Şekerin makbulü esmer olanı

peace_346

New member
Katılım
2 Eki 2005
Mesajlar
1,820
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
35
FB8D5F52687803418D494C65b.jpg




Doğal ve daha sağlıklı olduğu için beyaz şeker yerine, esmer yani kahverengi şeker tavsiye ediliyor. Uzmanlar; vazgeçilmesi zor bir besin olan şekerin ölçülü tüketilirse yararlı olduğunu, ancak abartılı tüketildiğinde yüksek kalori içerdiği için yakılmasının zor olduğunu belirtiyor. Yakılmadığı durumlarda da vücut fazla şekeri yağa dönüştürerek depoluyor. Özellikle de beyaz şeker; beyazlaşması için bir dizi kimyevi işleme tabi tutulduğu için hem yakılması zor, hem de katkı maddeleri bulunduğu için sağlık açısından riskler taşıyor. Bu yüzden uzmanlar; beyazlatılmadan önce zaten kahverengi olan ve herhangi bir kimyasal işlemden geçmeyen doğal yani esmer şekerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
 
TşkLEr Doktorumuz..Bilgilendirdiğin için :)
 
ewet bakkallarda olmas.. büyük marketlerde kolaylıkla bulunur....

tabii fiyat olarak beyaz şekerden fazla ve miktarı daha az....aslında bütün esmer ürünler öyle...
Ama sonuç olarak az tüketilicekse miktar ve fiyat pek farketmes
 
Geri
Üst