İlk Kez Şehit Tabutuna Bayrak Örtülmedi

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

21948j4.jpg

İlk kez Şehit tabutuna bayrak örtülmedi

Şehit erin ailesi bayrak yerine yeşil tabut örtüsü istedi..

Gece eğitimi sırasında sırtına isabet eden kurşunla ölen Batmanlı er Ergün Önen'in tabutuna sarılmak istenen Türk bayrağı erin ailesi tarafından kaldırıldı.

VATANI KORUSUN DİYE YOLLADIK

Askerî uçakla Türk bayrağına sarılı halde Batman'a getirilen şehit Er Ergün Önen'in cenazesi, Çay Mahallesi'nde bulunan Eshabulkeyf Camii'ne götürüldü. Kalabalık bir grubun katıldığı cenaze töreni sırasında ölen erin annesi Selahat Önen, kız kardeşleri Melikşah (14) ve Melek (11) ile ağabeyi Ercan gözyaşı dökerek, sinir krizleri geçirdi. Cenazenin İkiztepe köyündeki mezarlıkta toprağa verilmesinin ardından Tarafa açıklama yapan ağabey Ercan Önen, "Biz kardeşimizi vatanı korusun diye askere yolladık. Ama bize cenazesi gönderildi. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. Bunu kim yaptıysa mutlaka cezasını çekmeli" dedi. Acılı anne Selamet önen de, "Eğer ölüm haberi gelmeseydi 10 gün sonra oğlumun görev yaptığı kışlaya gidip kendisini ziyaret edecektim. Onu rüyamda gördüm" dedi.

GEREKİRSE AİHM'E GİDERİZ

Ailenin avukatı Mehdi Öztüzün ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şehit asker Ergün önen'in hastanede yapılan otopsinin sonucunu bekliyoruz. Ona göre dava açacağız, ölümü şüpheli. Gerekirse AİHM'e başvuracağız. Aile de bunu istiyor. Olayın tüm detaylarıyla araştırılmasını istiyoruz. Varsa bir ihmal ortaya çıksın. Faillerin cezalandırılmasını istiyoruz."
Aile resmî tören istemedi.

BAYRAK KALDIRILDI

Batman Havalimanı'na Türk bayrağına sarılı olarak indirilen şehit asker Ergün Önen'in tabutunun üstündeki Türk bayrağı, aile fertleri tarafından yıkanması için sokulduğu gasilhanede çıkartılırken, yerine üzerinde Arapça yazıların yer aldığı yeşil örtü çekildi. Batman Jandarma Komutanlığı'nda yapılmak istenen askeri törene de amca Emin Önen engel olarak tabutun üstüne Arapça bir bez parçası örttü.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 210976.jpg
    210976.jpg
    31.5 KB · Görüntüleme: 7,897
Ne desek boş. terörist saldırıda ölmedi eğitim de vurularak öldü. acılı aileyi de anlamak lazım.

İki noktaya dikkat çekmek istiyorum

aile, ferdini kaybetmiş olması hasebiyle tepkili olması normaldir, bayrağı şehidinin üstünde bırakması elbette çok güzel olurdu ama kaldırmış olmasında art niyet aranmamalıdır.

ikinci olarak haberde "üstünde arapça bir bez parçası" diyerek nitelendirilen şey ayetlerin yazılı olduğu yeşil bir örtüdür. bu da habere bezparçası diye nitelendirilerek küçümsenmesi haberin art niyetli olarak yazıldığını gösterir. unutmamalıyız ki bayrak da bir bez parçası lakin üstündeki kan ve taşıdığı manalar itibariyle kutsallaşmıştır !!!

aile, ferdini kaybetmiş olması hasebiyle tepkili olması normaldir, bayrağı şehidinin üstünde bırakması elbette çok güzel olurdu ama kaldırmış olmasında art niyet aranmamalıdır.

ikinci olarak haberde "üstünde arapça bir bez parçası" diyerek nitelendirilen şey ayetlerin yazılı olduğu yeşil bir örtüdür. bu da habere bezparçası diye nitelendirilerek küçümsenmesi haberin art niyetli olarak yazıldığını gösterir. unutmamalıyız ki bayrak da bir bez parçası lakin üstündeki kan ve taşıdığı manalar itibariyle kutsallaşmıştır !!!

sana aynen katılıyorum.

evet arkadaslar bence de cok yazık oldu bu kardesımıze Allahtan rahmet dılıyorum....bu olayının sorumlusununda cıkarılması lazım adaletın karsısına cok buyuk ıhtımalle munferıt bı olay ve kastı yapılan bı sey yada gercekten bı hata sonucu her ne olursa batmanlı kardesıme saygı sewgılerımı bol bol dualrımı yolluorum mekanı cennet olsun....
inşallah bu olay orduya mal edılmez yaban kısı bulunsun cezalandırılsın....
saygılar sewgılıer

Çok mantıklı.. Tamamen katılıyorum..

çok güzel yorumlamışsın

üzüntü verici bir durum,allah rahmet eylesin.
Merak ettim Tabutun üstüne konan Üzerinde Arapça
yazan örtünün bir adı varmı.

Haberi yapan arkadaş yada gazeteci deyim
son pragraftaki yazısını daha dikkatli yazabilirdi.

İşte bi din düşmalığı almış başını gidiyor....ama unutuyolarki bu vatan ALLAH ALLAH nidaları altında düşmandan arındı....ama Şimdi Müslümansan Şeriatçı oluyosun yazık yazık...cücük beyinliler sizi

Ben bu konuda farkli düsünüyorum,
Öncelikle sehadet mertebesine erismis bu kardesimize rahmet diliyorum.Fakat konu bence farkli;Bu kardesimiz Batman`li ve muhtemelen kürt kökenli ve bir kürtte Türk bayragi ile gömülmek istemez..nasil ki biz tabutumuzda baska bir bayrak istemezsek..!!!...!!!

Ben bu konuda farkli düsünüyorum,
Öncelikle sehadet mertebesine erismis bu kardesimize rahmet diliyorum.Fakat konu bence farkli;Bu kardesimiz Batman`li ve muhtemelen kürt kökenli ve bir kürtte Türk bayragi ile gömülmek istemez..nasil ki biz tabutumuzda baska bir bayrak istemezsek..!!!...!!!

sana katılmıyorum arkadaş
o bayrak türk kürt laz çerkez hepimizin bayrağı. bu ülkede kökeni türk olmayıp o bayrak için ölen nice asker var.
bazı kişilerin tsk ya karşı bir kitle oluşturma çabası meyvesini veriyor
ailenin acısını anlamak lazım ben olsam bende çok sinirlenirdim. ama sorumlusunu tsk da aramak yanlış olurdu.

Ailenin acisini paylasmamak mümkün mü??biz her sehidimizin arkasindan sükranla agit yakariz,onlara minnetariz..insaallah haklarini helal ederler..
Ve de inancli bir kisi olarak "mutlaka her canli ölümü tadacaktir"yazisi olan o örtü de basimiz üzerinde.
Ben bayrak örtülmemesi konusunda fikrimi yürüttüm,sözüm kmseye degildir.

vatanı korusun die gönderdik.....diyolar aile haklı o kadar kolay mı ya bi insnın hayatı sönüyo vin tek oğlu. bi de zorunlu askerlik derler

Yüregine Saglık Aynen Düşüncelerine Katılıyorum.

unutmamalıyız ki bayrak da bir bez parçası lakin üstündeki kan ve taşıdığı manalar itibariyle kutsallaşmıştır...Bu Sözde Çok Şey Var Anlıya Biliyene Tabiki..!

bez parçasına ayet yazılınca kutsallaşıyor mu?hey Allahım ya sabır.

İşte bi din düşmalığı almış başını gidiyor....ama unutuyolarki bu vatan ALLAH ALLAH nidaları altında düşmandan arındı....ama Şimdi Müslümansan Şeriatçı oluyosun yazık yazık...cücük beyinliler sizi
bence bu it şehit olmadı baktı askerler bu pkk sempatizanı eğitim sırasında vurdular... tabutunda bayrağını kaldıranda hiç bi şekilde bu mıllete hayır gelmez şu itede şehit demeyin...

Allah Kelamının yazılı olduğu örtüye bez parçası demek Müslümanla dalga geçmek demektir.Art niyettir.Bir Müslüman olarak kınıyorum.
Her ne sebeple olursa olsun vatan görevini yaparken hayatını kaybeden kişi bizim için kutsaldır.
Türk ve Kürt aynı ağacın dallarıdır.Aynen diğer Türk boyları gibi.Vatanımız bir,Bayragımız bir ve Ata Oguzuz biz.
Bayrak örtmeme olyında bir art niyet aramamak istiyorum.
Tabi ki madalyonun öbür yanınıda düşünmek lazım.Kasıt Bayraktan rahatsızlıksa neden vatani görevini yapıyor.Vatan görevi Bayrak altında yapılır.Bayrak için yapılır.Bilmediğimiz başka bayraklar mı var?

vatanı korusun die gönderdik.....diyolar aile haklı o kadar kolay mı ya bi insnın hayatı sönüyo vin tek oğlu. bi de zorunlu askerlik derler

Ulan bi gece ABD piçleri yada başkaları gelip ülkeyi işkal edecek.Irakta yaptıkları gibi sizin de ANANIZI BACINIZI DAĞA KALDIRACAK.siz hala devlete ,askere düşmanlık peşinde koşuyorsunuz.namusunuz yokmu sizin bee.askerlik parayla olmaz.zorla da olmaz.herkes gönüllü olmalı.ne edepsiz insanlarsınız.utanın lan.senin ananı-bacını-karını savaşta kim kurtaracak?parayla askerlik mi olur lan? parayla kim senin anan için canını verir?

Geri