Şeytanı Allah ( c.c ) Korkusuyla yenmek

♣ BrutaL ♣

New member
Reaction score
0
Sevgili kardeslerim,

bizim haytimizda cogu olaylardan korktugumuz ve bir anlik gürütlü veya beklemedigimiz bir sey ile korktugumuz veya ürperdigimiz muhakak olmusudr.
Dinimizin getirdigi farzlardan Namaz veya Kuran- i Kerim´i okurken ürperme veya korkma veya yatarken dua okurken veya normal yasamda korkmamiz veya ürpermemiz ile aklimza bircok kez Seytan´in varligi ve bize yapabilcegi kötü seyler gelir.
O zaman söyle bir soru soruyum size,haytimzda en cok korktugumuz sey ne olmalidir?
Tabiiki Allah (c.c.) hesap vermek!

Eskiden namaz kilarken veya Abdest alirken veya uyurken (dua ederken) veya evde yanliz iken ürperir ve korkardim.
Simdi bunlari en az minimuma indirdim.
O zaman gelin hep beraber Lanetli Seytan´in bizi korkutmasinda ve vesvesinden kurtulalim veya minimuma indirelim.

-Sabah yatakdan kalkar kalkmaz euzü-besmele cekmek.

-Sabah ilk isimiz Banyo´ya gitmek.

-Yüzümüzü yikamak 10-15 saniye aliyor ise bunun yerine bir dakka daha ekleyip Abdest almak.

-Evin her tarafi temiz tutulmasi gerekir fakat tuvaletin temizligine cok daha önem vermek gerekir.

-Abdestinizi aldiktan sonra mümkün ise sessiz bir yerde 7 kere Ayetel Kürsi okunur.

-Her Ayetel Kürsinin bitiminde amin dedikten sonra ilkinde önce saga,ikinci Ayetden sonra sola,ücüncü Ayetden sonra önümüze,dördüncü Ayetden sonra arkamiza,besinci Ayetden sonra üste ve altinci Ayetden sonra nefesimizi asagiya üfleriz. Sonunda Ayetel Kürsiyi okuduktan sonra nefesimizi icimize cekeriz ve Allahimizin (c.c.)bizi o gün bütün kötülüklerden korumasini dileriz.

-Elimizden geldigi kadar Namazimiz zamaninda kilariz.

-Her namazdan önce Abdestimiz olsa bile Abdest tazeleriz.

-Namaz kilarken Allaha (c.c.) en yakin oldugumuzu düsünerek,ona göre namazimizi kilariz.
Tanidigim biri kisi,namaz kilarken hizli,bazilari of pof cekerek,cogu kez selam verdikten sonra namazindan kalkip calan telefona bakan ve yorgunlugunu öne sürerek namazini kilmiyan.
Ona dedim ki:" Düsün namaz kilarken Yüce Rabbimiz karsinda olsa (Estagfirullah) o zamanda böyle namaz kilarmiydin.
O da biraz teredüt ederek hayir dedi.
O zaman Namaz kilarken,Allahimza en yakin oldugumuz zamanda,onun bizi gördügümüzü unutma dedim.

-Evinize girerken ve evinizden cikarken sevgili Nihat Hatipoglunun bir duasi ile Allahimizdan yardim istiyelim.
"Allahim,seni iznin ile evimden cikdim ve senin iznin ile evime giriyorum,Allahim sana tevekül ediyorum." deyin.
Evinizde gireceginiz her odada tuvalet olmakda üzere Eüzü Besmele cekmeyi adet edin.

-Her namaz bitiminden sonra selam verdikten sonra bir kere Ayetel Kürsiyi okuyun.
Eger Ayetel Kürsiyi ezbere bilmiyor iseniz.Namzininz bittikden sonra sessiz bir yerde elinize dua kitabiniz alip bir kere Ayetel kürsiyi okuyunuz.

-Sabir cok önemlidir,sabretmesini bilen ve sabretmeyi ögrenen Seytanin hilesine kolay kolay düsmez.

-Kafanizdan kötü birsey mi geciyor veya birseyemi sinirlendinz hemen aklinza Seytanin size fitne soktugunu getirin ve Euzü Besmele cekmeye baslayin.
Imani güclü olanin 2-3 Euzü Besmelede rahatliyacagini göreceksiniz.

-Allaha (c.c.) sükredebildiginiz kadar ediniz.Her Yemekden sonra,mutlu bir anda,kötü bir olayda bile daha beter bir olay olmadigi icin sükredin.

-Büyüklere,yaslilara,acizlere,fakirlere,sakatlara,h astalara ve muhtac insanlara saygili ve anlayisili davranin.
Yerinizi onlarin yerine koyun sadece 10 saniye icin bakin nasil daha anlayisli olucaksiniz.

-Ikili bir kavgaya neden olacaginizi anladiniz,fakat haklisiniz,karsindakine sen haklisin deyip bir tebesüm ile kavganin baslamasini engeleyin.
Birak karsindaki hakli oldugunu zannetsin,önemli olan Allah´in bilmesi degilmi!

Günler gectikce insan kendini daha cok gelistirir ve gelistirmesi gerekir.
Sonucda hepimiz birsey icin bu dünyadayiz oda Ahiret Hayatina kendimizi hazirlamakdan baska birsey degil.
Allahim Lanetli Seytanin Serrinden koru ve bizim nefsimizi Lanetli Seytana uydurtma.
Amin...

allah razı olsun kardeşim güzel yoldasın devam et inşallah.

Allah Razı Olsun....Sağol.....

arkadaş ne güzel şeyler yazmış ama biz ona ne kadar teşekkür etmişiz.....

Geri