İslâm'ı yanlış anlatmışlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SambaRio

4Lq
Reaction score
0
İslamofobi toplantılarına gelen Avrupalı gençlerin ortak değerlendirmesi şu: “İslâm dini bize yıllarca yanlış sunulmuş. Özünde barış ve kardeşlik olan İslâm'ın yaşandığı yerleri gezdikçe, yaşayanları gözlemledikçe önyargılardan kurtulduk. Döndüğümüzde herkese anlatacağız”

'İslamofobi'nin ele alındığı toplantıya katılmak üzere Avrupa'nın değişik ülkelerinden İstanbul'a gelen gençler, şu ortak değerlendirmeyi yaptılar: “İslam'ın, bize öğretildiğinin aksine, özünde barış ve kardeşlik barındıran çok dinamik ve gerçekçi bir din olduğunu gördük.”
Batı'da hızla yayılan İslamofobi ile ilgili ön yargıları ortadan kaldırmak için Avrupalı Genç Yeşiller Federasyonu (FYEG) üyesi 30 öğrenci İstanbul'a geldi. Türkiye'deki Yeşiller Grubu üyeleriyle biraraya gelen gençler, Sultanahmet'teki Peninsula Otel'de bir hafta süren toplantı ve atölye çalışmalarında, “İslam dünyayı ve dünya İslam'ı nasıl yorumluyor”, “İslam'la ilgili korku ve kaygıların nedenleri” ve “Birbirimizi ne kadar tanıyoruz” sorularının cevapları aranıyor.

Gençlere göre AB fonlarından desteklenen ilk toplantının Müslüman bir ülke olan Türkiye'de düzenlenmesinin ayrı bir önemi var. Benzer toplantılara önümüzdeki yıllarda diğer Avrupa ülkelerinde devam edilecek.

3 GÜNDE FİKİRLERİM DEĞİŞTİ

Toplantıları izleyen Yeni Şafak muhabirine özel açıklamalar yapan gençler, İstanbul'da bulundukları üç gün içinde, İslam'la ilgili düşüncelerinin olumlu yönde değiştiğini anlattılar. Maltalı Natalie Debono, camilerin hangi dinden olursa olsun bütün insanları etkilediğini söyledi. Sultanahmet Camii ve Ayasofya'yı görünce çok etkilendiğini anlatan Debono, “İslam medeniyetinin mekanı nasıl şekillendirdiğini gördüm. Muhteşem bir tablo. Kafamdaki İslam'la gördüğüm İslam asla bağdaşmıyor” dedi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Finlandiyalı Teo Kortman, bir haftalık İstanbul programının üçüncü gününde, İslam dini ile ilgili görüşlerinde önemli değişiklik olduğunu söyledi. Kortman şunları söyledi:

ROMANYA'DA İSLÂM'A SICAK BAKILIYOR

“Ülkemde İslamofobi olduğunu söyleyebilirim. Ben İslam'la ilgili bilgileri okulda ve bir müddet kaldığım Senegalli bir Müslümün arkadaşımdan öğrendim. Ama çok eksik algılamışım. İslam, yaşadığı topraklarda izlenmeli ve yaşayanlardan öğrenilmeli, diye düşünüyorum. Çok etkilendim.”Romanya'da ekonomi eğitimi gören Marina Barbalata ise İstanbul toplantısında öğrendiklerinin önümüzdeki yıllardaki çalışmalarına da yansıyacağını ifade etti. Türk ve Rumen halkının Osmanlı İmparatorluğuna dayanan ortak bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Barbalata, “Birçok Batı ülkesinin aksine, Rumen halkı Türkiye'ye sıcak bakıyor. Benim bakışım da olumluydu. Ama bu gezi, beni İslam'a daha yaklaştırdı. İslam, özünde barış ve kardeşlik barındıran çok dinamik ve gerçekçi bir din” dedi.

İslâm Avrupa'ya doğru yansıtılmalı

Toplantıya İngiltere'den katılan Alexander Philips, Avrupa'da son dönemde ırkçı bir nesil yetiştiğini söyledi. Ülkelerinde kendilerine İslam'ı öğretecek merci bulmakta zorlandıklarını anlatan Philips, “İslam dinini öğretme sorumluluğu Müslüman ülkelere aittir. Müslümanlar Avrupa'da dinlerinin doğru öğretilmesi için daha çok çaba harcamalı” diye konuştu.

yeni şafak

GüzeL bir geLişme..Sevindiricide bir haber
Bu haberi x basınının verdiği geLdi gözLerimin önüne de..BaşLık şu oLurdu kesin..

Türkiyeyi gezmek için geLen turistLerin evLere götürüp beyinLerini yıkıyorLar :durdurun

Zararın Neresinden Dönülürse Kardır...

beyinleri yikanmamis mi yani?

أĸяα' Alıntı:
Bu haberi x basınının verdiği geLdi gözLerimin önüne de..BaşLık şu oLurdu kesin..

Türkiyeyi gezmek için geLen turistLerin evLere götürüp beyinLerini yıkıyorLar :durdurun

bence resmen beyin degil boy postlari bile yikanmistir :durdurun

texas82tr' Alıntı:
bence hem islamı hem de Türkiye'yi ve Türkleri yanlış anlıyolar ve tanıyolar..hala bizi arap zannediyolar ne yazık ki..

içimizde bazı Araptan farkı olmayan din baronları olduğu sürece
Avrupalılar ne bizi anlayabilirler,ne de İslam'ı

hoş, biz onları anladıkta ne oldu?? Avrupa=medeniyetin öldüğü yer
bizi Avrupalı bi avuç seviyesiz anlasa ne anlamasa ne!

أĸяα' Alıntı:

sırf olay çıkartmak için birilerine sataşmaya lüzum yok

FLeTCh®' Alıntı:

içimizde bazı Araptan farkı olmayan din baronları olduğu sürece
Avrupalılar ne bizi anlayabilirler,ne de İslam'ı

hoş, biz onları anladıkta ne oldu?? Avrupa=medeniyetin öldüğü yer
bizi Avrupalı bi avuç seviyesiz anlasa ne anlamasa ne!

walla bi avuç değil bence hepsi seviyesiz..

أĸяα' Alıntı:

Çok doğru bir tesbit olmuş İKRA tebrikler.

أĸяα' Alıntı:

çok haklısın. çok güzel bir yorum olmuş kardeş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri