İslami otomobil Türkiye'de üretilecek

icemen

New member
Reaction score
0
islami-otomobil-turkiye-de-uretilecek.jpg

İran Sanayi ve Maden Bakanı Ali Akbar Mehrabian ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'İslam otomobili' için bugün bir araya geliyor.
Anlaşma halinde üretim Türkiye'de olacak. Yıllardır gündemde olan ve bir çok İslam ülkesinin dahil olacağı belirtilen ortak otomobil projesi hız kazandı.

Daha önce "Güçlerimizi birleştirirsek, dünyanın en iyi aracını üretebiliriz. Amacımız, insanların İslami gururlarını kabartmaktır" diye açıklamalar yapan İranlı Bakan Mehrabian, projeyi 2011'e kadar sonlandıracaklarını açıklamıştı.

ÜÇ YAKIT ALTERNATİFİ

Halihazırda Samand markası ile üretim yapan fabrikanın ürettiği araçlar Türkiye'de de satılıyor. Samand'ın Türkiye distribütörü olan MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır uzun süredir bu proje üzerinde çalıştıklarını ve Türkiye'de üretim yapacaklarını söyledi.

Seskır, "Üç değişik yakıt alternatifi olan araçlar yapılacak. Doğalgaz, benzin ve dizel. Şu anda üretim kapasitesi ve yer konusunda görüşmeler sürüyor" dedi.

Yeni bir model yaratılacağını da belirten Seskır, ortak üretim yapacaklarını söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinde gündeme gelen 'Serbest Sanayi Bölgesi' projesini de masaya yatıracak.

Sınırda kurulması planlanan enerjiyi İran'dan teknoloji ve know-how'ı Türkiye'den alacak olan proje kapsamında ortak komisyon çalışmaları yapılacak.

Heyette bunun dışında konuşulacak konular arasında alüminyum ve demir çelik yatırımları bulunuyor.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• islami-otomobil-turkiye-de-uretilecek.jpg
    islami-otomobil-turkiye-de-uretilecek.jpg
    10.4 KB · Görüntüleme: 2,555
:eek::emzik

Islami Otomobil basligini okuyunca "perdeli bir sey"diye düsündüm:)

iyi bari yapsinlar yapsinlar:001_cool:

evet ya çok iyi olur
bizde bir markamız var diyebilelim

araç fotodaki gibi oLursa tutar diye düşünüyorum
en azından ben aLmak isterim fiyatı uygun oLursa
hiç değiLse sahip çıkmamıza izin vermeyenLere karşı gerçek dostLarımıza azda oLsa faydaLı oLmuş oLurum

haber için tşkLer kardeşim

Eğer resimdeki araba ise çok güçlü ve atak bir yapısı var gibi duruyor.
işalllah hayırlı olur.

Araba güzel , haber güzel , fiyatıda güzel olursa almayı düşünürüz..

öncelikle resimdeki araba gibi birşey yapılacağını hiç zannetmiyorum.samad'ı biraz daha geliştirecekler hepsi bu.

iran yapar destek olursak bizde faydalanırız adamlar kimseden emir almadığı için istediklerini yapıyorlar

Arkadaşlar fotoğraftaki araba Ferrari firmasının 4x4 SUV araç prototipi,haberle ilgisi yok...bilginize.

bizim de diyebileceğimiz ortak bir şeylerin olması ne kadar güzel

daha ileriye gitmek umuduyla ...

bunu da ellerıne yuslerıne bulastırmasınlar...bı ara bı imza vukuatı wardı bunlardan onlardan olmasın sonra...mılletı soymasınlar....

güzel haber sevindirici gelişme :clap
istihdam sağlar .hayırlısı ise olsun inşaallah :sigara:

Yapsınlar tabi,bizde kafirlerden araba almayıveririz artık.Ortakta olsa bir malımız olsunmu acaba?

Geri