İş İşten Geçmeden 3 Çocuk Yapın

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2nrllhu.jpg

İş işten geçmeden 3 çocuk yapın

Başbakan Erdoğan, çok tartışılan '3 çocuk yapın' önerisini tekrarladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRYAK Yaşlılık Konseyi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Örnek Kıdemli Vatandaşlar Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada tartışmalı ‘en az 3 çocuk yapın’ savını yineledi ve dünya nüfusunun giderek yaşlandığına dikkat çekerek, bilimsel verilere göre Türkiye’nin mevcut genç nüfus avantajını koruyabilmesi için her ailenin en az 3 çocuk yapması gerektiğini, bu sayının 2’ye düşmesi halinde bile bunun, söz konusu avantajda gerileme sebebi olacağını söyledi.

Dünyadaki her toplumun, yaşlılarına gereken değeri vermek, onlara hak ettikleri hürmeti göstermek, onlardan ders almak durumunda olduklarını söyleyen Başbakan, tecrübenin önemine de Nasrettin Hoca’dan verdiği bir örnekle işaret etti:

BANA DAMDAN DÜŞEN BİRİNİ GETİRİN

“.. Nasrettin Hocamızın ifade ettiği gibi, ‘Damdan düşen getirin,’ diyor ya, yani doktor getirin demiyor, damdan düşmüş, bir yerleri kırılmış! ‘Bana doktor getirin’ demiyor, herkes doktor arıyor, ‘Yok, yok’ diyor, ‘Bana, damdan düşen birini getirin’ diyor. Çünkü tecrübe bu kadar önemli."

ANA-BABAMIZI YAŞLANDIĞINDA YALNIZ BIRAKMAK VARLIĞIMIZA SAYGISIZLIKTIR

Yeni nesillerin yaşlıların hayat tecrübelerine bir yaşam tarzı bina etmesinin ülke geleceğinin de tartışmasız teminatı olacağını kaydeden Başbakan, “Babamız, anamız yaşlandığı zaman onları kendi başına bırakmayı varlığımıza saygısızlık olarak görüyorum" diyerek de genç nesillere bir uyarıda bulundu.

TECRÜBEMLE SABİTTİR

Yaşlılık döneminin, insanların sevgiye, güler yüze, okşanmaya muhtaç olduğu zaman olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun da kendi tecrübesiyle sabit olduğunu aktardı ve şunları kaydetti:

MUHAFAZAKAR-DEMOKRAT KİMLİĞİMİZ İŞTE BUDUR

“AK Parti’nin muhafazakar-demokrat kimliğinin altına yatan felsefe işte budur; aile kurumunu korumak, sağlamlaştırmak, geleceğe taşımak, bizim en önemli misyonlarımızdan bir tanesidir."

ÜCRETSİZ TAŞIMA MÜJDESİ

Hükümet olarak yeni bir adım daha attıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların, devletin, belediyelerin taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağının müjdesinin verdi ve bunun çalışması içerisinde olduklarını duyurdu.

EN AZ 3 ÇOCUK YAPIN, 2 BİLE GERİLEME NEDENİDİR!

“Burası biraz beni ilgilendirdiği için üzerinde durmam lazım" diyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 21’inci yüzyılın yaşlıların yüzyılı olacağını belirttiğini aktardı ve şu anki dünya nüfusunun 10’da 1’ini 60 yaş ve üstü oluştururken, sürekli artan bu rakamın 2050 yılında 2 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.

Türkiye’nin ise mevcut durumda genç nüfusuyla dünyada farklı bir konumda bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 'İş işten geçmeden' diyerek, vatandaşlara, en az 3 çocuk yapmaları uyarısını yineledi. Erdoğan, bunun, mevcut genç nüfus durumunun korunabilmesi adına yapılması gerektiğini savundu ve bunu yapılmış olan bilimsel araştırma verilerine dayandırdı. Erdoğan, söz konusu verilere göre çocuk sayısının 2 olmasının bile gerileme nedeni olduğunu kaydetti ve “Nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız" savında bulundu.

Kaynak

Üniversiteyi kazanırsam Söz yapıcam :D

Kürt vatandaşlarımız ,3 eş, hepsinden 10 ar tane yapıyolar, bunlarında durdurması lazım...

gitsin işine ya :)
burda fabrika gibimi duruyoz

genç nüfusu korumak için 3 çocuk şart ve bu oran erdoğan veya bi başkasının değil bm'nin tespiti
ve her ülke için bu lazım

genç ve dinamik nüfus her zaman iyidir , hem bu ülke açısından hem de dinimiz açısından

avrupa'da deliler gibi çocuk yardımı yapılıyor ancak onlar hayvanlar gibi sadece içgüdü ile hareket ediyor , zevkini alıp gerisini sallıyorlar

hatta Almanyada günlük kontrol edilen bebek kutuları var sadece doğrulsun biz bakarız diyor devlet , düşünün artık onların zor durumlarını

ilerde nüfusları daha da yaşlılaşacak ve daha da çözülemez duruma düşecekler

ülkesini düşünen her yöneticinin , parlementerin ve vatandaşın telkin etmesi gereken bir ifade ...

asgari ücret 450 tl bir aile 3 çocuk doğurursa 450 tl olan asgari ücretle o üç çocuğu nasıl büyütecek farzedelimki büyüttü onların geleceğini de hazırlamak lazım adam kendi karnını doyuramazken 3 çocuğun geleceğini mi düşünecek düşünmezse de 3 çocuku belli bir yaştan sonra sokağa salar sonra hırsızlık gasp artar ona ve onun gibilere 3 çocuk yap demesi kolay 15 bin tl nin üstünde aylık alıolar bana versinler 15 bin tl aylık ı ben 12 tane yapam....

3 çocuğa bakacak ekonomik koşullar sağlanırsa seve seve yaparım hatta bi de fazla yaparım. ha bi de eş bulsun bana :durdurun

çok iyi diyosunda kendin yönetemediğin ülkede neyin 3 çocuğu? kendimize bakabiliyomuyuz? yaş oldu 29 buçuk daha evlenip yuva kuramıyoruz kaldıki çocuk hemde 3 tane
:glare:
genç nüfusu korumak için 3 çocuk şart ve bu oran erdoğan veya bi başkasının değil bm'nin tespiti
ve her ülke için bu lazım

genç ve dinamik nüfus her zaman iyidir , hem bu ülke açısından hem de dinimiz açısından

avrupa'da deliler gibi çocuk yardımı yapılıyor ancak onlar hayvanlar gibi sadece içgüdü ile hareket ediyor , zevkini alıp gerisini sallıyorlar

hatta Almanyada günlük kontrol edilen bebek kutuları var sadece doğrulsun biz bakarız diyor devlet , düşünün artık onların zor durumlarını

ilerde nüfusları daha da yaşlılaşacak ve daha da çözülemez duruma düşecekler

ülkesini düşünen her yöneticinin , parlementerin ve vatandaşın telkin etmesi gereken bir ifade ...

Tayyipin söylediği şey Türkiye gerçekleriyle uyuşmuyo Millet kendi aç karnını doyuramıyo birde çocuk yapın diyo. Zaten ilk seçimde hesabı dürülecek merak etmeyin

Bizdede öyle olsa bizde yaparızda kardeş,bizim yaptığımıza devlet bakacak değil ya...

1 çocuğum var diyelim doğum masrafı 1 - 1.5 milyar e bu çocuk hastalandı ateşlendi bir baba olarak çocuğumu en iyi doktorlara göstermem lazım burdanda girdi sonra bu çocuk eğitim alacak bunun içinde milyarlar harcıyacağım daha sonra ev bark kuracak iş kuracak bunun içinde destek olacağım yani 1 çocuğa 200-250 milyarlık bütçe ayıracağım 3 çocuk dersek 750 milyar. benim maaşım ne kadar? 1.250 tl gemiciklerimiz yok sonuçta başbakanım doğurmakla bitmiyor 3 evladımında yarınlarını düşünmek durumundayım ama bu maaşla zor değil mi ?

Harbi fabrikatör deilim ama söz olursam olcak

Geri