İşyeri Ağında Beni Takip Edebilirler mi????

johndamer

New member
Reaction score
0
arkadaşlar server kurulu bi işyerinde çalışıyorum. hepimiz ortak bir ağa bağlıyız. eskiden bilg. işi yapan bi şerefsiz varda burda beraber çalıştığım, benim int.te yaptığım herşeyi takip edebilir mi?? işletim sistemi xp sp3, kaspersky int sec. 8 var benim sistemde, her gün bi ka. kez ccleaner la da sistemi temizliyorum.. ama yine de acaba izlenebilirmiyim diye düşünüyorum ???? sizce arkadaşlar??? yada izlenmemek için ne yapmam gerekir???

Takip edebilmesi için keylogger vs. atmış olması lazım ki Kaspersky falan hikaye aslında. Antivirüs vs. ancak amatör hackerları durdurabilir =) Da sanmıyorum bi işyerinin ağına zararlı dosya bulaştırıp takip etmeyi denese, yakalansa sonu kötü olur.

İzlenmemek için ne yapmam gerekir dersen, işyerinde zaten bilgisayarlarla uğraşan biri vardır XPni güncel tutarsan ve güvenlik forumlarını takip edip yeni çıkan açıklara karşı önlem alırsan, doğru düzgün sitelere girersen ve attack görülme sıklığı fazla portlarını kaparsan değil o arkadaş çoğu kişi giremez bilgisayarına :goz: İçin rahat olsun

İzleyebilir. Uzaktan izleme programları var. istediğin kadar önlem al farketmez. Ben izliyorum ağdaki 30 bilgisayarı mesela. Geçmiş olsun. :D

işlemlerden windows harici çalışan senin bilmediğin .exe dosyası varsa götür kardeşim bilki seni izleyen odur...

Takip edebilmesi için keylogger vs. atmış olması lazım ki Kaspersky falan hikaye aslında. Antivirüs vs. ancak amatör hackerları durdurabilir =) Da sanmıyorum bi işyerinin ağına zararlı dosya bulaştırıp takip etmeyi denese, yakalansa sonu kötü olur.

İzlenmemek için ne yapmam gerekir dersen, işyerinde zaten bilgisayarlarla uğraşan biri vardır XPni güncel tutarsan ve güvenlik forumlarını takip edip yeni çıkan açıklara karşı önlem alırsan, doğru düzgün sitelere girersen ve attack görülme sıklığı fazla portlarını kaparsan değil o arkadaş çoğu kişi giremez bilgisayarına :goz: İçin rahat olsun

keylogger vs. dedigin neyse onlara anti yazilimlara gerek yok eger bir domain ortami dc üzerinden istedigin herseyi takip eder bunun icin para veriyorlar zaten bize :goz:

Öncelikle sizin bilgisayarınızı kullanma gibi bir ihtimali varsa birşeyler yapmış olabilir..Ağda mevcut bilgisayarı takip etmek için keylegor vb. yazılımlara illa gerek yok.. Bunu normal bir şekilde de yapabilirler..

Öncelikle bilgisayarınızda keyloger, turkojan vb. bir yazılımın mevcut olup olmadığını iyice araştırı... Forumumuzda bununla ilgili dökümanlar mevcut... Bilgisayarınızı paylaşıma kapatın.[ Sorun yaratmaz ise ] Bilgisayarınız temiz ise,

Sizin ek yazılımlar kurmanız gerekmekte kis o tür durumlar için hikaye. ZoneAlarm kurmanızı öneririm... Manuel olarak da açık olan portlarınızı kapatın...

Bunlarla ilgili olarak detaylı anlatımları forumumuzda bulabilirsiniz...

saolun arkadaşlar en iyisi firewall galiba yine de .. hepinize teşekkürler..

----------

ZoneAlarm ı kurdum fakat ağa ve internete bağlanmıyor bi türlü. forumdaki resimli anlatımı takip ettim ama bi türlü olmadı ya.. ne yapmam lazım arkadaşlar.. bi yeri atlıyorum ama bulamıyorum?

hayır izleyemez .. eğer easy cafe yada benzeri program yüklü deilse makinesinde izleyemez.....

hayır izleyemez .. eğer easy cafe yada benzeri program yüklü deilse makinesinde izleyemez.....

Güldürme beni lütfen :hhmanD:hhmanD

Evet malesef ZoneAlarm da böyle bir problem yaşandı.. Microsoftun KB951748 adlı güncelleştirmesini yüklediyseniz normaldir.. Malesef microsoftun bu güncellemeleri ZoneAlarm'ı olumsuz etkiliyor..

Çözüm için:

1- ZoneAlarm internet tarayıcınızı engellemiş olabilir..

2- Bilgisayarınızı güvenli modda açın c:/windows/internet logs

backup.rdb
iamdb.rdb
tvDebug.log

Bunların devamı olarak .ldb uzantılı dosyaları da silin.. Geri dönüşüm kutusundan temizleyin

3- ZoneAlarm'ın güvenlik seviyesini Mediuma getirin

arkadaşım hepsi hikaye server a bağlısın zaten tabikide takiptesin tek çöüzm :%100 talkback monitör diye bi program var onu silmen lazım c/program/files/common files/network/associates/talkback/tbmon.exe görev yöneticisinden durdur. sonra sil işlem tamam ben kendimden biliyom

izleyemez dayıcım izleyemez...
anlatamıyorum galiba ..
izlemeden izlemeye fark var ..
eğer izleme olayı internet kafalerdeki gibiyse izleyebilir ve bunun içinde izleyen makinenin ana makine olması ve belli bazı programların yüklü olması gerekir..
ama bu bir şirket yada fabrikaysa bu tür programları kim neden kullanır...
kaldıki eğer senin makina ağ paylaşımına kapalıysa , sabaha kadar izlemeye çalışsada olmaz...

izleyemez dayıcım izleyemez...
anlatamıyorum galiba ..
izlemeden izlemeye fark var ..
eğer izleme olayı internet kafalerdeki gibiyse izleyebilir ve bunun içinde izleyen makinenin ana makine olması ve belli bazı programların yüklü olması gerekir..
ama bu bir şirket yada fabrikaysa bu tür programları kim neden kullanır...
kaldıki eğer senin makina ağ paylaşımına kapalıysa , sabaha kadar izlemeye çalışsada olmaz...

insanları yanlış bilgilendirmeyin...

Servere olan kurumlar yapılan işlemleri yasal olarak belirli bir süre saklamak zorunda... Bütün bilgisayarların girdiği siteler işlemler kaydedilir.. Admin olan bilgisayar bütün bilgisayarları izler..

bu izlenmeyle ilgili benimde bir sorunum var birisi mail adresimin şifresini kırmış yada nasıl yapmış bilmiyorum ama bana gelen mailler onada gidiyor hatta dosyaladığım evrakları kestiğim resimleri bile görebiliyor. Ben adresimi farklı bir bilgisayardan açıp mail gönderiyorum ama o mailler onada ulaşıyor. Ne yapmış olabilir. Mail adresimi değiştiremiyorum işle ilgili herkes o maili biliyor ama nasıl bir güvenlik önlemi alabilirim.

bilgi işlemci ise sen ne yaparsan yap izler.Çünkü senin pcnin ip sinden tut.mac adresini ce çalışma grubuna admin yetkisi vardır.sen şifreni bile değiştirsen kendi hesabından girer.

Arkadaşlar ne şifresi ne keylogeri.Adam bizim şirkette her bilgisayarın hangi sitelere girdiğini bile izleyebiliyor.Hatta geçen 10 dklığına msn açtım bir arkadaşla bişey konuşmam lazımdı.Konuşmam bittiğinde innternet ex.erden geçmişi sil,tanımlama bilgisi sil,dosyaları sil,formları,parolaları yani hepsini sildim temizledim.Adam akşama doğru bana gelip birazda şaka ile karışık yine çatır çatır chatleşiyorsunuz hadi kolay gelsin dedi.Herşeyi silmeme rağmen yine msnde konuştuğumu bildi.Ayrıca pclerde extra kurulu hiç bir program yok....

izleme proğramlarını bulabilirsin
hiç bişey yapmasan bile bilgisayarın yavaşlar

Arkadaşım. Server Kullanmanız ortak ağa bağlanmanız yeterli değil. Ağ üzerinde hakkı olması lazım. Senin makinende herhangi bir işlemyamadan yerel ağı izleyebilecek programlar var. Tabi bunu yapması için servere kesinlikle müdahale yapıp bazı ayarlar yapması gerekir.

Geri