İmam Nikahına Hapis Cezası

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
171220101440086543361_2.jpg

İmam Nikahını kullanarak, Dinsel törenle evlendiği için hapis cezası aldı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adana’da yaşayan M.E (25), nikâhsız birlikte yaşadığı M. E’in (17) intihar etmesinin ardından, ‘dinsel törenle evlendiği’ için 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı

E., M.E. ile geçen martta resmi nikâh yaptırmadan, geleneklerine göre evlendi. İddiaya göre kocasından sürekli dayak yiyen Menekşe, 18 Mayıs’ta, düğünde beline bağlanan kuşakla kendini tavana asarak intihar etti.
Cumhuriyet Savcısı da E.hakkında ‘evlenme olmaksızın dinsel törenle evlenme’ suçundan 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan E. , “M. imam nikâhlı eşim olur. Yaklaşık 2 yıl birbirimizi tanıdıktan sonra severek evlenmeye karar verdik. Ailesi razı olunca 14 Mart’ta dini nikâh yaparak evlendik” dedi.

NİKAH İÇİN VAKTİM YOKTU
E., boş vakti olmadığı için resmi nikâh kıydıramadığını da söyledi. Mahkeme, 2 ay hapis cezasına çarptırdığı E.'nin cezasını, mahkemedeki iyi halinden dolayı 1 ay 20 güne indirdi, sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. E. 5 yıl boyunca suç işlemediği takdirde cezaevine girmeyecek.
[/FONT]

Kaynak

Bildiğim kadarı ile sadece imam nikahı yaptırmak veya önce imam nikahını yaptırmak suç olarak geçiyor yasada.

Edit:İmla

İmam nikahı da resmi nikah da zorunludur.. Biri olmadan diğeri olmaz, vaktim yok, gerek yok demek büyük gaflettir..

imam nikahı olmadan evlilik olamaz ki yhaf ... resmi nikah kıyılmalı tamam ama imam nikahı da olmazsa olmaz.

2 side birbirinden ayrılmaz die yasa olsa daha uygun olur.

Dayaklara dayanamayıp bir can gitsin adam 1 ay ceza alsın....
Tamam ceza konusu Resmı nıkah yaptırmayıp sadece imam nikahı kıyılması ama ben burada takıldım ne yapayım..

Hala resmi nikahı önemsemeyıp sadece imam nıkayıyla evlenen zihniyetı desen zaten aklım almıyor...

imam nikahı olmadan evlilik olamaz ki yhaf ... resmi nikah kıyılmalı tamam ama imam nikahı da olmazsa olmaz.

Aslında resmi nikah ile imam nikahı arasında pek fark yoktur. İmam nikahının şartları resmi nikahta sağlanıyor. Yoksa imam nikahının zorunlu bir duası veya illa bir hoca tarafından kıyılması gibi bir şart yoktur.

Ama yinede insanlarının içinin rahat etmesi babında yapılırsa da iyi olur tabi.

İlk önce resmi nikah daha sonra dini nikah kıyılmalı. Bu şekilde mağduriyetlerin önüne geçilmiş olur.

gitsinler paşa paşa cezalarını çeksinler.vakti yokmuş bu ne ya ülke yönetiyo sanki adam.
insanlar imam nikahınıda kullandıkları için böyle bi yaptırım gerekli.kıy imam nikahını al 3-5 tane kadın hiçbir sorumlulğunuda yerine getirme çoluğunu çocuğunu derbeder et sonra git evinde rahat uyu.yok böyle hayat

Geri