İki Yaşında, Sigara Tiryakisi..

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Altın Üye
Reaction score
0
18 AyLıkken Sigara BağımLısı oLdu..

Şu an 2 yaşında olan endonezyalı çocuk, sigara içmediği zaman krize giriyor!

Sigara firmalarının yoğun lobisi nedeniyle yasakların sürekli askıya alındığı Endonezya'da, 2 yaşındaki tiryakinin görüntüleri tüyler ürpertiyor.

Güney Sumatra bölgesindeki balıkçı köyü Musi Banyuasin'de yaşayan Muhammed Rizal'in oğlu Ardi tam bir bağımlı... İlk sigarasını 18 aylıkken babasının elinden içen minik Ardi, şimdi kendisine sigara verilmediği zaman sinir krizleri geçiriyor ve ortalığı birbirine katıyor.

Çocuğunu her gün kendi elleriyle zehirleyen ve onu adım adım ölüme sürükleyen baba Muhammed Rizal ise, pişkin pişkin, "Çocuğumun sağlığından endişe etmiyorum. Turp gibi görünüyor. Zaten sigara vermeyince krize girip ortalığı birbirine katıyor" diye konuşabiliyor.

Resmi istatistiklere göre Endonezya'da, yaşları 3 ila 15 arasında değişen çocukların yüzde 25'i sigarayı denemiş; yüzde 3.2'si ise halen sigara bağımlısı.

1671fg7.jpg

18 aylık bebek sigara bağımlısı oldu! haberi | Haber Aktüel - Son Sürat Haber, haber, haberler

inanamıyorum:huh:Yazık günah cocugun cigerlerine :crying:

bu çocuk 18nin görür mü acaba.. :001_unsure::001_unsure:

sen o çocuğa o yaşta sigara verirsen sonra alıştırıp çocuk krize girdiğinde çocuğu engelleyemiyorsan ve sonra çocuğun içmesine izin veriyorsan yapılacak bişi yok.

ebeveynlerini yılın hatta asrın anne ve babası seçmek gerek.

bunun tek bi açıklaması var.cahillik...

rakı götürün çocua

ben bu yaşta süt içiyodum. bunun aşk acısıda çekilmez =)

Bizim buralarda o yaşlarda rakı verilir çocuğa :) onlarda sigara vermişler tosun gibi olmuş sigaya bunda hazımsızlık yapıyor herhal..:)

hay ben oyle anne-babanin, engel olmayan insanlarin .........(anladiniz siz onu)

Oyuncak kamyonunun üstünde sigarasından bir duman çekerken, orta yaşlı bir kamyon şoförünün parodisi gibi duruyor. Ama fotoğraf, çok daha acı bir gerçeği gösteriyor!

Henüz iki yaşında olan Ardi Rizal, günde 40 sigara içme alışkanlığı yüzünden hareket edemeyecek durumda. 25 kilogram ağırlığındaki Endonezyalı çocuk, yaşıtlarıyla oynayamayacak kadar kötü durumda. Ve durumu gittikçe kötüleşecek.

Yerel yetkililer, Rizal ailesine, çocuğun sigarayı bırakması karşılığında araba hediye etmeyi önerse de aile, ellerinden bir şey gelmediğini söylüyor. Onu engellemeye çalıştıklarında histeri krizleri geçirdiğini söylüyorlar.

26 yaşındaki Diana, oğlunun durumunu gözyaşları içinde anlatıyor:

"Tam bir bağımlı. Sigarasını alamazsa bağırıyor ve kafasını duvara vuruyor. Başının döndüğünü ve midesinin bulandığını söylüyor."

Ardi, belli bir sigara markasını içiyor ve diğerlerini reddediyor. Bu marka, aileye günde 9 TL'ye mal oluyor.

Tüm bunlara rağmen, 30 yaşındaki balıkçı baba Muhammed; "Bana gayet sağlıklı görünüyor. Bir sorun göremiyorum" diyor.

Ardi'nin yaşının küçüklüğü son derece rahatsız edici bir eğilimin en uç noktası. İstatistiklere göre üç ile 15 yaş arasındaki Endonezyalı çocukların yüzde 25'i sigarayı denemiş ve bunların yüzde 3,2'si aktif sigara içicisi olmuş.

Haber Linki!

Çocuğun Ne Kabahati Var Ki 2 Yaşındaki Çocuk Sigarayı Nereden Bilecek Ailesi Alıştırmıştır.

Geri