:.:.:.:Şıllık:.:.:.:

şılllık tatlısı ha nasıl bi çagrılşım yaptıysa o ismi vermişler :D
 
isme sazan gibi atlayıp baktık bu kadar erkek ne merak edermiş bu tatlıyı yaw
 
İsmi garib ama tatli bisydir sanirim yaparsanız bizide davet edermisiniz aceb
 
anmaa tarifi uzunmus yaw...ögrenci yemegi lazım :D:D:D: bıktım makarna yımırta patatesten bea...eline saglık......
 
buda diğer bir tarifi...

Şanlıurfa'nın şıllık tatlısı(şolık)

(aslında yerel dildeki simi "şolık" tır.ama TÜRKÇE ye çevrilirken bu isim verilmiştir.)

2lniy38.jpg


Malzemeler :
2 su bardağı un,
300 gr. ceviz içi,
600 gr. şeker,
3 yemek kaşığı sade yağ.

yapılışı:
Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 su bardağı su ile akıcı hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için sacın üzeri yağlanır. Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür. Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine şeker ilave edilir. Üç su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Ceviz içi döğülerek bir kaba alınır. Sacda pişirilmiş ekmekler (yufka) sayılarak iki kısma bölünür. Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir. Hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, beş on dakika bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır.​


AFİYET ŞEKER OLSUN...
 
biz babamın işi yüsünden urfaya gitmistik orad butun urfa yemeklern tatma imkanım oldu sıllık da süper bi tatlıdır bir de içli köfteyle çiğ köfte de güseldir
 
Geri
Üst