ısı değerlerini alabileceğim bir dll!?

M.H.Orhan

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar, benim Autoplay Media Studio, AutoIT yada diğer birkaç programlama dilini kullanarak sistemin GPU, CPU ve MB ısı değerlerini alabileceğim bir dll ye ihtiyacım var.

Çok sayıda donanım programının Dll lerinden birçok değeri alabiliyorum ancak ısı değerlerini ya alamıyorum yada ancak bir metin dosyasına yazdırdıktan sonra arayüze çağırabiliyorum.

Stabil biçimde doğrudan ısı değerlerini alabileceğim bir dll yazabilecek bir arkadaşın yardımını bekliyorum.

Bu arada MSDN da konu ile ilgili bilgileri sistemden almanın yolları yazılmış, okuyup üzerlerinde kafa patlattım ve sistemin her türlü bilgisini çekebilmeme rağmen ısı değerlerini çekemedim.

system call yazarken (işletim sisteminde kullanıcı uzayından çekirdek uzayına geçerken) belli başlı header dosyaları kullanıyordum (structureların içinde tanımlı) sistemin saatini öğrenmek değiştirmek için, tabi bunu C dili ile yapıyorsun büyük ihtimal yine bu tür şeyler vardır işlemci ısısı harddisk alanı vs. baya birşeyler araştırman lazım mutlaka :)) belki java apilerini kullanarakta bu gibi şeyleri öğrenebiliyorsundur

Konu ile pek alakalı olmasa da sanırım ısı değil sıcaklık değerlerini almak istiyorsun.

dll olarak değil ama ams ile ısı değerleri hariç diğerlerini rahatlıkla alabilirsin. Isı değerleri konusunu incelemek gerekir.

Geri