İşte 'tek tip' askerlik

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
270820100812408292160_2.jpg

Taslak çalışmaya göre, tüm askerler dokuz ay aynı karavanadan yiyecek...

Bugün itibariyle Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in yeniden gündeme getirdiği ve zorunlu askerlik hizmetine sadeleştiren tek tip askerlik düzenlemesinde dokuz aylık bir süre üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Yeni model hayata geçtiğinde dört yıllık üniversite mezunu olanlar ile olmayanlar aynı sürede vatani görevini yapacak. Kısa dönem askerlik sistemini rafa kaldıracak bu modelde, dokuz ay boyunca herkes aynı karavanadan yemek yiyecek.

SABAH'ın haberine göre yeni uygulamayla eğitim sisteminde de bazı değişikliliklere gidilecek. Terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgelerde görev yapan er ve erbaşların eğitimsiz olduğu eleştirilerini dikkate alan Türk Silahlı Kuvvetleri, tek tip askerlik düzenlemesinde askerlere özel bir silah eğitimi verecek. Acemilik döneminden sonra herkes 45 gün süren özel silah eğitimi alacak. Yeni uygulamayla yedek subaylık da tarihe karışacak. Hazırlıkları iki yıl önce başlayan tek tip askerlik çalışması tamamlandıktan sonra kanun taslağı TBMM'ye gönderilecek.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 9ay.jpg
    9ay.jpg
    42.9 KB · Görüntüleme: 660
hemen çıksın şu kanun ya
ne işim var 15 ay askerde

bana gene yalan olur gibi geldi bu haber.

on sene sonra gerçekleşir belki............

seneye yaza kadar çıkmasın.aralıkta askerim inş.bi de askere giderim orada 3 ay daha kalırım kafayı sıyırırım artık

lise diploması ile tecil yaptırdım kaldı 2.5 senem biran önce inerse süper olcak indi bindi misali hemencecik biter

Askerlik 18 aya çıkarsa şaşırmayın ......

Valla Yedek subaylığın kalkması inanın pek de hoş olmayan sonuçlar doğuracak.
Malesef.
ast subaylarımızın eğitim seviyeleri sorunlu çünkü.
Bir kısım ast subayımız tabii hepsi değil ama inanın 9 ay epey bir zor geçebilir.

9 aya insin hemen gideyim doğu batı kuzey güney farketmez. yok 15 de ısrar ederlerse gitmiyorum burdayım..

Hikayee ben geleli 5 yıl oldu o zamanda 9 aya inecekti.

Çok beklersiniz =)

İyice uzamasın dikkat edinde :D

ya arkadaş kısa dönem yapıyım diye açıköğretime kaydoldum. Güme gidecek iyi mi :DD
Bu sene son sınıf umarım 1 sene sonra çıkar yasa :D

yok abi derhal çıksın şurda 15-16 günüm kaldı bari mutlu gideyim

zaten asker 15 ay olsa ne olacak devleti sömürmekten başka bişey değil

askerlerin masrafları hep devletin kasasından çıkıyor.

Vatanını Namusunu Korumak Uğruna 9 değiL 90 Ay AskerLik Yapsan Ne oLur..

Ben ANLamadım Nedir Bu Heyecan Nedir Bu Çoşku Yok 9 ay oLSun Yok 15 EE Vatanınızı Sevmiyorsanız Hiç Gitmeyin Daha iyi Sizden Vatana HayırLı Bir Asker oLmaz ki..

Manisa Kırkağaç'ta 3 Ay Güneydoğuda 12 Ay Askerlik Yaptım Aynı Tim Aynı Kişiler oLSun Bir 15 Ay daha Yaparım.. Hayatımızda ŞerefLi AsiL Duygularla Yaptığımız Kaç Şey Varki..

Yazık..

Ben ANLamadım Nedir Bu Heyecan Nedir Bu Çoşku Yok 9 ay oLSun Yok 15 EE Vatanınızı Sevmiyorsanız Hiç Gitmeyin Daha iyi Sizden Vatana HayırLı Bir Asker oLmaz ki..

Manisa Kırkağaç'ta 3 Ay Güneydoğuda 12 Ay Askerlik Yaptım Aynı Tim Aynı Kişiler oLSun Bir 15 Ay daha Yaparım.. Hayatımızda ŞerefLi AsiL Duygularla Yaptığımız Kaç Şey Varki..

Yazık..

Senin aynı tim herkese denk gelmiyor arkadaş ben 45 gün ot yolan arkaşlarımı bilirim..

Yazık..

vatanı sevmemekle ne alakası var

ozaman bunu git o kanunu çıkaracak olan insanlara söyle

nerdeyse vatan haini ilan ettin bizi

en azından biz sahte rapor alıp askerlikten kaçmıyoruz karı gibi

gidip aslanlar gibi yapıcaz askerliğimizi.

askere gisecek olan her insan askerliğin 9 aya düşeceğini duysa herkez sevinir sen olsan sende sevinirsin.

sen bu sevinci başka türlü anlıyorsan asıl sana yazık.

askere gidenlere cezaevine düşmüş muamalesi yapilmasin herkes tabiki bir ömür boyu bile yapar,

tek tip askerlik sadece seferberlik halinde mümkün olur, zaten bu kanunlarda apaçik bellidir.

komutanlar kendi görevlerini acaba 9 ay yapmişlarmi yaşadiğimiz olaylar belli adamlarin tek derdi var terfi edeyim fazla maaş alayim sicilim bozulmadan emekli olayim, gelsin orduevi ,gelsin balo ,gelsin gazino.

erin komutaninin gözünde bir kıymeti olduğunu sanmiyorum bedava iş gücü gözü ile bakiliyor erlere ya insaat yaptirirlar ya badana ya ev alişverişi işte bilimum ayak işini sayabiliriz.

tek tip ile kendi egolarini tatmim edecekler herhalde, ayrica bedelli askerliğe bulduklari ret cevabida ilginç asker fazlasi yokmuş diyorlar anlamak mümkün değil bügün gidin askere gitmek için müracat edin bakalim götüreceklermi hemen nasil fazla yok gitmek isteyen bile gidemiyor.

ayrica bedelli belli bir yaş grubunu kapsar eski yasalardan belli zaten yani 20 yaşindaki birine bedelli çıkmaz zaten geçen sefer en düşük 28 falandi sanirim yani zaten bu adam gitmiyor askere bedellinin çikmasi asker sayisinda artiş veya fazlalik yaratmaz,bari böyle bir şey yapinda hem vatana hem millete bir faydalari dokunsun.

bende doğuda yaptım askerliğimi. askerliğin 6 ayını zaten saymayın. acemi birliği; işin gücün temizlik yapmak. 3 el ateş etmek. Fasa fiso silah eğitimleri. Usta birliğinin ilk 3 ayıda aynı bu şekilde. Asker zaten 9 aydan sonra operasyonlara çıkmaya başlıyor. arazi tanımaya ona göre hareket etmeyi öğreniyor.bir şeyi yaşayarak öğrenirsiniz en iyi şekilde. 6 aylık asker hiçbirşey yaşamıyor. Dağada çıkmıyor zaten tecrübesiz diye.eee ne anlamı kaldı askerliği 9 ay'a indirmenin? 6 aylık asker ile 12 aylık asker arasında dağlar kadar fark var.Tecrübesizlik üst düzey olucak ve operasyonlarda büyük bir zayıflık olucak, kötü sonuçlarda artabilir. Yedek subay'ın ortadan kalkması çok güzel. Zaten bunun sinyallerini ben askerdeykende almıştık. Dağa çıkmazlar operasyona gitmezler, doğuya götürülmezler. Her ayda devletten maaş alırlar. ohh ne güzel.

Insallah cıkmaz 9 ay cekemem valla 5 yılımız unıversıtede gıtı 1 yıl da askerdemı harcayacagız..

Geri