Birgün padişahın biri ferman yayınlamış, demişki bundan böyle Cuma namazlarına gelmeyenler idam edilecek. Yalnız idam etmeden evvel 3 dileği sorulacak diye. Neyse garibin birini cumaya gitmediğini tesbit etmişler padişaha şikayet etmişler. Padişah ve vezir çağırmış karşısına adamı sormuş nedir 1. dileğin diye. Adam demiş efendim demiş ben vezirin hanımını cok beğeniyorum onunla yatmak istiyorum diye. Eee ne yapsınlar son istek yapılır diye önce bi bakışmışlar sonra kabul etmek zorunda kalmışlar. Vezir itiraz edecekmiş gibi olmuş ama padişah demiş son 3 istek yapılacak. Neyse adam işini görmüş. Tekrar huzura çıkmış 2. isteğini sormuşlar adam demiş padişahım demiş sizin karınızda benim çok hoşuma gidiyor onunla bi kere yatmak istiyorum. Padişah öle kalmış, vezir demiş efendim adam nasıl olsa ölecek boşverin yapsın. Neyse adam işini görmüş. Tekrar huzura çıkmış 3. dileğin ne diye sormuşlar adama. Adam başlamış bi padişahı süzmeye bi veziri süzmeye… bakmışlar niyeti kötü. Vezir atılmış padişahım demiş sanki ben bu adamı gördüm Cuma namazında. Padişah demiş ulan demiş gördüm ne kelime tam yanımızda kıldı pezemenk…
Iki bayan manava sessiz bir sekilde fisildar.
-"Lütfen iki muz verir misiniz ?"
Manav muzlari tartar ve 3 tane vereyim bir kilo olsun der. Bayanlardan biri heyecanla atilir.
-"Olsun napalim birini de yeriz.!!!"