'İranlı kadınlara özgürlük vereceğim'

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
310520092150499616770.jpg

Reformcu aday Hüseyin Musavi, İranlı kadınların umudu oldu

İran'da 12 Haziran’daki seçimlerde aday olan reformcu Hüseyin Musavi, dört yıldır aşırı muhafazakâr Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad yönetimi sırasında hayatları cehenneme dönen kadınların umudu oldu. En büyük destekçi kitlesi gençlerden oluşan Musavi, önceki gün Tahran’daki 1500 kadına seslendiği konuşmasında “Artık kadınlara ayrımcılık yapamayan bir İran yaratmalıyız” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Musavi “Sokaklarda şeriat kurallarına aykırı giyinen kadınları gözaltına alan ahlak polisi uygulamasını kaldıracağım. Eşitsizlik yok olmalı. Kadınlara mali yönden güçlendirmeliyiz, işlerini seçebilmeliler, en üst makamlara gelebilmeliler” diye konuştu. Ahmedinecad yönetimi, sokaklarda İslami kurallara aykırı giyinenlere karşı ahlâk polislerini devreye sokmuş, yüzlerce kadın ve genç gözaltına alınmıştı.

İslam Devrimi’nden sonra iki yıl dışişleri bakanlığı ardından da 1981-1989 arasında başbakanlık yapan Musavi, son anketlere göre, yüzde 38’lik oy oranıyla Ahmedinecad’ın 4 puan önünde.

Kaynak

İranlı kadınlar adına sevindim ama bu bizim için kötü haber...
İran her zaman, birilerince Türkiye' de yaşamayı haketmeyen, türbanlı ya da dindar insanların defolup gitmesi gerektiği alternatif ülkedir. Eğer rejim değişirse, bu kadar insanı nereye kovarız bundan sonra? Arabistan olabilir mi acaba ? :eek:

İran her zaman, birilerince Türkiye' de yaşamayı haketmeyen, türbanlı ya da dindar insanların defolup gitmesi gerektiği alternatif ülkedir. Eğer rejim değişirse, bu kadar insanı nereye kovarız bundan sonra? Arabistan olabilir mi acaba ? :eek:

Karamsar olmaya gerek yok. Kadın anadır ve ne istediğini biliyor. Bu sizi korkutmamalı. :goz:

мυѕтαƒαƒв;4349227' Alıntı:
Kendini LaiK SanıP LaikLiin Ne Demek oLduunu ßiLememek Ne kötü ßi Durum. . .

Bana konuda Laiklik geçen bir cümle ya da kelime gösterebilir misin? Artık sizin konu saptırmalarınıza gelmeyeceğiz. :goz:

Herneyse. . .
Yinede ßu Tür Konu$maması Lazım. . .
Atatürk Ne Dedi ?
HerKes Dinini Özgür ßi ßiçimde Ya$ama Hakkına Sahiptir. . .

мυѕтαƒαƒв;4349243' Alıntı:
ALßayraK Sözüm Sana DeiL $u Üstteki Dindar Ve TürßanLıLara YoL Göstereneydi. . .

Cennet ülkemiz, açık-kapalı herkesin, çok sıcak duygularla içiçe yaşayabildiği, ikinci bir örneği olmayan, yeryüzündeki tek ülkedir. Hiç kimsenin buradan ayrılıp, bir başka diyarda yaşamaya zorlanması gibi bir dileğim yok. Bugüne kadar birkaç konuma rastlamış olsaydın, böyle birşeyin karşısında olanlardan biri olduğumu da çok net bir şekilde anlardın. Zamanlama hatası ve yanlış anlaşılma diyelim. O yol gösterme meselesini savunduğumu düşünmene sebep olan sanırım aşağıda yazan "birilerince" yazısına dikkat etmemiş olman...
ifadenin tamamı kinâyeden oluşuyor ve o "birilerince" gurubuna ben dahil değilim, lütfen bundan sonra karar vermede acele etme...

мυѕтαƒαƒв;4349255' Alıntı:
..............Atatürk Ne Dedi ?
HerKes Dinini Özgür ßi ßiçimde Ya$ama Hakkına Sahiptir. . .

O birilerine, gereken cevabı da tam yerinde vermişsin, ben atlamışım. Bak gördün mü, birbirimizi doğru anlarsak mesele kalmaz. Eline sağlık...

İranLı KadınLarın ÖzqürLükLerine uLaşması,En Az Fenerin Turkiye Kupasını aLması Kadar İmkansızdır.. (=

Geri