İRaN'Da KıLık-KıYaFet SıKıYöNeTiMi

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
d.jpg

İran’da yeni kıyafet sıkıyönetimi başladı

Ahlak polisi, artık kadınların giydiklerinin yanı sıra erkeklerin saç tıraşına bakıyor. Düşük bel pantolon satan dükkanlar kapatılıyor

İran’da ahlak polisi, çok geniş çapta bir kılık-kıyafet operasyonu başlattı. İşte uygun giyinmeyenlerin başlarına gelenler:

YENİ uygulama kapsamında İran ahlak polisi, sadece kıyafet denetimi yapmıyor. Erkeklerin saç-sakal tıraşına bakıyor. Kadınlarda Avrupai saç kesimi ve fön çektirmesi de kesinlikle yasak.

ÖNCE kılık-kıyafetin düzeltilmesi için uyarı yapılıyor. Bilgileri alınan kişiye bir daha kuralları bozmayacaklarına dair taahhütname imzalatılıyor.

BİR kez uyarılan kişi, aynı davranışı tekrarlaması halinde gözaltına alınarak mahkemeye sevk ediliyor.

POLİS, özellikle dar elbise ve kadın-erkek fark etmeksizin düşük bel pantolonla mücadele ediyor.

YASAK kıyafetleri giyenlere bu elbiseleri hangi dükkandan aldıkları soruluyor. Saç tıraşı beğenilmeyenlerin de hangi berber veya kuaföre gittikleri öğreniliyor.

MAĞAZA ve berber bilgilerini alan polis, şok baskınlar yapıyor. Sadece son 2 günde birçok dükkan baskınlar sonrası kapatıldı.

KayNak

Resimler İçin Tıklayın

Ne diyelim İran'daki molla rejimi övüp İran gibi olmak isteyen tüm gerici ve yobazları orda görmek isterim .
:durdurun

Yazık........ Diyecek bir şey yok...

Kendi düşen ağlamasın.....

Bu cümleye herkesin dikkatini çekerim.....

Ağlamayalım sonra.....

İbreti alem olsun halimize şükredelim gerici düşünmeyelim modernleşip kardeşçe yaşayalım.

kesinlikle onların ülkesinde ortam çok farklı onlar kendi tabularıyla yaşıo ve bunları yıkmak istemiolar ama bizimle kıyaslanmaması gerek çünkü biz yüzü batıya dönük bi ülkeyiz
orası bi devlet ve onlara saygı duymak zorundayız
burda tartışırssakta kendimize ederiz
ama benim fikrim yanlış bi düşünce tamamen milletinin yobazlığından kaynaklanan bi yaklaşım
paylaşım için teşekkürler

bizim yargı orayada bi el atsınnnn....

türkiyede yobazlar şeriatçiler var diye konuşmayın bidaha.bu ülkedeki serbestlik hiç bi yerde yok.tabi serbestlik adı altındaki pislikte hiç biyerde yok.ha irannın yaptığı çokmu iyi asla.biz ne iran gibi molla nede batı gibi aahlaksız olalım.biz Türküz arkadaş Türk gibi yiyelim içelim davranalım konuşalım giyinelim.batı nın serbestliği altında her pisliği yapıpta demokrasi ve özgürlük diyenlere ve iran gibi olmak isteyen mollalra sesleniyorum.....

Bu İranın Rejimini Bize Kakalamaya Çalışan HAİN'ler Bizim Ülkemizdede Var.

Türkiyede zorla baş açtırıyolar orda zorla kapattırıyorlar
Burdaki zorbalığa alkış tutanlar ordaki zorbalığa isyan eder olmuş
Timsah gözyaşları dedikleri şey bu olsa gerek.

irana benzetmeye calısıyorlar güzelim ülkemizi içimizdeki gericiler

onların yönetim şekli bize laf düşmez biz kendi ülkemizle ilgilenelim

dünyada olup bitenleri izlemek güzel şey ve bunlar hakkında fikir yürütmek tartışmak konuşmak daha da güzel.Ancak oradada bizim gibi insanlar bar tartısan konusan bunu gizli yada acıkca yapıyorlar farketmez.Bence bizim ülkemizdeki sorunlara daha fazla eğilirsek bir adım daha ileri gitmis oluruz.Bırakalım iran ırak diğer ülkeler kendi sorunlarını kendileri tartıssın cözsün.sanırım bizim konusmamız gereken seyler daha baska orneğin bir tüpün patlamasıyla yangın mağduru olan bir cocuğun hastahane kapılarında mekik dokuması ve kabul edilmemesi(bu arada cektiği acıyı bi düsünün isterseniz) bizler bunların olmaması icin ugrasmalıyız bunu yapan zihniyete karsı acımasız olmaLıyız.ki bu tip olaylarda genelde söz konusu olan para.

Geri