İki Olaydan Bir Çıkarsama, Vay Canına Be !...

64general1

New member
Reaction score
0
16. Nisan. 2008 'de, Papa 16. Benedict, Amerika' yı ziyaret etti. Ziyaretin önemli başlıkları ve dünyaya verilen mesajları şöyle gerçekleşti;

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon' un davetiyle Papa, Genel Kurul' da "binyıl kalkınma hedefi " başlığı altında; yoksulluğun azaltılması, iklim değişikliği, silahsızlanma, medeniyetler arası diyalog" ile ilgili konuştu. Ve şunu ilave etti: " BM üyesi olan devletler, kendi halklarını insan halkları ihlallerinden korumakla yükümlüdürler. Eğer bu sağlanmazsa uluslararası toplum BM in Kurucu Anlaşması' nın hükümleri gereğince müdahale etmek zorundadır. " Bu ifadeler medeniyetler arası diyaloga yapılan bir atıf sayıldı.

Papa' nın , 2006 yılında, " Muhammet' in kötü ve insanlık dışı olmayan yeni hiç bir şey getirmediği " iddiası hatırlandığında, bu son ifadelerin; medeniyetler arası diyalogda, Amerika'nın müdahalesine imkan verici bir siyasi tavır olduğu açıktır.

- Papa, bir sinagogda , Yahudilere yaptığı konuşmada ise , tüm amacı ortaya koyuyordu: " Benim buraya yaptığım ziyaretim, Pesah Bayramınıza denk geldi. Böylece sizi bizzat ziyaret ettim. Tanrı' nın seçilmiş insanlarını özgür kılarken gerçekleştirdiği işaretleri ve mucizeleri çağırdığınız için dualarım sizlere. Ortak ruhani mirasımız için, Hristiyan ve Museviler aynı umudu paylaşıyoruz. Bizler peygamberlerin dediği gibi , umudun mahkumlarıyız. Nitekim İsa şöyle der; " Kurtuluş Musevilerdedir " ( John 4: 22 ) Bayramlarımız farklı da olsa, bizleri Tanrı' ya ve onun merhametine götüren yolda birlikteyiz. "

Böylece, Papa 16. Benedict, Amerika ziyaretinde, Amerikan Yönetiminin söylem ve eylemlerinde savunduğu " Tanrı Krallığı" nı destekler mahiyette sıcak mesajlar veriyordu. Ve " Tanrı Sevgidir" söylemiyle , konuşmasını sonlandırıyordu.

New York Times Gazetesi, Sabrina Tavernise imzalı yazısında, Radikal İslam ağırlıklı eğitime alternatif olarak , Fethullah Gülen cemaatinin Ilımlı İslam eğitimi veren Pakistan' daki okullarını işaret ediyordu. Haberde, Fethullah Gülen' den Müslüman düşünür ve adından bir hareketin çıktığı bir dini lider olarak bahsedilmekte ve " bilimle tanışan islamın dünyayı daha çok seveceğine " dair yapılan göndermeyle Fethullah Gülen' in amacı açıklanıyordu.

Tarihin egemenleri, bütün süreç boyunca hep kendilerine biat edilmesini istediler. Oysa tüm Tevhid dinleri, " kulun kula kulluğunu" yasaklamış ,onları serbest iradeleri ile ve bir zorlama olmaksızın , kulluklarını Allah' a yapmalarını istemişlerdir.

Tek Tanrı inancıyla ve Hz. Musa önderliğinde Filistin topraklarına gelen Yahudiler, Hz. Musa'nın Tur Dağı görüşmesini beklerlerken, putperest Eski Mısır' da edindikleri alışkanlıkları terkedemediler ve güneşe tapınmanın sembolü olan "Büğüren Buzağı" , Aphis ve Hathor' a tapınmaya devam ettiler. Böylece Eski Mısır' dan Yahudilere geçen Kabbala öğretisi zaman içinde tüm Tevrat' a ve yaşama egemen oldu.

Kabbala, özünü Mısır' ın geleneklerinden almış, semboller kullanarak dünya spritüelleri içinde özellikle büyüye dayanarak güc kazanmanın kuramlarını gösteren bir öğretidir. Yahudi Hahamlarının Tevrat'ın ve bu öğretinin tüm bilgilerini kendilerine tekelleştirmeleri sonucunda, halkın anlayabilmesi için çıkardıkları Talmud Kitabı, kutsal Tevrat' ın orijinalini ortadan kaldırmış ve Kitab- ı Mukaddes dışında Yahudiliğin gizli bir ananesi doğmuştur. Böylece , tarihte ilk olarak " ILIMLI YAHUDİLİK" oluşturulmuştur.

Bugün, Siyonizm sahip olduğu devasa ekonomi ve sebep olduğu Neoliberal politikalarla Küreselleşmiş dünyanın önderidir. Ve nihai amacı ; Tanrı Krallığıdır.

Hristiyanlık, özde tek tanrılı olmasına rağmen, sonradan Teslis inancına döndürülmüş bir dindir. Peygamber, melek, ahiret gibi kavramları İslam ' dan farklıdır. Hristiyanlık, Yahudilikteki inanç ve gelenekleriyle Yunan- Roman aleminin kültürlerinin sentezi olan bir kurtarıcı Tanrı dinidir. Hz. İsa, İsrail' i , gelecek Tanrının krallığına hazırlamak istemiştir. Burada, gelecek Tanrıdan kasıt; Tanrı 'nın vaadi olan Ahiret hayatının sonsuz yaşamı idi. Ne ki; İncillerdeki bir kısım ifadeler, mecazlar, deyimler daha sonra bir üçleme( teslis) anlayışına sebep olmuştur. Havarilere son katılan Pavlus, yorumunda Allah'ı değil İsa Mesihi ağırlık merkezine almış ve onun yorumları Hristiyanlığın asli yorumu haline gelmişti.

Böylece, Hristiyan dini İsa Mesihin baz alınmasıyla maddileşmiş oluyordu.

" De ki; ey Ehl- i kitap! Aramızda eşit olan bir kelimeye gelin. Yalnız Allah'a kulluk edelim ve o' na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. " (Ali-İmran, 3/ 64)

Bu sonuçla, "ILIMLI HRİSTİYANLIK" ta tarihteki yerini alıyordu.

Ilımlı Yahudilik ve Ilımlı Hristiyanlık!. Bu iki dinin mensupları , siyasi ve sosyo- ekonomik uygulamaların yanında , din feylozofları, efsanecileri, Papalar, din adamları , misyonerlerleriyle birlikte insan toplumlarının , SEVGİ adına otoriteye teslim olmalarını istiyorlar. Karl Marx'ın " Din bir Burjuva öğretisidir" , buyruğu doğrultusunda , Egemenlerin çarpık ideolojisi olan "Tanrı Krallığına " ulaşmayı hedefliyorlar. Tanrısı kendileri olan bir Tanrı Krallığıdır, oluşturulmak istenen!..

Şimdi, bu güne kadar işbirlikçi kralların, emirlerin, şeyhlerin mutlak şeriat hükümleriyle yönettikleri ve sonucunda kahreden bir geriliğe mahkum ettikleri İslam toplumlarında, kuracaklarını ideal ettikleri " Tanrı krallığı " nı oluşturacak İsrail' in, güvencesinin sağlanabilmesi için Türkiye'yi hedef alıyorlar. Çünkü;

- Türkiye , İslam toplumları içinde tarihi ve günün şartları bakımından en gelişmiş ülkedir. Bu bakımdan hem İsraile kol kanat olabilir hemde diğer İslam Ülkelerine yön verebilir.
- Ama büyük bir kusura sahiptir. Çünkü, sahip olduğu Laik Demokrasi geleneği ve Ulus Tavrı, Türkiye'yi İslam'ı en iyi tanıyan ülke konumuna getirmiştir. Türk'lere " kula kulluk karakterinin" adapte edilebilmesi için, Laik ve Ulusalcı tavırlarının bertaraf edilmesi gerekir.
- O halde " Tanrı Krallığımız" idealizmimiz için, ...

AKP İktidarının , varlık sebebi Ilımlı İslam ihtiyacıdır.
Bir Türk çocuğu olarak Tayyip Erdoğan, bu görevin lideridir.
Fethullah Gülen, İslam Dinini çark ettirmeye çalışan bir din bezirganıdır.
Üç Ilımlının uzlaşması , Yahudi- Hristiyan ve İslam, tarihin en büyük hayaline yelken açılacaktır !.. Şeytan'ın düşüne!...

Bu şeytanlıklara, " Vay Canına, be !" denmez mi ?
Ya, siz ne dersiniz ?..

Ahmet Kılıçaslan AYTAR

AKP İktidarının , varlık sebebi Ilımlı İslam ihtiyacıdır.
Bir Türk çocuğu olarak Tayyip Erdoğan, bu görevin lideridir.
Fethullah Gülen, İslam Dinini çark ettirmeye çalışan bir din bezirganıdır.
Üç Ilımlının uzlaşması , Yahudi- Hristiyan ve İslam, tarihin en büyük hayaline yelken açılacaktır !.. Şeytan'ın düşüne!...

Bu şeytanlıklara, " Vay Canına, be !" denmez mi ?
Ya, siz ne dersiniz ?..

Ahmet Kılıçaslan AYTAR

akp iktidarının sebebi gerçek islam ihtiyacıdır desek şeriat devleti kurmaya çalışıyor dersiniz
e madem ılımlı islamada karşısınız ozaman siz tamamen dinsiz bir ülke istiyorsunuz
aslında şeytan düşü dedigin şeyde tam bir saçmalık
çünki sizin düşünceleriniz islama uymuyor daha çok hristiyan ve yahudilerinkine uyuyor
hal böyleyken nasıl olurda bu durumdan rahatsız olursunuz bilmem

medem bizim düşlerimiz musevi ve hıristiyanlarınkine uyuyor, nasıl oluyorda akp ve fetullah bizim tarafımızdan değilde musevi ve hıristiyanlarca seviliyor.hadi bu çelişkinizede bir şey uydurun.
dostum dostum güzel dostum
bu ne beter çizgidir bu
bu ne çıldırtan denge
yaprak döker bir yanımız
bir yanımız bahar bahçe...
saygılar

akp iktidarının sebebi gerçek islam ihtiyacıdır desek şeriat devleti kurmaya çalışıyor dersiniz
e madem ılımlı islamada karşısınız ozaman siz tamamen dinsiz bir ülke istiyorsunuz
aslında şeytan düşü dedigin şeyde tam bir saçmalık
çünki sizin düşünceleriniz islama uymuyor daha çok hristiyan ve yahudilerinkine uyuyor
hal böyleyken nasıl olurda bu durumdan rahatsız olursunuz bilmem

Büyük konuşuyorum.Pek büyük konuşmayı sevmem ama bu konuda büyük konuşuyorum.Sen Müslümansan;Ben o anlamda bir Müslüman olamam.ABD işbirlikçisilerini savunan,Vatikan'ın projelerini yürürlüğe sokmaya .çalışanlar Müslüman olamaz.Yani ikimizden biri müslüman değil.

Ilımlı İslam Politikasını sadece Amerika değil batı dünyasının tümü dayatıyor. Bu iki koldan yürüyor. Biribci kol Atlantik ötesinden geleni bu BOP Projesi, ikincisi de Vatikan'dan yürütülen yani batıdan Avrupadan dinler arası diyalog.

Niye yapıyorlar bunu?

İslam dünyasının muazzam kaynaklarını sömürmek için direnç göstermeyecek, Hristiyan emperyalizmine boyun eğecek, onun dümen suyunda gidecek insanlar oluşturmak.

Uyumlu , ılımlı, güdülecek bir din. Ilımlı diye bizimkiler tercüme ediyor. Bize onu kabul ettirme için bir yumuşatma olarak.

Ilımlı deyince İslam orta yol, itidal dini değil midir? hayır bahsedilen bu değil. To Moderate fiilinden geliyor. Uysallaştırmak, hesaba uydurmak. ordan alınmış.

Ilımlı islam'ın tam karşılığı batı emperyalizminin hesaplarına problem çıkarmayan din demektir. Bunu anti-emperyalist karakteri olan İslam açısından düşünürseniz bu İslam'dan çıkışın dinidir.

medem bizim düşlerimiz musevi ve hıristiyanlarınkine uyuyor, nasıl oluyorda akp ve fetullah bizim tarafımızdan değilde musevi ve hıristiyanlarca seviliyor.hadi bu çelişkinizede bir şey uydurun.
dostum dostum güzel dostum
bu ne beter çizgidir bu
bu ne çıldırtan denge
yaprak döker bir yanımız
bir yanımız bahar bahçe...
saygılar

dostum ortaya bir laf attım kimler üzerine alınacakta düşüncelerinin hristiyan ve musevilerinkine uygun oldugunu düşünecek diye
bakıyorumda hiç gecikmemişsin

Geri