmediniz biz de size seçtirmiyoruz derse ve hiç bir akp li meclise gelmese (bir nevi roller değişse) ne olacak?? tekrar seçime mi gidilecek?? işte önemli soru bu bence...Türkiye de nasıl bir kriz çıkar hayal edilebiliyor mu??

Bence AKP'nin Eline Büyük Koz Verildi. Seçimlerden Sonra AKP nin 150-200 Milletvekili Olacağı Aşikar ve Her Önemli Kararlarda 367 Şartı Aranacağı İçin AKP Bu Kararı İstediği Gibi Yönlendirecektir. Bence Asıl Kaoslu Günler Seçimden Sonra...

Bence erken seçimden sonra Ak Parti tekrar iktidara gelecek çünki Türkiye'de tek partili iktidarların 2 dönemlik iktidarları oluyor genelde.Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi Ak Partiye kan kaybettirmek yerine güç kattı.Ak Parti dışlanmış ve ezikleri oynuyor şu anda.Sanki ak parti 367 sınırını bilmiyormuydu.Tabiki biliyordu.Bana göre bu önceden planlanmış bir oyun..Saygılar....

Recep Tayyip Erdogan konusmasinda
genel secim ve cumhurbaskanligi sandigini yanyana
halkin onune koyabilecegini soyledi..
halk sectikten sonrada bir kilif bulabilecekmi
muhalifler merak ediyorum..

Geri