İnançLara saLdır rekLamı ucuza getir(!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HoCuSPoCuS' Alıntı:
Muazzez Hanım ın açıklamasından bir cümleyi seçip yorumlamak yerine, açıklamada vermek istediği mesaj alınmalıdır.

İnancın, ibadetin, namusun kriterinin başörtüsü olmadığını belirtip, başörtüsü takmayanlara namussuz gözüyle bakan yobazlara verdiği bir mesajdır. Düzgünce okursanız herkesin ibadetine, düşüncesine saygı duymak gerektiğinden bahsediyor. Yani başörtüsü takana da saygı duyuyor. Takmayana da. Ben öyle yorumladım kendi adıma.

keşke herkes senin kadar düzgün yorum yapabilse

ama bazıları hala nato mermer nato kafa!

kesinLikLe katıLıyorum nato mermer nato kafa..

Sen kaLkacaksın imam nikahını baş örtüsünü ve bunun gibi İsLami unsurLarı eLeştireceksin bu sözLerinLe Türkiyenin gündemine oturacaksın sonra çankayada ödüL aLacaksın ve burda birde saygı görecek ve iLim adamı oLduğun iddia ediLecek..Herkes bu kadını danimarka usuLü fetvaLarından sonra tanıdı iLmi kişiLiği ise haLen biLinmiyor..

ben bu sözleri prim yada reklam yapmak adına söylediğini düşünmüyorum ama biliyosunuz ki türkiyede bazı konular çok hassas,başörtüsü gibi,alevilik sünnilik çatışması yada ermeni kürt tartışmaları gibi.bu kadar bilgili ve bilim dünyasında adı altın harflerle yazılmış bir kişinin sözlerine değişik manalar verilip başka taraflara çekilebileceğini bilmesi gerekirdi diye düşünüyorum..

أĸяα' Alıntı:

Sen kaLkacaksın imam nikahını baş örtüsünü ve bunun gibi İsLami unsurLarı eLeştireceksin bu sözLerinLe Türkiyenin gündemine oturacaksın sonra çankayada ödüL aLacaksın ve burda birde saygı görecek ve iLim adamı oLduğun iddia ediLecek..Herkes bu kadını danimarka usuLü fetvaLarından sonra tanıdı iLmi kişiLiği ise haLen biLinmiyor..

herkes diyip çıkma işin içinde ikracım ben tanıyordum..
ayrıca son derece değer verdiğim büyük bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum benim gibi düşünen birçok insan gibi...
sen Türkiyê'nin 100%100lük kesimini cahil ilan etmiş oluyorsun bu söylediğinle..
azıcık ilim irfan sahibi herkes Muazzez hanımı tanır..
ha tanımayanların da demekki biraz daha irfan sahibi olması gerekmektedir...:)
buyrun bakın bende yazıyorum burdan benide eleştirin bir arkeolog olarak Muazzez hanımın Sümer'de fahişeler TÜRBAN takıyordu tezine tamamen katılıyorum kaldıki bunun tasvirli sanat eserleri olarak maddi kalıntılarıda var...bağ kuramadığınız olgu TÜRBANın bugünkü kullanım anlamı ile o günki kullanım amacı...ne sümerlilerle ilgili ne de arkeoloji ile ilgili hiçbirşey bilmediğiniz için boş keseden sallayıp duruyosunuz...

nestor' Alıntı:
ayrıca son derece değer verdiğim büyük bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum benim gibi düşünen birçok insan gibi...
sen Türkiyê'nin 100%100lük kesimini cahil ilan etmiş oluyorsun bu söylediğinle..
buyrun bakın bende yazıyorum burdan benide eleştirin bir arkeolog olarak Muazzez hanımın Sümer'de fahişeler TÜRBAN takıyordu tezine tamamen katılıyorum kaldıki bunun tasvirli sanat eserleri olarak maddi kalıntılarıda var...bağ kuramadığınız olgu TÜRBANın bugünkü kullanım anlamı ile o günki kullanım amacı...ne sümerlilerle ilgili ne de arkeoloji ile ilgili hiçbirşey bilmediğiniz için boş keseden sallayıp duruyosunuz...

nestor üstad buyurun bakın benide eleştirin gibi sözlerle tartışmayı daha da fazla alevlendiriyosun,bize sümerler ve bu konuyla ilgili bilgilerini aktarırsan bilgilenmiş oluruz olaya daha farklı bi açıdan bakabiliriz belki..

nestor' Alıntı:

Herkesi geneLLeme manasında söyLemiştim ve bir önceki mesajımda tamamLayıcı oLması bakımından iLmi takipçiLer oLarak seni de o grubunu içine aLmıştım nestorCUM :D ..Kimseyi cahiL iLan etmek gibi bir amacım yoktu sadece istisnai durumLar her zaman oLmuştur..

Bak sen demişsin ki SümerLerde fahişeLer baş örtüsü takardı..
Ama bu zat açıkLamasında Baş örtüsünü sümerLerde fahişeLer takardı demiş..Şimdi bir arkeoLog oLan sana Türkçe dersi vermek benim işim değiL ama bu iki cümLe arasında ki farkta aşikardır..:angry

talihsiz bi acıklama.....

أĸяα' Alıntı:
Herkesi geneLLeme manasında söyLemiştim ve bir önceki mesajımda tamamLayıcı oLması bakımından iLmi takipçiLer oLarak seni de o grubunu içine aLmıştım nestorCUM :D ..Kimseyi cahiL iLan etmek gibi bir amacım yoktu sadece istisnai durumLar her zaman oLmuştur..

Bak sen demişsin ki SümerLerde fahişeLer baş örtüsü takardı..
Ama bu zat açıkLamasında Baş örtüsünü sümerLerde fahişeLer takardı demiş..Şimdi bir arkeoLog oLan sana Türkçe dersi vermek benim işim değiL ama bu iki cümLe arasında ki farkta aşikardır..:angry

bak bu konuda haklısın ve ben o cümleyi kasıtlı olarak yazdım..
ama eminim Muazzez hanımda bunu anlatmaya çalışmıştı...
yani söylenmeye çalışılan şey aynı ancak küçük bir cümle hatası ile konunun saptığı yön farklı...
texas82tr sana spesifik bir konu bulmam için en az 2gün makale taratmam gerekli ve ne yazıkki inan hiç vaktim yok ancak sana tavsiyem ajaonline.org ve jstor gibi uluslararası bilim dergilerinin internet sitelerinden araştırma yap eğer konu ile ilgiliysen..
ayrıca gerçek anlamda Sümerlerle ilgili her konuda bilgi edinmek istiyorsan bakabileceğin en iyi kaynaklar tüm dünyada da kabul edildiği üzere Muazzez İlmiye Çığ'ın kitaplarıdır her ne kadar konumuz kendisi olsada her ne kadar eleştirior olsanızda sonuçta Muazzez Hanımın bu konuyla ilgili pekçok kitabı mevcut...
ayrıca netten Er Hanedanlar Dönemi diyede aratabilirsin Sümerler diye sonuç alamazsan ikiside birbiriyle ilintili sayılabilir..
saygılarımla...

أĸяα' Alıntı:
Baş örtüsünü sümerLerde fahişeLer takardı

Ya neden bu söze bu kadar takıldınız anlayamadım. Evet sümerler döneminde fahişeler türbanlıymış ama gümümüzdeki fahişelerin başı açık! Bunda bu kadar büyütecek ne var anlamadım:angry

أĸяα' Alıntı:

Cig'in ilmi kisiligini bilmiyorsan acikcasi o senin bilgisizligin, ben hic bu cevreden olmama ragmen yillardir ismini biliyorum. Yukarida Türkce dersi vermeye calismissin ama yine sen burada cümlelerini kullanirken lütfen "Bilinmiyor" gibi genis ve pasif zamanlar kullanma. "Bilmiyorum" dedi ki aktif ve kendin ile simdiki zamani kullan ki bilmedigini herkes anlasin. Bilinmiyor diye beni de isin icine katma . O senin kendi bilgisizligin,kendi adina konus. Anlasilan bu isi yine "Hak Cemaatler" olayindaki gibi karistirmissin sen.

Sevgili Ikra, adini Arapca "OKU" koymussun ama senin okuyacak cok seyin var anlasilan. Dogaldir sen ne Cig'i tanirsin n ne de Arf'i tanirsin.

Oku Ikra Oku, büyük adam ol. Oku ki; böyle sacma sapan yazilari buraya yazma.

Civanim' Alıntı:
Cig'in ilmi kisiligini bilmiyorsan acikcasi o senin bilgisizligin, ben hic bu cevreden olmama ragmen yillardir ismini biliyorum. Yukarida Türkce dersi vermeye calismissin ama yine sen burada cümlelerini kullanirken lütfen "Bilinmiyor" gibi genis ve pasif zamanlar kullanma. "Bilmiyorum" dedi ki aktif ve kendin ile simdiki zamani kullan ki bilmedigini herkes anlasin. Bilinmiyor diye beni de isin icine katma . O senin kendi bilgisizligin,kendi adina konus. Anlasilan bu isi yine "Hak Cemaatler" olayindaki gibi karistirmissin sen.

Sevgili Ikra, adini Arapca "OKU" koymussun ama senin okuyacak cok seyin var anlasilan. Dogaldir sen ne Cig'i tanirsin n ne de Arf'i tanirsin.

Oku Ikra Oku, büyük adam ol. Oku ki; böyle sacma sapan yazilari buraya yazma.

civan artik attigin msjlarin cogunlugu konuyla alakasi yok .. birkac yerde gözlemledim ... sadece ikraya laf yetistiriyorsun .. aranizdaki konulari özel cözün ...forumda olmasi nahos ...

zocor' Alıntı:
Ya neden bu söze bu kadar takıldınız anlayamadım. Evet sümerler döneminde fahişeler türbanlıymış ama gümümüzdeki fahişelerin başı açık! Bunda bu kadar büyütecek ne var anlamadım:angry

Açığıda var kapalısıda sen merak etme...Kimseyede hakaretamiz konuşma.İnsanların başının açık olması fahişe oldukları anlamına gelmez.Tam terside geçerlidir.Yanlış anlaşılmalara yol açacak kelimeler kullanmayalım lütfen.

konu kapalı...

bazıları sadece birisini gözüne kestirmiş hep ona karsı olarak msj atmakta konuyla ilgilenmemekte.... bunun sonu ıyi değil söliyim bende...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri