İsraiL pes dedirtti

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
İsrail'i felaketin eşiğine getiren yangını söndürmek için yardıma koşan Filistinli itfaiyeciler, günlerce alevlerle boğuştu. Sıra İsrail'deki ödül törenine gelince ülkeye alınmadılar.

101214israelfire.jpg

İsrail tarihinin en büyük yangınını söndürmek için tüm dünya yardıma koştu, yardıma koşanlardan arasında Filistinli itfaiyeciler de vardı. Günler süren çabaların ardından alevler söndürüldü ve sıra Filistinli itfaiyeciler için düzenlenecek törene geldi.

Haaretz gazatesinin internet sitesinde yer alan habere göre, itfaiyeciler, Filistin İtfaiye Servisleri Komutanı Ahmed Rizk başta olmak üzere Batı Şeria'daki Cenin kentinden, Karmel dağlarındaki yangının başladığı belirtilen Dürzi köyü İsafiyya'da onurlarına düzenlenen törene katılmak amacıyla İsrail'e geçmek için askeri kontrol noktasına geldi.

Yardıma giden itfaiyecilerin 21'inden sadece 7'sine İsrail'e geçiş izni verildi. İsrail ordusu, Rizk ve diğer 3 itfaiyeciye güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Bu tutum üzerine ödül töreni iptal edildi.

Ahmed Rizk, geçen haftaki yangın felaketi sırasında tüm itfaiyecilerin İsrail'e girdiğini hatırlattı ve "Bunun hiçbir mantıklı nedeni yok. Buna neyin yol açtığını da bilmiyorum" diye konuştu.

Törene katılmak üzere İsafiyya'ya gelen İsrail parlamentosunun Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi de olayı şiddetle kınadı, bunun bir aptallık ve işgal rejiminin kibirli tavrının örneklerinden biri daha olduğunu ifade etti.

Tibi, Filistinli itfaiyecilerin yardımının ardından, tam bir utanç vesilesi olarak tanımladığı İsrail'in tutumunun "resmin gerçeğini" yansıttığını belirtti.

İSRAİL ORDUSU: BÜROKRATİK BİR HATA

İsrail ordusu, itfaiyecilerle ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından girişlere izin verilmemesinin tamamen bürokratik bir hatadan kaynaklandığını duyurdu. Açıklamada, Filistinli itfaiyecilerin isimlerinin bulunduğu listede itfaiyecilerin kimlik numaralarının yer almadığı belirtildi.

Filistin yönetiminin resmi haber ajansı WAFA, Filistin sivil savunma görevlilerinden 21'inin yangını söndürmede görev aldıklarını bildirmişti.

101214israilfire.jpg

Filistin yönetiminden yapılan açıklamada ise, aynı itfaiyecilerin izin alıp yardıma giderken, şimdi konuyla ilgili bir tören için niçin geri çevrildiklerinin belli olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Biz işgale rağmen yardımı yaptık. Çünkü bu bizim insanlık görevimizdi. Anladık ki, yardımdan sonra da işgal hala burada duruyor" denildi.

Karmel dağlarındaki yangının başlamasından kısa bir süre sonra Filistin Başbakanı Selam Feyyad, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i arayarak yardım önerisinde bulunmuş ve daha sonra Filistinli itfaiyeciler alevleri söndürenler arasında yer almışlardı.

Peres ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yangının söndürülmesi sonrasında da Filistin yönetimi Devlet başkanı Mahmud Abbas ve Feyyad'ı arayarak, bu yardımlaşmadan dolayı şükran ve teşekkürlerini iletmişlerdi.

- KayNaK -

Ekli dosyalar

• 101214israelfire.jpg
    101214israelfire.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 5,612
la bırak yanıp gebersin it soyları işte

elinize fırsat geçmiş

2 bombada siz koyun...

bizde kurtulalım

sizde :)

Alşlah bir yangın vesile kılmış demiş ki bakın bakalım ne kadar acizsiniz kimler iyi kimler kötü demiş Allahu Alem yardımma başta biz ki Çanakkalede bile düşmana ekmek vermişiz karakterimizde olan biz özelliktir özenti yada gösteriş değildir.Sonra Filistin eee bey efendiler hala kibir gurur ulan boğazınız kuruyor bir vursam şimdi işkembeden daylık yapmak istemiyorum ama anlayın şeye benziyor ya bizim sınıfta böyle bir karakter var uzun boylu çelimsiz ve zayıf ama kibirli gurur kötü biri her türlü kötülüğüde ballandıra ballandıra anlatır....

O tip insanlar hep aramızda herkes bilir ne denir bilmem kii...

AdamLar çatır çatır bunLarı öLdürüyor çoLuk çocuk demeden bunLar kazma kürekLerLe gidip onLarın sınırLarının ıcınde kı yangına söndürmeye gidiyor..İyi yapmışLar sizi törene aLmayarak..BeLki akıLLanırsınız..

Alşlah bir yangın vesile kılmış demiş ki bakın bakalım ne kadar acizsiniz kimler iyi kimler kötü demiş Allahu Alem yardımma başta biz ki Çanakkalede bile düşmana ekmek vermişiz karakterimizde olan biz özelliktir özenti yada gösteriş değildir.Sonra Filistin eee bey efendiler hala kibir gurur ulan boğazınız kuruyor bir vursam şimdi işkembeden daylık yapmak istemiyorum ama anlayın şeye benziyor ya bizim sınıfta böyle bir karakter var uzun boylu çelimsiz ve zayıf ama kibirli gurur kötü biri her türlü kötülüğüde ballandıra ballandıra anlatır....

O tip insanlar hep aramızda herkes bilir ne denir bilmem kii...

Senin çocugunu kundakdayken geLip öLdürsünLer bakaLım sen gidip yardım edıcekmısın o düşmanına bakaLım ekmek verebiLcekmısın..Önce bi empati yap sonra konuş kardeşim..;)

MozoLe Miяach;5241831' Alıntı:
Senin çocugunu kundakdayken geLip öLdürsünLer bakaLım sen gidip yardım edıcekmısın o düşmanına bakaLım ekmek verebiLcekmısın..Önce bi empati yap sonra konuş kardeşim..;)

Ben Şeytan değilim belki kötüyüm ama Şeytan değilim.Ben dedelerimden şefkat sevgi öğrenmişim değişecek değilim...

Şiddet adamı hidayete erdirmez azim kararlılık şefkat ve sevgi en kötü bir mahlukatı bile ıslah eder...

Onlarda öğrenecek elbet svaş istiyorlar Şeytan ateşten yaratıldı ona kurşun işlemez su işlemez.Biz mülayim ve kararlı oldukça ki oluyoruz bu kimliğimiz onu delirtiyor onun delirmesi bizi dahada büyütüyor demek ki dünya böyleymiş...

Bir kız düşün erkeğe laf atar erkek bakmadıkça hırçınlaşır azgın boğa gibi olur...
Ama kazanan hep bellidir...

Ben Şeytan değilim belki kötüyüm ama Şeytan değilim.Ben dedelerimden şefkat sevgi öğrenmişim değişecek değilim...

Şiddet adamı hidayete erdirmez azim kararlılık şefkat ve sevgi en kötü bir mahlukatı bile ıslah eder...

Onlarda öğrenecek elbet svaş istiyorlar Şeytan ateşten yaratıldı ona kurşun işlemez su işlemez.Biz mülayim ve kararlı oldukça ki oluyoruz bu kimliğimiz onu delirtiyor onun delirmesi bizi dahada büyütüyor demek ki dünya böyleymiş...

Bir kız düşün erkeğe laf atar erkek bakmadıkça hırçınlaşır azgın boğa gibi olur...
Ama kazanan hep bellidir...

Azim ve kararLıLık her şartta gerekiyor biLiyorum ancak bunLarın yanında sana yapıLanı unutmaman ve bunLarın tekrarLanmamasını sağLaman gerekıyor..Burda ki oLay aynen 1001 kere değiştiriLmiş inciLde ki şu söz gibi oLmuş : ''Birisi sana tokat atıyorsa diğer yanağını çevir''

Ve aksine bende şunu dıyorum bırısı senın canını yakıyorsa ona yardıma koşma..ki yardıma koştukLarı adamLar ne yapmış gözüküyor..

onlar onca ateş savursun sizlerde onlara yardıma gidin...

Size gül atana sizler gül atın deyimi burada bence söz konusu olmamalı israil filistine ateş yağdırıyordu. Buna karşın gidip onlara yardım mı ettiler bence etmemelilerdi... Bu yahudilerden ne
Köy olur nede Kasaba.

MozoLe Miяach;5241849' Alıntı:
Azim ve kararLıLık her şartta gerekiyor biLiyorum ancak bunLarın yanında sana yapıLanı unutmaman ve bunLarın tekrarLanmamasını sağLaman gerekıyor..Burda ki oLay aynen 1001 kere değiştiriLmiş inciLde ki şu söz gibi oLmuş : ''Birisi sana tokat atıyorsa diğer yanağını çevir''

Ve aksine bende şunu dıyorum bırısı senın canını yakıyorsa ona yardıma koşma..ki yardıma koştukLarı adamLar ne yapmış gözüküyor..

Bak ben affetsem Hz.Muhammed(sav) AFFETMEZ yani adamların fiti yanmış zaten sen git koskoca alemin reisine çat yani artık diyecek sözüm yok doğarken kaybetmiş adamlar.
Hz.Muhammed(sav) zalimi lanetliyor çocuğa masuma dokunanı lanetliyopr ve gideceği yeri ona dünyadayken bildiriyor...
Aynı Ebu cehilin daha dünyadayken cehennemde yaptıklarını ona anlatılması gibi...

Onların varya fitil fitil burnundan gelecek o yaptıkları burnundan zincirle tutaca Zebani(as) süründüre süründüre cehennemde koşturacak Allahu Alem ve Allah'ın izniyle...

Ben şu an istiyorum ki barış olsun çünkü geçmişten ders çıkarılmalı binlerce yıldır savaşıyoruz adam gibi barışı sadece 200 yıl yaşadık bütün kitaplarda notlarda şahlana şahlana hem anlatırlar hem itiraf ederler sonraki 400 yılı da sayabiliriz tabi...

Sınıfın asayişi için Öğretmen yaramaz çocuğa ses çıkarmaz söyler ama anlamadı formul üretir ne dersten olmak ister öğrenci nede öğretmenden o zaman yapılacak iş belli...
Dışarı çıkarsan dışarda durmaz içerde tut arkanı dönme bu böyledir adamı kolsuz bırak yeterki anlatmayı bil..
Şöyle devam edeyim kimi öğretmen vardır matematiği anlatır seni o dersten nefret ettirir kimi vardır sana şevk verişr anlatırken en kötü öğrenci bile bi bakmışsın iyi not almaya başlamış..

Biz Öğretmeniz dünya bizim talebemiz olacaksa ki Amerika ve İsrail gibi kankalar ön sırada oturturuz onlara ders veririz bugün veriyoruz hem mütahitlerimiz hem biim adamlarımız hemde ekonomistlerimiz neyse kısaca daha önce Osmanlı nasıl 7 düvele ders verdiyse bizde dedemizden atamızdan aldığımız öğütleri şimdi tekrar Allah ,izin verirse vereceğiz...

Şu dünyada bizden başka güvenilecek ve bizden iyi dünyayı yönetecek kişilikler milletler varsa söyle...

Yansın i.. lerin alayı
Su veren itfaiyenin
Hortumunu s.keyim dizeleri geldi aklıma.

hitlerin malum sözü geldi aklıma...neyapsın ömrü yetmedi...!

Geri