İnsan beyni kaç GIGABYTE?

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

İngiliz bilim dergisi New Scientist, ilginç sorulara bilimsel yanıtlar verdi...​

Kitapta yer alan 114 soru ve cavaptan bazıları şöyle...

1- İnsan beyni kaç cigabayttır?

Londra College Üniversitesi Nöroloji Birimi: Eğer her bir nöronun 1 baytlık veri taşıdığını varsayarsak, beyin 4 terebayt kapasitesinde olabilir. Bu da 4 bin cigabayttır. Fakat beyinde her bir nöron için 50 bin sinapsis (bağlantı noktası) bulunduğunu düşünürsek, beynin kapasitesinin 500 terabayttan daha fazla olabileceğini görürüz. Bu da ortalama olarak 1000’in üzerinde bilgisayara tekabül eder. Ancak bilgisayarların aksine beynin belleği dolmaz, öğrendikçe genişler.

2- Bir erkek yanlışlıkla doğum kontrol hapı alırsa ne olur?

Joanna Jastrzebska, İngiltere: Bir defa alırsa, bulantıdan başka yan etkiye yol açmaz. Ancak düzenli olarak içerse, 3 ay sonra göğüsleri belirginleşmeye ve meme uçları genişlemeye başlar. Hormonlar olumsuz etkilenir.

3- Yorulunca gözlerimiz neden kızarır?
Loughborough Üniversitesi, İngiltere: Çünkü yorgunluk ve uykusuzluk göz kırpma işlemini yavaşlatır. Göz kırpmak göz zarının üzerini sürekli olarak nemli tutar. Nem oranı azalıp kuruluğu artan gözlerin içi bu yüzden kızarır.

4- Bir kurşun kalemle ne kadar uzun bir çizgi çizilebilir?

Peter Peters, İngiltere: Ben 60 mm kurşunu olan bir kalemle, 30 cm uzunluğundaki kağıtlar üzerine toplamda 541 metre uzunluğa ulaşan çizgiler çizdim.

5- Bir kelebek en fazla ne kadar yüksekten uçar?
Terence Hollingworth, Fransa: Yıl içerisinde Meksika’dan ABD’nin güneyine göç eden Danaus plexippus kelebek türlerinin pilotlar tarafından 1200 metre yükseklikte uçtukları görülmüştür.

MİLLİYET​

Adamlar araştırmış saygı duymak lazım .Ama şu doğum kontrol hapı deneyini kimde denediler merak ettim : )

kelebekler 1200 m yüksekliğe kadar çıkabiliyomuş bu kadar yükseldiklerini tahmin etmiyodum

eline sağlık

aslında mantıklı sorular ben bussuru sey ogrendım suan :D

şu doğum kontrol hapı beni şaşırttı acaba han gi erkeğin üzeirnde denediler :d

beyin belleği dolmaz,öğrendikçe gelişir.belki ilerde dolum yaparlar ne derseniz what ıs matrix ulennnn:durdurun

çok tuaf aynı zamanda ilginç sorular. Bunlara herkes kolay cevap veremez. Çoğu insan saçmalayarak cevaplar verir. Mantıklı cevaplar vermek hepsine zor olsa gerek..

gerçekten sorulmaması gereken 4 soru bu olsa gere bence boş bilgi ama insan beynini bir bilgisayar gibi düşündüğüm zamanlarda olmuyo değil ve ençok kaç megapiksel çözünürlüğünde gördüğümüzü düşünüyorum ?? :S

gerçekten sorulmaması gereken 4 soru bu olsa gere bence boş bilgi ama insan beynini bir bilgisayar gibi düşündüğüm zamanlarda olmuyo değil ve ençok kaç megapiksel çözünürlüğünde gördüğümüzü düşünüyorum ?? :S

25 megapixel diye hatırlıyorum :D

güzel paylasim teşekkürler
eminim dergide daha ilginç bilgiler vardır
bakmak gerek

hafıza olarak iyide ram olarak nekadar acaba

ram geçici bellek yani sınavlara çalışırken kullandığımız şey :D ondan çok yok herhalde hangimiz ilk okulda hatta orta hatta geçen sene girdiğim sınavın konusunu bile hatırlamam çünkü sınavdan sonra gereksin bilgi bölümüne kaldırıyorum ordada zaman aşımıyla mod lar banlıyo bilgileri teker teker :D

insan beyni öğrendikçe genişler diyor yani bir sınırı yok.

Geri